hayır 1936 dan kasmaya başlıyorOyun 1939'dan sonra mı kasıyor ? Çünkü o zaman çoğu kişide kasıyor.
aynı sistem bende de var r5 rx570 16gb ram yinede kasıyorBen yıllardır oynuyorum sadece Core 2 Duo E8400 işlemcili GT420 ekran kartlı bilgisayarımda kasmadı, şimdiki Ryzen 5 1600 ve RX 570'li bilgisayarımda bile aynı şekilde kasıyor zamanı hızlandırınca. Katlanmak lazım.
hayır 1936 dan kasmaya başlıyor
aynı sistem bende de var r5 rx570 16gb ram yinede kasıyor
Arkadaşlar 1939 dan sonra veya savaş başladıktan sonra kasmıyor oyuna girer girmez hızlandırıyorum kasmaya başlıyor bu arada vanillayı deneyeceğim olursa geri yazarım
-nojoy -heapsize 6291456 -nomansky -high -sm4 -useallavailablecores +mat_queue_mode 2 -nobrowser -novid -freq 60 -thread 4 -fulscreen +exec autoexec +cl_forcepreload 1 -nod3d9ex1 -malloc=system
Eğer RAM 8 GB ise ''heapsize'' bölümüne 4194304 yazı ben bu kodda 16 GB RAM için 6291456 yazdım.
''Thread'' yazan yer işlemci çekirdek sayısı.
''freq'' yazan da monitör Hz değeri
bunları Steam/HOİ4/Özellikler/Başlatma Seçenekleri bölümüne yapıştırın ve tamam diyin.
ardından hoi4 atölyesine girip bu modlara bakabilirsiniz :
Steam Community :: Error
steamcommunity.com
![]()
Steam Workshop::Reduced Lag
steamcommunity.com
![]()
Steam Workshop::AI Division Limiter
steamcommunity.com
-Nojoy -heapsize 6291456 -nomansky -High -SM4 -useallavailablecores +MAT_QUEUE_MODE 2 -nobrowser -novid -freq 60 -thread 4 -fulscreen +exec autoexec +CL_FORCEPRELOAD 1 -NOD3D9EX1 -malloc=System.
Eğer RAM 8 GB ise "heapsize" bölümüne 4194304 yazı ben bu kodda 16 GB RAM için 6291456 yazdım.
"Thread" yazan yer işlemci çekirdek sayısı.
"Freq" yazan da monitör HZ değeri.
Bunları Steam/HOİ4/Özellikler/Başlatma seçenekleri bölümüne yapıştırın ve tamam deyin.
Ardından HOI4 atölyesine girip bu modlara bakabilirsiniz:
Steam Community :: Error
steamcommunity.com
![]()
Steam Workshop::Reduced Lag
steamcommunity.com
![]()
Steam Workshop::AI Division Limiter
steamcommunity.com
Tabi eğer aramızdan bir babayiğit çıkar da ben bu oyun yapımcılarına çağrı yapacağım imza toplayalım bu soruna odaklansınlar derse o ayrı.
Bu arada bayağı yazmışsın çok teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.