HOI4 vs EU4

EUIV bence. Artık Osmanlı alıp Güney Amerika kolonisi fantezisi mi yaparsınız, Prusya alıp %125 discipline nin keyfine mi bakarsınız size kalmış.
 
Oyunların konularına bakmadan tavsiye vereyim.
Hocam iki oyununda olayı DLC'ler, müzik ve bazı önemsiz DLC'leri atarsak en fazla DLC'yi EU4 için alman gerekir koloni, korsanlık, ticaret DLC'leri gibi. HOI4 için yanlış hatırlamıyorsam en az 6 DLC alman gerekir yani durum bütçene bağlı DLC almayacaksan alma bence çünkü oyunu öğrendikten sonra hemen sıkılırsın. Ama ben DLC'li de alacağım diyor isen HOI4 daha iyi çünkü EU4'e göre daha sade ve biraz daha yakın tarih ve modların kalitesi de EU4'e göre daha iyi örneğin road to 56 adeta her ülkeyi yeniden yapmış fakat EU4'ün hazzı bir ayrı uzun süre oynayabiliyorsun ve ülke çeşitliliği de daha fazla.
 
HOI4'ü 200, EU4'ü 1000 saatten fazla oynamış birisi olarak kesinlikle EU4 diyorum. Daha sürükleyici ve daha detaylı bir oyun. HOI4 çok daha basit ve ustalaşması kolay bir oyun. Oyuncu kontrolü EU4'e göre daha azdır ve diplomasi neredeyse yoktur. Ayrıca EU4'te her oyun farklı bir senaryo yaşanabilirken HOI4'te bu durum imkansıza yakındır. Kısacası detay seven, oyuncu kontrolünün yoğun olduğu bir oyun oynamak istiyorsanız kesinlikle EU4.
 
EU4`ü 1, 2 saat deneyimledim detaylar fazla, öğrenmesi HOI 4`e göre daha zor. Menüler bana çok karışık gelmişti, alışmadığım için olabilir. HOI4 modlar ile daha da eğlenceli oluyor, EU4`te bu var mı bilemiyorum. Oyumu HOI4`ten yana kullanıyorum fakat EU4`ü tamamen öğrenme fırsatı bulursam fikrim değişebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı