Honor 200 vs Poco X7 Pro

Tartışmayı kapatacağını söyleyip kişisel göndermelere devam etmen biraz garip oldu ama sorun değil. Yine de katkıların için teşekkür ederim.

Ben POCO'nun kesinlikle en iyi ekrana sahip olduğunu iddia etmedim. Sadece senin ortaya koyduğun farkların herkes için ne kadar ölçülebilir ve belirleyici olduğunu sorguladım. Gönderdiğin kaynakları kendi açımdan doğru buldum ya da eleştirdim. Hepsine körü körüne “haklısın” demememi “saptırma” gibi yorumlaman ise gerçekten düşündürücü.

“İnsanlar para veriyor” diyorsun, doğru, tam da bu yüzden konuyu kişiselleştirmeden, veriye dayalı bir şekilde tartışmaya çalıştım. Hatta sana bir teklifim var. Madem Honor'u bu kadar net savunuyor, POCO X7 Pro'nun ekranını açık verilere rağmen zayıf görüyorsun, o hâlde yeni bir başlık aç, iki cihazı tüm yönleriyle detaylı karşılaştır. Eğer gerçekten objektif bir içerik olursa, ben de memnuniyetle katkı sağlarım.

“Selamlar” meselesine gelince; forum ortamında tartışmaları kişisel kavgaya çevirmemek için kullandığım basit bir kapanış ifadesi. Komik bulan da olur, saygı olarak gören de. Tercih meselesi.

Dediğim gibi gerisini okuyanlar değerlendirsin.

Selamlar.

Bu arada açıkçası çok dikkatli bakamamıştım ama şimdi fark ediyorum: Neden sadece “Default Color Profile” (Original Color Pro) modundaki sonucu paylaştınız?

Aynı incelemede yer alan “Vivid” ve “Saturated” modlarında DCI-P3 kapsamı sırasıyla %97 ve %99.5. Bu veriler mevcutken yalnızca %68.69 çıkan modu paylaşmak, sizin deyiminizle, okuyanları yanıltmak olmuyor mu?

Bu durum sadece iyi niyet eksikliğiyle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda bana karşı ileri sürdüğünüz tüm argümanların “alıcıları yanıltma” dâhil size geri döndüğünü de gösteriyor.

Sizin paylaştığınız görsel:

Aynı incelemede yer alan, ama paylaşmadığınız diğer iki test sonucu:

Ayrıca ben zaten Honor 200 değil, Honor 400 ile karşılaştırma yapıyordum. Eğer elinizde varsa, onun test sonuçlarını da paylaşabilirsiniz. Hatta bu sefer “cımbızlama” yapmanıza gerek kalacağını sanmıyorum.

Selamlar.

Evet zaten üstteki mesajda bahsetmiştim. Bahsettiğin ekran modu default ekran modu anlamına geliyor. Yani hiçbir oynama olmamış hali. Burada bile yanlışınız var hala bana cımbızlama falan gibi ithamlarda bulunmanıza hayret ediyorum. Söylediğiniz tek doğru kısım internetten bakıp buraya CTRL v yaptığınız kısımlar.

Honor 200le mi karşılaştırıyordunuz? Güleyim mi? İlk mesajınıza dönün bakayim.
Screenshot_20250618_200003_Samsung Internet.jpg

Bu arada bana default ekran modunu baz almayın öbür tonlanmış hali var falan derseniz gerçekten tartışmadan çok komik bir şekilde kendinizi kurtarma çabanız olarak algılayacağım bu muhabbetinizi.

Sonradan eklediğiniz test sonuçları oynanmış ve defaulttan uzak sonuçlardır. Hiçbir şekilde baz alınmaması gerek. Gerçekten şu an dört gözle bekliyorum bana doğru bir bilgi vereceksiniz diye, umarım yine üslup ve bilimsel test falan diyerek sapıtmaya çalışmazsınız.

Son düzenleme:
Evet zaten üstteki mesajda bahsetmiştim. Bahsettiğin ekran modu default ekran modu anlamına geliyor. Yani hiçbir oynama olmamış hali. Burada bile yanlışınız var hala bana cımbızlama falan gibi ithamlarda bulunmanıza hayret ediyorum. Söylediğiniz tek doğru kısım internetten bakıp buraya CTRL v yaptığınız kısımlar.

Honor 200le mi karşılaştırıyordunuz? Güleyim mi? İlk mesajınıza dönün bakayim.
Eki Görüntüle 2515602
Bahsettiğim şey tam olarak bu: Siz sadece “Default mod”daki sonucu esas alıyorsunuz ama aynı cihazın DCI-P3 kapsamı %97 ve %99.5 olan modları da var. Tartışma dediğiniz şey sadece işinize gelen veriyi paylaşmak, diğerlerini göz ardı etmek mi?

Benim amacım ekranın teknik kapasitesini göstermekti. Sizinki ise baştan beri kişiselleşmiş, savunmaya dayalı bir refleks.

Ayrıca baştan beri Honor 400’ü referans veriyorum. 5000 nit parlaklık ve 3840Hz PWM gibi detaylar Honor 400’e ait. Ama siz hâlâ Honor 200'ün test sonuçları üzerinden konuşuyorsunuz. Bu da tartışmayı dikkatli okumadığınızın bir başka örneği.

Madem gerçekten dürüstsünüz, sadece %68'lik sonucu değil, aynı incelemede yer alan diğer iki görseli de paylaşırdınız. Siz gülmeye devam edin. Neyin ne olduğu zaten açık, gören anlar.

Ayrıca benim "kendimi kurtarma" gibi bir çabam yok. Bence biraz haddinizi bilmeniz de iyi olabilir.

Son düzenleme:
Bahsettiğim şey tam olarak bu: Siz sadece “Default mod”daki sonucu esas alıyorsunuz ama aynı cihazın DCI-P3 kapsamı %97 ve %99.5 olan modları da var. Tartışma dediğiniz şey sadece işinize gelen veriyi paylaşmak, diğerlerini göz ardı etmek mi?

Benim amacım ekranın teknik kapasitesini göstermekti. Sizinki ise baştan beri kişiselleşmiş, savunmaya dayalı bir refleks.

Ayrıca baştan beri Honor 400'ü referans veriyorum. 5000 nit parlaklık ve 3840Hz PWM gibi detaylar Honor 400'e ait. Ama siz hâlâ Honor 200'ün test sonuçları üzerinden konuşuyorsunuz. Bu da tartışmayı dikkatli okumadığınızın bir başka örneği.

Madem gerçekten dürüstsünüz, sadece %68'lik sonucu değil, aynı incelemede yer alan diğer iki görseli de paylaşırdınız. Siz gülmeye devam edin. Neyin ne olduğu zaten açık; gören anlar.

Dostum sana attığım PWM değerleride, ekran testleride Honor 200e ait. Ek olarak dediğim gibi eğer default ekran yerine oynanmış yazılımlı modu baz alacaksan komik olur. Burada hangisinin ekranı daha iyi diye tartışıyoruz. Hangisi daha iyi göz boyuyor diye değil. Honor'un default(baz) olarak adlandırabileceğimiz durumda %86 başarısı varken POCO'nun %68. Yani bu telefonu alan kişi aldığında sizin attığınız sonuçları değil %68'lik sonucu olan halini kullanacak. Ve sürpriz. Burada da yanlışınız var. Gerçekten inanamıyorum. Bu kadar eksik bilgi ve temelsiz iddialar ile halen bana cimbızlama/dürüst değil iddiasında bulunuyorsunuz ya. Biraz mantık yürütmeye davet ediyorum, cımbızlayacak olsam size sitenin linkini atar mıydım? Sadece fotoğrafı atar geçerdim ama fark ettiysen site linkini atmışım ve bahsederken demişimki "baz" şekilde. Yani burada da yanlışınız var. Hem buradan anlıyoruz ki siz yazdıklarımı okumuyorsunuz. Okusanız bile anlamıyorsunuz sanırım, bende diyorum o kadar bilgiyi POCO CEO'suna atsam şimdiye kabul etmişti.

Screenshot_20250618_201243_Samsung Internet.jpg

İçerlemek yerine oluruna bırakın. Bu tartışma çoktan bitti, yaptığınız her yorum daha da sonuca varmaktan uzak oluyor. Ciddi diyorum burada kimseyle dalga geçme gibi niyetim yok. Sadece gerçekleri kabul etsen yeter dalga geçecek biri değilim bu konuda. Haddini bilme konusunda da cımbızlama falan gibi iddialarda bulunmak yerine yerinizi bilseniz ben böyle üstünüze gitmem. İlk mesajda bilmiyorsun diye bilgi vermeye çalışıyordum sonra gelmiş tartışmayı deniyorsun ve yalanlama yapıyorsun. Sabırda bir yere kadar.

Bilmediğin konuda tartışma. En başta sorduğun soruyu ciddiye almıştım meğerse amacın soru sormak ya da sebebini anlamaya çalışmak değilmiş. POCO savunmaya çalışıyorsun sadece.

Dostum sana attığım PWM değerleride, ekran testleride Honor 200e ait. Ek olarak dediğim gibi eğer default ekran yerine oynanmış yazılımlı modu baz alacaksan komik olur. Burada hangisinin ekranı daha iyi diye tartışıyoruz. Hangisi daha iyi göz boyuyor diye değil. Honor'un default(baz) olarak adlandırabileceğimiz durumda %86 başarısı varken POCO'nun %68. Yani bu telefonu alan kişi aldığında sizin attığınız sonuçları değil %68'lik sonucu olan halini kullanacak. Ve sürpriz. Burada da yanlışınız var. Gerçekten inanamıyorum. Bu kadar eksik bilgi ve temelsiz iddialar ile halen bana cimbızlama/dürüst değil iddiasında bulunuyorsunuz ya. Biraz mantık yürütmeye davet ediyorum, cımbızlayacak olsam size sitenin linkini atar mıydım? Sadece fotoğrafı atar geçerdim ama fark ettiysen site linkini atmışım ve bahsederken demişimki "baz" şekilde. Yani burada da yanlışınız var. Hem buradan anlıyoruz ki siz yazdıklarımı okumuyorsunuz. Okusanız bile anlamıyorsunuz sanırım, bende diyorum o kadar bilgiyi POCO CEO'suna atsam şimdiye kabul etmişti.

Eki Görüntüle 2515614

İçerlemek yerine oluruna bırakın. Bu tartışma çoktan bitti, yaptığınız her yorum daha da sonuca varmaktan uzak oluyor. Ciddi diyorum burada kimseyle dalga geçme gibi niyetim yok. Sadece gerçekleri kabul etsen yeter dalga geçecek biri değilim bu konuda.
“Default mod baz alınmalı” diyorsun ama aynı testte DCI-P3 kapsamı %97 ve %99.5 olan iki ayrı mod daha var. Bunları görmezden gelmek, hâlâ veriyi cımbızlamaktır. Üstelik bu modlar “göz boyama” değil, ekranın yazılımla ulaşabildiği potansiyeli gösterir. Ekran deneyimi dediğimiz şey de zaten budur.

Ayrıca sen en başından beri Honor 200 testleriyle konuşuyorsun. Ben ise Honor 400’ün 5000 nit parlaklık ve PWM özellikleri üzerinden konuşuyorum. Bu farkı hâlâ göremiyorsan, burada “okuduğunu anlamayan” kim diye tekrar düşünmek gerekir.

Tartışma çoktan bitti diyorsun ama kaynak dediğin cımbızlamayı saymazsak, her mesajın “beni yanlış anladın”, "bilmiyorsun", "öğreteceğim" temalı bir kurgu gibi. Gerçekten bitirmek istiyorsan, bırak insanlar doğrudan testlere baksın ve kararlarını versin. Cımbızlama görsellerle değil, bütünsel verilerle konuşmak gerek.

Ayrıca yazdığın yazıda da hata var. “%94” değil, net şekilde “%99.5” yazıyor. Bir hatayı başka bir hatayla örtmeye çalışıyorsun sadece.

En basit gerçek şu: DCI-P3 kapsamı %99.5’e çıkan bir ekranı “%68’le sınırlı” gibi sunmak objektiflik değil, yönlendirmedir. Geri kalan her şey laf kalabalığı. Açıkçası, bana söylediğin her şeyin asıl sahibinin ben olmadığını görmemek artık mümkün değil diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
“Default mod baz alınmalı” diyorsun ama aynı testte DCI-P3 kapsamı %97 ve %99.5 olan iki ayrı mod daha var. Bunları görmezden gelmek, hâlâ veriyi cımbızlamaktır. Üstelik bu modlar “göz boyama” değil, ekranın yazılımla ulaşabildiği potansiyeli gösterir. Ekran deneyimi dediğimiz şey de zaten budur.

Ayrıca sen en başından beri Honor 200 testleriyle konuşuyorsun. Ben ise Honor 400'ün 5000 nit parlaklık ve PWM özellikleri üzerinden konuşuyorum. Bu farkı hâlâ göremiyorsan, burada “okuduğunu anlamayan” kim diye tekrar düşünmek gerekir.

Tartışma çoktan bitti diyorsun ama kaynak dediğin cımbızlamayı saymazsak, her mesajın “beni nasıl yanlış anladın” temalı bir kurgu gibi. Gerçekten bitirmek istiyorsan, bırak insanlar doğrudan testlere baksın ve kararlarını versin. Cımbızlama görsellerle değil, bütünsel verilerle konuşmak gerek.

Ayrıca yazdığın yazıda da hata var. “%94” değil, net şekilde “%99.5” yazıyor. Bir hatayı başka bir hatayla örtmeye çalışıyorsun sadece.

En basit gerçek şu: DCI-P3 kapsamı %99.5'e çıkan bir ekranı “%68'le sınırlı” gibi sunmak objektiflik değil, yönlendirmedir. Geri kalan her şey laf kalabalığı. Açıkçası, bana söylediğin her şeyin asıl sahibinin sen olduğunu görmemek artık mümkün değil.

Evet ekran %68 ile sınırlı dostum, yazılım ile göz boyamada sahte kare oluşturma teknolojileri gibi. Asla orijinale yakın kalitede değil. Ve hayır kullanıcı ekran konforunda %97 ile değil %68 ile kullanacak. Bu %97'lik ekran modu kaç POCO'da aktif kullanımda biliyor musun? Biri bu telefonu aldığında %68'liği kullanacak. Ve yine dediğim gibi cımbızlama yapacak olsam link atmam sonuçta epey gibi yerlerden ya da AI ile bulabileceğin bir şey değil bu. Tartışmanın başından beri senin tek "cımbızladığın" kısım benim sana söylediğim sözler ise ayrı komik. O kadar bilgi verdim, veri söyledim sadece o kısımları alıyorsun. Niye söyleyeyim mi? Gerçekten bilgi verdiğim tonlarca cümleyi okumadın. Okuduğun kısımları da cevaplayamadın. O kadar SS attım hala şu mesajı yazabiliyorsun ya gerçekten sonra üslup falan diyorsun ama bilgi eksikliğin ortada. Neden kabul edip burada sana verdiğim bilgileri almak yerine savunma mekanizması ve konuyu üsluba getirerek haklı çıkmaya çalışıyorsun? Bak herkesin iyi ve kötü olduğu yerler vardır. Ne bilebilirim hani başka kategoride de sen bana bilgi verirsin benim bilgisiz olduğum kısmı söylersin oradan tartışırız belki de. Ama bu konuda hiçbir ironi olmadan söyleyebilirim ki bilgi eksikliğin büyük. Başından beri bir sürü hatalı bilgi, hata yaptın. Ve narsist değilsen sana bunu söylemem "bilgisizsin, yanlışın var" demem iyi bir şey. Konuyu kapat ve sana attığım yazıları okumaya devam et. Demek ki yeni başlamışsın okumaya çünkü mesajı attıktan 3,5 saat ve bir sürü mesaj sonra bana o mesajla ilgili argüman sunuyorsun(yine yanlış bir argüman bu arada).
Konuyu bitiriyorum. Asla sonuca varamayız. Zamanımı harcayıp o kadar yazı yazdığıma pişman oldum cidden. Google'dan alıp değişik bir yapay zeka gibi dil ile(belki de direkt yapay zekayla) yazı yazıyorsun. Yazdığımı okumuyorsun falan. Bir de okuyanlar görecektir, cımbızlama gibi şeyler diyerek manipülasyonlar falan gerçekten iş Apple vs Samsung kavgası yapan çocuk muhabbetine dönüyor. Başka konuda gidipte x7 pro ekranını honor 200/400e karşı övmeyin yeter o bana.
İyi akşamlar.

Evet ekran %68 ile sınırlı dostum, yazılım ile göz boyamada sahte kare oluşturma teknolojileri gibi. Asla orijinale yakın kalitede değil. Ve hayır kullanıcı ekran konforunda %97 ile değil %68 ile kullanacak. Bu %97'lik ekran modu kaç POCO'da aktif kullanımda biliyor musun? Biri bu telefonu aldığında %68'liği kullanacak. Ve yine dediğim gibi cımbızlama yapacak olsam link atmam sonuçta epey gibi yerlerden ya da AI ile bulabileceğin bir şey değil bu. Tartışmanın başından beri senin tek "cımbızladığın" kısım benim sana söylediğim sözler ise ayrı komik. O kadar bilgi verdim, veri söyledim sadece o kısımları alıyorsun. Niye söyleyeyim mi? Gerçekten bilgi verdiğim tonlarca cümleyi okumadın. Okuduğun kısımları da cevaplayamadın. O kadar SS attım hala şu mesajı yazabiliyorsun ya gerçekten sonra üslup falan diyorsun ama bilgi eksikliğin ortada. Neden kabul edip burada sana verdiğim bilgileri almak yerine savunma mekanizması ve konuyu üsluba getirerek haklı çıkmaya çalışıyorsun? Bak herkesin iyi ve kötü olduğu yerler vardır. Ne bilebilirim hani başka kategoride de sen bana bilgi verirsin benim bilgisiz olduğum kısmı söylersin oradan tartışırız belki de. Ama bu konuda hiçbir ironi olmadan söyleyebilirim ki bilgi eksikliğin büyük. Başından beri bir sürü hatalı bilgi, hata yaptın. Ve narsist değilsen sana bunu söylemem "bilgisizsin, yanlışın var" demem iyi bir şey. Konuyu kapat ve sana attığım yazıları okumaya devam et. Demek ki yeni başlamışsın okumaya çünkü mesajı attıktan 3,5 saat ve bir sürü mesaj sonra bana o mesajla ilgili argüman sunuyorsun(yine yanlış bir argüman bu arada).
Konuyu bitiriyorum. Asla sonuca varamayız. Zamanımı harcayıp o kadar yazı yazdığıma pişman oldum cidden. Google'dan alıp değişik bir yapay zeka gibi dil ile(belki de direkt yapay zekayla) yazı yazıyorsun. Yazdığımı okumuyorsun falan. Bir de okuyanlar görecektir, cımbızlama gibi şeyler diyerek manipülasyonlar falan gerçekten iş Apple vs Samsung kavgası yapan çocuk muhabbetine dönüyor. Başka konuda gidipte x7 pro ekranını honor 200/400e karşı övmeyin yeter o bana.
İyi akşamlar.
Dediğin her şey yine aynı noktaya geliyor: Testte çıkan %99.5 DCI-P3 değerine rağmen ısrarla bunu görmezden geliyorsun. Yazılımın ekranın gerçek potansiyelini ortaya çıkarması önemli olan. Kullanıcı isterse orijinal modu, isterse zenginleştirilmiş renk profilini seçer. Sonuçta kullanıcının böyle bir imkânı var mı, yok mu önemli olan bu. Sen ise varsayımlarla konuşuyorsun: “Herkes default kullanır” diyorsun. O zaman o sonuçları da göstermeselerdi senin mantığına göre, "herkes default kullanır, bu sonuçlar önemli değil" deselerdi?

Cımbızlama konusuna açıklık kavuşturayım. Evet linkleri paylaştın. Ama görsel olarak sadece %68’lik görseli paylaşman doğru değil. Link atman bunu değiştirmiyor çünkü insanlar çoğunlukla sadece görsele bakıyor. O yüzden eleştirim gayet yerindeydi. "Haklısın, diğer görselleri de paylaşmalıydım. Ama benim kendi yorumuma göre default değerler önemli" desen konu kapanacak aslında.

Diğer kişisel yorumlara girmeyeceğim. Çünkü bilgi seviyesini ölçmenin yolu kişisel etiketlemeler değil, ortaya konan argümanlardır. Ben verileri ortaya koydum ve karşılaştırmalı düşündüm. Ne senin yaptığın gibi bir cihazı övüp diğerini değersizleştirdim, ne de bir görseli paylaşıp diğer ikisini yok saydım. O yüzden kim daha sağduyulu, kim daha yönlendirici konuşuyor, bunu zaten okuyanlar anlayacaktır.

Teknoloji alanında benden çok daha tecrübeli olabilirsin, zaten sana konu açmanı da önerdim. Ama bir veriyi tek başına paylaşıp diğerlerini paylaşmamak ciddi bir hataydı. Hâlâ buna dair bir geri adım atmaman, üstüne ‘güldüm, bilmiyorsun’ gibi ifadeler kullanmanı doğru bulmuyorum. Çünkü bu tarz ifadeler argümana değil de argümanı ortaya atana saldırmak (ad hominem) olarak geçer ve tartışmalarda temel mantık safsatalarından biridir.

Ben kendimi savunmak haricinde seni doğrudan eleştirmemeye çalışıyorum. Ama sen sürekli kişisel yargılarda bulunuyorsun. Umarım forumda iyi yerlere gelirsin ama bu yaklaşım tarzını gözden geçirmen iyi olabilir.

Selamlar.

GÜNCELLEME
Haddini bilme konusunda da cımbızlama falan gibi iddialarda bulunmak yerine yerinizi bilseniz ben böyle üstünüze gitmem. İlk mesajda bilmiyorsun diye bilgi vermeye çalışıyordum sonra gelmiş tartışmayı deniyorsun ve yalanlama yapıyorsun. Sabırda bir yere kadar.

Bilmediğin konuda tartışma. En başta sorduğun soruyu ciddiye almıştım meğerse amacın soru sormak ya da sebebini anlamaya çalışmak değilmiş. POCO savunmaya çalışıyorsun sadece.
Bu eklemeyi yeni gördüm. Baştan beri tartışmak değil, fikir alışverişi yapmak istedim. POCO’yu savunmak gibi bir derdim olmadı. Yalnızca senin mutlak doğru gibi sunduğun farkların herkes için belirleyici olmayabileceğini sorguladım. Sorduğum sorular da bu niyetleydi.

Ama sen en başından beri konuyu kişiselleştirdin. Karşındakini ‘bilgisiz’ ilan edip, doğrudan argümanlara değil, argümanı dile getirene yüklenmen açıkça gösteriyor: Haddini bilmesi gereken ben değilim.

Üslubun da sürekli üstünlük kurma çabası içinde. Burası forum, teknik bir mecra. Kişisel saldırı alanı değil, bilgi paylaşımı yeri. Bir dahaki sefere beni değil, argümanları çürütmeye çalış. Ama lütfen eksik veriyle ya da lafı dolandırarak değil.

Son düzenleme:
DxOMark verisi önemli. Bunu bilmiyordum ve gerçekten, cihaz seçimi yapacak insanlar için faydalı bir referans olabilir.
Ancak DxOMark sıralamaları sadece panel kalitesine değil, yazılım optimizasyonu, renk geçişleri, HDR performansı gibi pek çok faktöre göre belirleniyor.

POCO’nun listede olmaması, test edilmediği anlamına gelir, bu da cihazın kötü olduğu anlamına gelmez.

Ayrıca Xiaomi 14T Pro'nun Honor 200'den düşük çıkması da doğrudan panelin kalitesiz olduğu anlamına gelmez; bu fark sistem genelindeki küçük detaylardan kaynaklanabilir.

Yani sıralamayı “ekran kalitesi = puan” gibi okumak yanıltıcı olur. Özetle DxOMark, ekranın donanımsal kalitesini ölçmez, genel “ekran deneyimini” puanlar. Bu farkı bilmek önemli

Tamam bak en yakın zaman da elinde POCO cihaz varsa bir teknoloji mağzasına gidip Honor cihaz ile kıyaslama yapabilirsin.
Test dosyaları var onları indirip BT üzerinden paylaş ve karşılaştır.

Örneğin şöyle bir DCP-3 için resim dosyaları vs. var karşılaştırabileceğin.

Tamam bak en yakın zaman da elinde POCO cihaz varsa bir teknoloji mağzasına gidip Honor cihaz ile kıyaslama yapabilirsin.
Test dosyaları var onları indirip BT üzerinden paylaş ve karşılaştır.

Örneğin şöyle bir DCP-3 için resim dosyaları vs. var karşılaştırabileceğin.
Teşekkür ederim öneriniz için. Şu an için öyle bir vaktim yok. Ama teknoloji editörlerimiz ya da iddia sahipleri bunu yapıp konu açıp paylaşsa ve arada öyle gözle görülecek bir kalite farkı olduğunu ortaya koysa büyük katkı olur ve en başta ben desteklerim. İnsanlarımız en uygun fiyata en iyi cihaza sahip olacaklarsa başka ne istenir ki zaten...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı