HOI 4 için taktik önerisi

Daha fazla  
Oyunun learning curve’u muhtemelen aşırı zor.

Bir 7-8 saat kadar oynadım,bir o kadar da video izledim.

Almanya ile başladım MEFÖ’den dolayı ekonomiyi patlattım birkaç kez. Diğerinde de 39’da Fransa’yı tutamadım.

Maxmarine falan da izledim de oyun zor. Almanya’da sizin ezbere takip ettiğiniz bir focus tree mi var?

Focus tree aşırı karışık,okuyunca anlıyorsun ama anlamak da yetmiyor. Doğru zamanda doğru focuslarla ilerlemek gerekiyor sanırım. Ben five year plan ile başladım. Sonra War economy geçip,MEFÖ’yü iptal edip. Conquest Economy gibi bir şeye geçtim decision ile o arada Polonya ve Hollandayı almıştım. Rezervlerine çökmedim. Focusu yapmıştım ama consumer goods a bir sürü sivil gidiyormuş haberim yokmuş. Decisionları çok sallamadığımdan sivil basma hızım da düşmüş.

Dolayısıyla trial and error oyunu gibi biraz ama fazla kompleks geldi gözüme.

Siz oyunu nasıl öğrenmiştiniz bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Birde hava ünitesi basma işi nasıl oluyor. Hava theaterına geçiyorum ve CAS işaretliyorum. En yakın havalimanına getiriyorum birde mission asign ediyorum ama CAS üstünlüğü bende mi veya uçaklar çalışıyor mu anlayamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neresinden başlayayım bilemedim. Yukarıda doğru bir şey yapmamışsınız gibime geliyor. Hepsini tek tek düzeltmeyeceğim gördüğüm en kritik kısımları düzelterek ilerleyeyim.

1. Öncelikle agresif mi oynayacaksınız pasif mi ona karar verin. 4 year plan ile recovering economy şeklide ilerlersiniz. Eğer noob friendly yolunu isterseniz recovering economy kısmı ile ilerleyin. Muhtemelen yapacağınız hatalar daha az etki edecektir. Burayı biraz daha açayım. 4 year plan ile ekonomik alanda çok daha hızlı başlar, fethetme taktiği ile mefo'yu kontrol edersiniz. Hedef autoarhcy'e ulaşmak. Lütfen ön koşullarını okuyun. Diğer tarafta ise ekonominiz dibe vurur %80 falan cg(consumer good) oranı var. Toparlanarak ilerleyeceksiniz.
  2. Hava oyundaki en önemli kısımdır. Green air dediğimiz hava hakimiyeti sizdeyse her cepheyi kazanma şansınız bulunuyor. Green air için fighter kullanmak gerekiyor. CAS cidden büyük etki ediyor. Ama etkisi için hava üstünlüğü gerekiyor. Basitinden hava üstünlüğü için fighter cepheyi kazanmak için de CAS.
Oyunun mekaniklerine tam hakim değilsiniz anladığım kadarıyla öğretici videolar izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Almanya veya İtalya oyunu öğrenmek için çok basit ülkeler. Hatta İtalya daha basit olabilir ama Almanya tank teknolojisine hiç bir ülke yaklaşamıyor.

Neresinden başlayayım bilemedim. Yukarıda doğru bir şey yapmamışsınız gibime geliyor. Hepsini tek tek düzeltmeyeceğim gördüğüm en kritik kısımları düzelterek ilerleyeyim.

1. Öncelikle agresif mi oynayacaksınız pasif mi ona karar verin. 4 year plan ile recovering economy şeklide ilerlersiniz. Eğer noob friendly yolunu isterseniz recovering economy kısmı ile ilerleyin. Muhtemelen yapacağınız hatalar daha az etki edecektir. Burayı biraz daha açayım. 4 year plan ile ekonomik alanda çok daha hızlı başlar, fethetme taktiği ile mefo'yu kontrol edersiniz. Hedef autoarhcy'e ulaşmak. Lütfen ön koşullarını okuyun. Diğer tarafta ise ekonominiz dibe vurur %80 falan cg(consumer good) oranı var. Toparlanarak ilerleyeceksiniz.
  2. Hava oyundaki en önemli kısımdır. Green air dediğimiz hava hakimiyeti sizdeyse her cepheyi kazanma şansınız bulunuyor. Green air için fighter kullanmak gerekiyor. CAS cidden büyük etki ediyor. Ama etkisi için hava üstünlüğü gerekiyor. Basitinden hava üstünlüğü için fighter cepheyi kazanmak için de CAS.
Oyunun mekaniklerine tam hakim değilsiniz anladığım kadarıyla öğretici videolar izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Almanya veya İtalya oyunu öğrenmek için çok basit ülkeler. Hatta İtalya daha basit olabilir ama Almanya tank teknolojisine hiç bir ülke yaklaşamıyor.
Kesinlikle hakim değilim,öğrenme sürecindeyim.

Süreci çok spaghetti anlattığım için özür dilerim. Hocam agresif oynamayı daha doğru buluyorum,hani sonuçları hızlıca görüp,öğrenme eğrisinde ilerlemek için ancak nasıl bir plana gitmek lazım bilemiyorum. Focus tree çok karışık.

Mesela MEFÖ’deyken savaş açarsak bi ekran çıkıyor. Orda şu Rearrangement always our goal seçerek ilerledim ben.

Siz en çok nasıl öğrenmiştiniz? Tavsiyeniz ne olur acaba?

Yukarıda verdiğini tavsiyelere oldukça dikkat edeceğim.

Mesela seize altın rezervleri veya price control decisionlarını sallamadım. Finalde ekonomi çöktü.

Videoları izliyorum ama asla sistemli değil bir yerden bir yere zıplıyorlar.

Mesela, hangi doktrinleri hangi danışmanlarla birlikte seçmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Elbette bu tercihler oynanış tarzına göre değişebilir, ancak yine de genel kabul görmüş bazı stratejiler vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca erken oyunda kaç fabrika kurulması gerektiği, bunun ne kadar kritik bir tercih olduğu ve odak ağacında hangi durumlara öncelik verilmesi gerektiği konusunda da kafam oldukça karışık.

Dosya Ekleri

• IMG_4367.png
    IMG_4367.png
    539,8 KB · Görüntüleme: 8
Tavsiyeme uymuyorsunuz. Peki :). Öyleyse dilediğiniz yolu açıklayayım. MEFO bir zamanlı bomba, -tarihini okuyun çok öğretici bir yanı da var-. Net hatanızı söyleyeyim. Kesinlikle ilk seçeneği seçmenizi ve kararları sallamanızı, okuyup seçmenizi öneririm. Diğer türlüsü ekonominiz patlar. İlk kısımda autoarchy kısmından bahsettim. O kısma erişene kadar zamanla yarışıyorsunuz. Aylık CG'niz sürekli artacak. Alacağınız kararlar ve "patlatacağınız" ülke rezervleri ile "patlayacak" ekonominizi rahatlatacaksınız.

Bu süreçte ülkenizin askeri gücünü, ekonomisini ve sanayisini dengeli yönetmeniz gerekiyor. Evet birden çok dal var. Oyunun amacı da o zaten. Baktınız kafanız karıştı. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Aklınızda bulunsun boşluk tuşu oyunu durduruyor. Kullanın :). Acele etmeyin. Okuyun. Sonrasında ne olur ön görmeye çalışın. Hiper agresif bir yapınız varsa Mil ile başlayın inşaaya. Civ bana daha makul geliyor. Dam province vardı sanıyorum. Bir de Almanya'nın bir bölgesi özel, oraya Mil veya Civ daha hızlı yapılıyordu. Kontrol edin.

Özetle öğrenene kadar çok saçmalayacaksınız. Normal. Beğendiğiniz başlangıçları kaydedin. Sonrasını oynayın. Hatalarınızı araştırın. Sorularınız daha keskinleşecek. Mesela ordu kompozisyonum doğru mu? Nasıl fighter yapılır?, CAS'ta hangi metrikler önemli? Armada nasıl kurulur? vs vs. Önce oyunu öğrenin sonra daha iyileşmeye çalışın. Ayrıca eğlenmiyorsanız oynamayın. Oyun bu eğlenmek için var. Kasılmayın. Hata yapın. Hayat değil bu önceki kayda geri dönün.

İyi eğlenceler.

(Canım çekti şimdi uzun zamandır oynamıyordum. Maç bittikten sonra agresif bir Almanya başlangıcı yapacağım.)

Son düzenleme:
Tavsiyeme uymuyorsunuz. Peki :). Öyleyse dilediğiniz yolu açıklayayım. MEFO bir zamanlı bomba, -tarihini okuyun çok öğretici bir yanı da var-. Net hatanızı söyleyeyim. Kesinlikle ilk seçeneği seçmenizi ve kararları sallamanızı, okuyup seçmenizi öneririm. Diğer türlüsü ekonominiz patlar. İlk kısımda autoarchy kısmından bahsettim. O kısma erişene kadar zamanla yarışıyorsunuz. Aylık CG'niz sürekli artacak. Alacağınız kararlar ve "patlatacağınız" ülke rezervleri ile "patlayacak" ekonominizi rahatlatacaksınız.

Bu süreçte ülkenizin askeri gücünü, ekonomisini ve sanayisini dengeli yönetmeniz gerekiyor. Evet birden çok dal var. Oyunun amacı da o zaten. Baktınız kafanız karıştı. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Aklınızda bulunsun boşluk tuşu oyunu durduruyor. Kullanın :). Acele etmeyin. Okuyun. Sonrasında ne olur ön görmeye çalışın. Hiper agresif bir yapınız varsa Mil ile başlayın inşaaya. Civ bana daha makul geliyor. Dam province vardı sanıyorum. Bir de Almanya'nın bir bölgesi özel, oraya Mil veya Civ daha hızlı yapılıyordu. Kontrol edin.

Özetle öğrenene kadar çok saçmalayacaksınız. Normal. Beğendiğiniz başlangıçları kaydedin. Sonrasını oynayın. Hatalarınızı araştırın. Sorularınız daha keskinleşecek. Mesela ordu kompozisyonum doğru mu? Nasıl fighter yapılır?, CAS'ta hangi metrikler önemli? Armada nasıl kurulur? vs vs. Önce oyunu öğrenin sonra daha iyileşmeye çalışın. Ayrıca eğlenmiyorsanız oynamayın. Oyun bu eğlenmek için var. Kasılmayın. Hata yapın. Hayat değil bu önceki kayda geri dönün.

İyi eğlenceler.
Hocam sonucunuzu paylaşın isterim. Save loader gibi bi tool varsa, saveleri yükleyip sonuçları sizle paylaşmak isterim.

Bende bugün bir Almanya oynadım ama sağ yol bana göre değil. Sol yol ile biraz daha kararlı oynamaya çalışacağım tekrardan.

Hocam size bir hususda danışmak istiyorum,şimdi mesela ben sol patikaya gittim. CAS,Fighter bastım. Fransa’ya blitzkreig yapıp Paris’i düşürüp,Fransa’yı alsam da İngilizle de savaşmak lazım.

İngilizleri nasıl alabilirim veya en azından nasıl onları tutabilirim. Fransa savaşımda,teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı