HOI4 Almanya ordu template önerisi

FT32566

Hectopat
Oyuna yeni başladım. Bir 50 saatim falan var şu zamana kadar. Hollanda'yı falan işgal edebildim. Bir de Polonya'yı. Nasıl oldu O, bir fikrim yok. Polonya'yı ondan sonra daha alamadım.

Fransa, Belçika, Polonya'yı alabilecek bir template atar mısınız? Piyade + tank.

Bir de ajan DLC'si "la resistance" Türkçe yaması var mı? Ajanların buffları İngilizce.

Piyade 21 width tek topçu, destek birimi olarak topçu ve kürek, veya sadece kürek.
Tank 40 veya 42 bence 40 genel olarak daha iyi. Tank'ın organizasyonu 30'un altına düşmeyecek şekilde tank koy kalanı motorize veya mekanize, organizasyon doktrin ilerledikçe artacak ona göre tank sayısını arttırırsın, destek olarak kürek, topçu, sinyal, lojistik, keşif oyunun durumuna göre.
Tanka keşif birliği koyarken motorize keşif bölüğü koy, normal keşif koyarsan hızı 4 km'de kalır.
Piyade line tutsun tankla pocket at ilerle en rahatı böyle sanırım. Hava üstünlüğün varsa rahat rahat alırsın.

Almanya oynuyorsan tank oynayacaksın piyade aynı kalsın. İnternette onlarca template var ama tank için 6 mobilize 40 withd olana dek tank destek olarak telsiz, lojistik, ve orada ismini hatırlamadığım iki üç destek internette birçok video var tam anlayamadıysan maxmarine tank template videosunu izleyebilirsin.

Saldiri icin tank, savunma icin piyade.
Egec ucak basmiyorsan ( ki basmalisin ) Alliance hava kontrolunu alacaktir. O sebeple 7 piyade - 2 arty ( 20 width ) ya da 14 piyade - 4 arty ( 40 width ) + engineer + arty support + signal + AA support bence yeterli. ( Son guncellemeyle mod 10 width hesabi degisti, bilmiyorum artik oynamiyorum yeni versiyonu )
AI fazla tankla gelmez, tum birimlere anti tank kasmak bence endustri kaybi. AA gereclerini update tutarsan yeterli piercing sagliyorlar.

Hucum icin doktrine gore degismekle birlikte, yuksek hardness, dusmanin soft attagindan fazla breakthrought ve geri kalani max soft attack olacak sekilde konfigure edebilirsin. SPG + Tank + Mekanize en ideali.

Baslangic icin sadece motorized + tank yeterli.

Piyade 21 width tek topçu, destek birimi olarak topçu ve kürek, veya sadece kürek.
Tank 40 veya 42 bence 40 genel olarak daha iyi. Tank'ın organizasyonu 30'un altına düşmeyecek şekilde tank koy kalanı motorize veya mekanize, organizasyon doktrin ilerledikçe artacak ona göre tank sayısını arttırırsın, destek olarak kürek, topçu, sinyal, lojistik, keşif oyunun durumuna göre.
Tanka keşif birliği koyarken motorize keşif bölüğü koy, normal keşif koyarsan hızı 4 Km'de kalır.
Piyade line tutsun tankla pocket at ilerle en rahatı böyle sanırım. Hava üstünlüğün varsa rahat rahat alırsın.

Direk SS şeklinde atabilir misin? Oyun hakkında çok bilgim olmadı için bir tık kafam yanıyoda :d
Almanya oynuyorsan tank oynayacaksın piyade aynı kalsın. İnternette onlarca template var ama tank için 6 mobilize 40 withd olana dek tank destek olarak telsiz, lojistik, ve orada ismini hatırlamadığım iki üç destek internette birçok video var tam anlayamadıysan maxmarine tank template videosunu izleyebilirsin.

Bu withd ne oluyor? Oyunum Türkçe.

Direk SS şeklinde atabilir misin? Oyun hakkında çok bilgim olmadı için bir tık kafam yanıyoda :d

Bu withd ne oluyor? Oyunum Türkçe.
Width savaş genişliği oluyor, 40 width attığım piyade masraflıdır ama en sevdiğim piyade.

Dosya Ekleri

• piyade.png
    piyade.png
    836,2 KB · Görüntüleme: 1.393
  • tank.png
    tank.png
    865,2 KB · Görüntüleme: 1.262
  • ozel.png
    ozel.png
    840,8 KB · Görüntüleme: 1.019
Width savaş genişliği oluyor, 40 width attığım piyade masraflıdır ama en sevdiğim piyade.
Hesaplamadan %100 emin degilim ama ornegin bu tank template'inin soft attack degeri zayif bana gore ve breakthrough cok fazla. ( Atilim )

Dusmanin saldiri gucunden fazla atilim olduktan sonra fazlasi cok efektif degil, en mantiklisi araya bir kac tane SPG serpistirmek eger endustri elveriyorsa.

Hesaplamadan %100 emin degilim ama ornegin bu tank template'inin soft attack degeri zayif bana gore ve breakthrough cok fazla. ( atilim )

Dusmanin saldiri gucunden fazla atilim olduktan sonra fazlasi cok efektif degil, en mantiklisi araya birkaç tane spg serpistirmek eger endustri elveriyorsa.

Tam oyuna alıştım diyorum başka bir şey çıkıyor karşıma :d spg ne oluyor tam olarak? Oyunum Türkçe bir de ajan DLC sinin özelliği ne ajanlar ne tür avantaj sağlıyor?

Hesaplamadan %100 emin degilim ama ornegin bu tank template'inin soft attack degeri zayif bana gore ve breakthrough cok fazla. ( Atilim )

Dusmanin saldiri gucunden fazla atilim olduktan sonra fazlasi cok efektif degil, en mantiklisi araya birkaç tane SPG serpistirmek eger endustri elveriyorsa.

Öyle değil atılım düşmanın defansına yönelik, soft atağın fazlalığıyla alakası yok. Karşında 3 tane 21 width piyade olsa zaten toplam 1500 defans ediyor, tankta atılım çok önemli eğer daha fazla soft atak isterse tank dizaynını değiştirebilir, ekisi gibi SPG koymaya çok da gerek yok.

Tam oyuna alıştım diyorum başka bir şey çıkıyor karşıma :d spg ne oluyor tam olarak? Oyunum Türkçe bir de ajan DLC sinin özelliği ne ajanlar ne tür avantaj sağlıyor?

Topçu tank birliği oluyor self property artilerydi sanırım, piyadeye daha fazla vuruyor, oraları şimdilik karıştırma bence.

Ajan DLC'sinin çok fazla avantajı var, önemli DLC'lerden şimdi saysam 1 sayfa sürer sanırım ama başlıca düşmanın şifresini çözüyosun, hükümet içine adam yerleştiriyosun, darbe yapıyosun, teknolojileri çalıyosun, sabotaj yapıyosun daha bir sürü var.

Turkce versiyonu hic oynamadim. SPG tankin topcu ozelligi yuksek varyanti. Yuksek soft attack veriyor fakat breakthrough az. Standart tank yuksek breakthrough verir fakat soft attack gorece dusuk kalir. Template'in tamamini tankla doldurmaktansa araya SPG serpistirirsen daha yuksek soft attack elde edersin fakat endustrini buna gore organize etmen gerekir ve supply ihtiyaci artar.

SPG yapabilmek icin tank research tree'sindeki ufak kutucuklari secmen lazim, ilk basta ben de gozden kacirmistim bunlari.

1647355346696.png

Oyunun %95'inde karsinda piyade olacagi icin yuksek soft attack cok onemlidir.

Ajan DLC dedigin La Resistance sanirim, istihbarat sayesinde bir suru onemli kazanimlar elde ediyorsun. Dusmanin icislerine mudahale edersin, istihbarat sayesinde ordularin daha iyi savasir ( ya da ters istihbarat ile dusman ajanlarini egale edersin ). Fethettigin bolgelerdeki ayaklanma ihtimalini ve seninle isbirligi yapma ihtimalini arttirirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı