Hometech Wi10 UEFI Windows 10 USB Boot Sorunu

İyi günler. Bendede hometech 600 bulunmakta. Aynı sorun bendede var ne yazıkki bilgisayar çok kastığı için Windows 7 atmayı düşündüm ama yok olmuyor sadece Windows 10 64 sürümü görüyor. Sanırım sürücüler sadece Windows 10 ile uyumlu olduğu için başka işletim sistemi atılmasın diye kitlemiş olabilirler.

İyi günler. Bendede hometech 600 bulunmakta. Aynı sorun bendede var ne yazıkki bilgisayar çok kastığı için Windows 7 atmayı düşündüm ama yok olmuyor sadece Windows 10 64 sürümü görüyor. Sanırım sürücüler sadece Windows 10 ile uyumlu olduğu için başka işletim sistemi atılmasın diye kitlemiş olabilirler.
HDD kullanıyorsan SSD almanı tavsiye ederim.

Hometech WI10 UEFI arayüzünü açmak için cihaz tamamen kapalı durumdayken şu tuş kombinasyonuna aynı anda basılı tutulmalıdır. HT UEFI başlangıç logosu belirdiğinde logo üzerinde bir bildirim gözükerek UEFI menü ekranı açılacaktır.
Esc+F2+Güç açma tuşu.
Not: Bu cihaz sadece UEFI için oluşturulmuş medyaları görmektedir.
Oluşturulan UEFI medyaları bu cihazda açmak için UEFI menüsündeki Boot manager butonuna çift dokunarak açılan bölümde ilgili aygıtı seçerek UEFI medyanızı boot edebilirsiniz., saygılar ;)

Herkese selamlar. aynı sorun benim hometech 110a da var. aynı üründen başkasında var özelliklerine girince win 10 home 32bit 64 bit tabanlı işletim sistemi diyor. hometech özel bir win10 kullanıyor. normalde uefi sadece 64bit sistemlerde olur ama hometech'e özel bir durum söz konusu. öyle bir yazılım hiçbir yerde yok. yukarıda önceki yazılanların hepsini okudum ve uyguladım maalesef olmadı. bilgisayardan iyi anlamama rağmen 3 bilgisayarcıya götürdüm hepsi uğraştı ama sistem kuramadı sadece servisi kurabilir dediler. okadar çok yöntem denedimki olmadı 1 aydır uğraşıyorum. en son win8 32bit kurabildim kurulum başlayınca formatt başlayınca çok sevindim ama sevincim kursağımda kaldı çünkü driver sorunu başladı. aygıtlarda pil ve ses yok. donanıma girdiğimde görülmüyor bile. Meğer bu driver'lerde özel üretim sadece bu markaya üretilmiş. windows ortamında win10 setup yaparak win8'i win10 'a yükselttim sorun değişmedi. ses yok pil yok çıldırmak üzereyim. dediğim gibi donanımlarda yüklenmeyen aygıtta görülmüyor. sanki makinanın sese pile ihtiyacı yok. hometech'e mail attım bunu sadece biz yapıyoruz diyor ve ücret talep ediyor. ürünü Bimden diğer alışverişlerle birlikte aldım. Fişide çocuklar atmış. Elimde sadece garanti belgesi ve seri numaralı etiket var. Hometceh fişi olmayan ürün garanti dışıdır diyor. fiş varsa format 40 tl yoksa 200 tl diyor. iyide bu bilgisayarın 2.eli zaten 150 200 tl dedim onlarda prosödürümüz böyle diyerek kestirip atıyorlar. arkadaşların yorumlarına baktım ama öyle rufus ile en alttaki gpt seçeneğini ile iş bitmiyor makina yine formata başlamıyor. boot menüden efi bölümüne girerek msdos tan 100 tane yöntem denedim olmadı. çalışan win10 bulup usb'ye klon attıp dostan transfer yaptım yine olmadı. şimdi win8 de kuramıyorum. çıldıracağım ne biçim makina bu. birçok normal ve uefi makinaya format attım ama hometceh gibi saçma olanı görmedim. bilgisi olan varsa Allah için yardım etsin.
bende hometech wi 101 tüm driverlar var bana mail atın [email protected]
bende hometech wi 101 driverlar var mail. atın [email protected]

Hocam naptiysam Windows formati atamadim nasıl bir tablet bu yapa bilen var mı ???

Ben bir arkadaşın Wi10 PC'sine Windows 1809'u yüklemiştim. Ancak öyle kolay olmuyor, öncelikle kurulum medyasındaki wim görüntü dosyalarına ve hatta install.wim'deki recovery amaçlı kullanılan wim dosyasına dahi ilgili tüm driverlerini entegre etmeniz lazım ki böylelikle kurulum sırasında dokunmatik ekran çalışacak ve fareye ihtiyacınız olmayacak ayrıca sonradan driver kurmanız da gerekmeyecektir. Eğer recovery için kullanılan wim görüntüsüne driverleri entegre etmezseniz Windows uefi menüsünü dokunmatik ekran ile kullanamazsınız. Bahsettiğim işlemleri uygulayacak olursanız NTLite uygulamasını kullanmanızı öneririm.

Ek olarak, cihazın kendi boot menüsünü açmak için şurada açıklama yapmıştım:

Kolay gelsin ;)

Son düzenleme:
Cihazda Z3735F işlemci var. Bu bağlamda 64 Bit Windows destekliyor olmalı. Bunun için Enforce Secure Boot ayarını Enabled yapman gerekebilir.
Selamlar Recep bey
Burada bahsettiğiniz ayarı değiştiremiyorum değiştirsem bile restart edip baktığımda ayar eski hale gelmiş oluyor
Bu konuya neden geldim Mojave yükleme konunuzu okudum gerekli yazılımları indirdim USB oluşturdum ancak yüklemeye çalıştığım sistem ( sizin bahsettiğiniz işlemciye sahip) sadece 32bit efi dosyalarını tanıyarak ön yükleme yapıyor

Daha önce Windows ve linux-Ubuntu işletim sistemlerinin 64 bit olan disk imajlarının içerisine 32efi kopyalayarak yükledim ve sorunsuzca kullandım.
Elimdeki cihaz 32bit uefi dosyasını tanıyarak boot ediyor ya bu ayarı değiştirmem lazım yada sizin hazırlamış olduğunu Mojave imaj içerisindeki 64bit olan efi dosyasının 32 bit olanı ki varsa hazırladığım boot USB sinin içerisine yerleştirmem lazım saygılar 🤚

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı