HOI IV Türkiye nasıl oynanır?

Aynen, çıkartma yapıyor ve hava üstünlüğü sağlıyorum. Trakya'da zaten koca bir nehir var, geçilmiyor hayatta. Bu yüzden selanik taraflarına ve Yunanistan'ın kıçı gibi olan bölgeye çıkartma yapıyorum. İzmir ve çevresini de koruyorum. Ama nasıl oluyorsa bayağı uzun sürüyor Yunanistan'ı almam. Çoğu birlik deneyim olarak 3. seviye, ancak Yunanistan'ın askerleri daha güçlü gibi görünüyor. Ve benim askerlerim biraz saldırdiktan sonra organizeleri düşüyor, yanlarda sarı ünlem işareti çıkıyor.

İşte asıl nokta templatelerin mantığını anlayamam. Nasıl bir diziliş yapacağımı bilemiyorum. Organize yüzdesine önem veriyorum ama o 50 civarlarında oluyor genellikle. Artillery'i hangi yere koymam gerektiğini falan da bilmiyorum. Kafama göre yapıyorum çoğunu, mantığını kavrayamadim çünkü.

YouTube'dan izleyebilirsin templateleri.
 
Çıkartma olarak 3 asker Atina'ya, 3 tanesi senin deyiminle Yunanistan'ın kıçındaki bölgeye, 2 tanesi Heraklion bölgesine, 3 tane de Trakya cephesinin hemen arkasına, Yunan askerlerini sıkıştıracak şekilde atıyorum ben. Askerlere komutanın üstündeki ok ile emri verdiğin gibi düşman askerleri çıkartma yapacağın yerlere gidiyor, çıkartmaya başlayacağın an emri onaylaman lazım. Diğer cepheler için de, kalan askerlerinin 6-7 tanesini Ege'yi savunmak için bırakabilirsin. 4-5 birim askerin de İzmir'de beklesin. Atina'ya askerlerin indiği gibi İzmir'den Atina'ya yolla onları. Elinde kalan askerler de Trakya'da bekleyebilir saldırmak için. Ben bu şekilde saldırıyorum, şanslıysam çok az kayıpla veya 20-30 bin arası bir kayıpla kapatıyorum. Çok da alternatif yok zaten, çıkarma yapılacak yerleri kendin nasıl rahat hissediyorsan ona göre değiştirebilirsin.
 

Geri
Yukarı