HOI 4 düşük işlemci ve ekran kartı kullanımı

ToWin

Decapat
Katılım
11 Temmuz 2018
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar HOI 4 (Hearts of Iron 4) oyununda ekran kartımın %12'sini, işlemcimin %30'unu kullanıyor. Darboğaz oluyor gibi görünebilir ama HOI 4 dışında hiçbir oyunda böyle bir sıkıntı yaşamadım. İşlemcim i5 8400, ekran kartım MSI Armor GTX 1070 Ti. Mesela GTA 5'te işlemci %60, ekran kartı %100 kullanıyor ama HOI 4'te hem işlemci, hem de ekran kartı kullanımı çok düşük ve 20 FPS civarı alıyorum. Lütfen bu sorunun çözümünü söyleyin. Çok sevdiğim bir strateji oyunu olan HOI 4'ü oynayamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz acaba?
 
Diğer oyunlarda bir sıkıntı olmadığını söylemişsiniz. Belki de oyunda bir sıkıntı vardır.
 
NVIDIA Control Panel altında V-Sync ayarı ne durumda? Ayrıca oyun içinde de Vsync açık mı? Oyunun grafik ayarları nedir?
Güncelleme: Oyunun motoru epey sorunlu imiş ve çok çekirdek kullanımı pek iyi değilmiş, bilginize.
Vysnc açık değil oyunun grafik ayarlarını üstte belirttiğim gibi 1920x1080 ultra ayarlar denedim ekran kartı kullanımını arttırması için daha sonra 2k ultra ve 4k ultra ayarlardada denedim fakat hem ekran kartı kullanımı çok az arttı hemde FPS yine 20-30 arası. Başka yayıncı ve youtuberlarda bu sıkıntı olmuyor ama bende daha oyunu açtığım an bu sıkıntı baş gösteriyor.

Driver güncel mi?

Evet en güncel driverları kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı