Başarılı Kurulum Honor MagicBook X15 | OpenCore Monterey

Bir önceki konumdan ilerlemek gerekirse:

Yeni bir partition açıp ona da güncelleme alarak Monterey'i kurdum. Kısacası Windows 10 Home, Monterey ve Catalina bulunmakta. Aynı şekilde USB'siz bootluyorum. Yine aynı şekilde çalışmayan bir şey olmayacaktı lakin IntelBluetoothFirmware.kext'i ve Injector'unu silmek zorunda kaldım. Sebebi ise Intel Wi-Fi kext'imin OpenCore verbose ekranında stall/error vermesinden kaynaklı. Sildikten sonra sorun ortadan kalktı. Onu da ilerleyen saatlerde veya günlerde hallederim. Ek olarak OpenCore'u da 0.6.X'den, 0.7.6'e güncelledim.

Ekran Resmi 2021-12-13 14.27.55.png

Ekran Resmi 2021-12-13 14.29.32.png

Son düzenleme:
Süper duruyor. Honor'un bu bilgisayarı sanırsam Huawei'nin MateBook D serisi ile aynı.

Ben de bir sene önce Matebook 13 model laptobuma Catalina kurmayı denemiştim, ama menun kalmamıştım. Zira power management ve Wi-Fi performansları çok kötüydü, kamera ve mikrofon da çalışmıyordu.

Şimdi sizin konuyu görünce merak ettim. Huawei Matebook 13 model laptobuma, macOS Montreney kurabilir miyim? Sizde çalışan tüm özellikler çalışabilir mi acaba? Custom EFI mi hazırlamak gerek?

Evet normalde MateBook i3 almayı planlıyordum, i5'e de bakmıştım fakat i5'in stoğu yoktu. i3 modelinde de SSD malum PM serisiydi o yüzden buna yöneldim. Net bir şey söylememekle beraber başarılı bir custom EFI ile çalışmaması için tek sebep donanım uyumsuzluğu olur.

Evet normalde MateBook i3 almayı planlıyordum, i5'e de bakmıştım fakat i5'in stoğu yoktu. i3 modelinde de SSD malum PM serisiydi o yüzden buna yöneldim.

Matebook i3 değil, D serisi de değil. Direkt Matebook 13. 2019 ve 2020'de ülkemizde etkindi ama şu an kur nedeniyle D serisi etkin.

Bendeki Matebook 13'de i5 8265U ve UHD620 var. :)

...başarılı bir custom EFI ile çalışmaması için tek sebep donanım uyumsuzluğu olur.

EFI hazırlamam için önereceğin bir yol ya da yöntem ya da rehber var mı?

Dortania'nın rehberi var ama çook karışık geliyor bana.

İmajı indirin sonrasını ayarlarız hocam 🤠

Öyleyse tamam, bu gece SSD'yi değiştirip imajı indiriyorum. :)

M1 MacBook hayal oldu kur sağ olsun, biz de evdekiyle yetinelim. :D

Monterey mi, Big Sur mu bu arada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monterey. Param olsa da M1 almazdım. Geekbench fena değil ve %99 yükte 40-50 bandında. Şu anda da çıkardım pilde takılıyorum. Kısacası hiç gerek kalmıyor.

<changelog>
Monterey'de IntelBluetoothFirmware ve IntelBluetoothInjector kullanırken önyüklemede hata veriyor, sistem açılmıyor. Bu çözümü denedim. Şu an sistemde önyükleme sorunu yok ve Bluetooth aktif. Bir diğer sorun ise AirportItlwm kullanırken Apple aygıtlar ile Bluetooth bağlantı yapamamak. Çözümü ise itlwm kullanmak veya iCloud'u devre dışı bırakmak. Şu anda Bluetooth çalışması benim için kâfi.

Ekran Resmi 2021-12-18 16.22.26.png

itlwm yerine AirportItlwm'e geçtim. Bu sayede Heliport kullanmadan, Native şekilde Wi-Fi'a erişiyorum. Öncesinde Heliport kullandığım için Wi-Fi'ın şifrelerini girmeme gerek kalmadı. Harika açıkçası.
Ekran Resmi 2021-12-18 16.22.41.png

Son düzenleme:
Bir önceki konumdan ilerlemek gerekirse:

Yeni bir partition açıp ona da güncelleme alarak Monterey'i kurdum. Kısacası Windows 10 Home, Monterey ve Catalina bulunmakta. Aynı şekilde USB'siz bootluyorum. Yine aynı şekilde çalışmayan bir şey olmayacaktı lakin IntelBluetoothFirmware.kext'i ve Injector'unu silmek zorunda kaldım. Sebebi ise Intel Wi-Fi kext'imin OpenCore verbose ekranında stall/error vermesinden kaynaklı. Sildikten sonra sorun ortadan kalktı. Onu da ilerleyen saatlerde veya günlerde hallederim. Ek olarak OpenCore'u da 0.6.X'den, 0.7.6'e güncelledim.

Eki Görüntüle 1240885

Eki Görüntüle 1240886
Merhaba,

Vatan üzerinde yapmış olduğunuz yorumu görüp araştırırken açtığınız konuya denk geldim :)
Bugün gidip almayı düşünüyorum. RAM yetersiz kalabilir gibi hissettim bu sebeple çift slota tek 8 mi takılmış yoksa 2x4 mi yapılmış bunu merak ediyorum.

-Xcode performansını deneyimleyebildiniz mi?

-Geekbench score paylaşabilir misiniz?

Eğer alırsam biraz daha başınızı ağrıtabilirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Xcode ile ilgim olmadığı için denedim fakat sorun olacağını düşünmüyorum. Geekbench sonuçları ise bu şekilde:

1639909719612.png

Cihazda RAM'ler, anakarta lehimli diye biliyorum. 2x4 2400MHz çift kanal olduğu için daha performanslı aslında. Fakat istesek de yükseltemiyoruz. CS:GO, LoL oyunlarını denedim. CS:GO'da FPS yüksekken bile drop giriyor. Bunun sebebi RAM'den kaynaklı diye düşünüyorum. LoL'de herhangi bir drop olmuyor. Late game'deki ağır fight'ta hafif düşebiliyor. Cihazdan fazlasıyla memnunum.

Vatan'dan satın alırken Laptop satış danışmanından fiyat istemesini rica edebilirsiniz. 50-100 TL kadar düşme şansı olur. Kutu biraz hassas, kutunun içi sağlam. Ayrıca kılıf çıkmamakta, bilginiz olsun :)

Merhaba,
Xcode ile ilgim olmadığı için denedim fakat sorun olacağını düşünmüyorum. Geekbench sonuçları ise bu şekilde:

Eki Görüntüle 1245972

Cihazda RAM'ler, anakarta lehimli diye biliyorum. 2x4 2400MHz çift kanal olduğu için daha performanslı aslında. Fakat istesek de yükseltemiyoruz. CS:GO, LoL oyunlarını denedim. CS:GO'da FPS yüksekken bile drop giriyor. Bunun sebebi RAM'den kaynaklı diye düşünüyorum. LoL'de herhangi bir drop olmuyor. Late game'deki ağır fight'ta hafif düşebiliyor. Cihazdan fazlasıyla memnunum.

Vatan'dan satın alırken Laptop satış danışmanından fiyat istemesini rica edebilirsiniz. 50-100 TL kadar düşme şansı olur. Kutu biraz hassas, kutunun içi sağlam. Ayrıca kılıf çıkmamakta, bilginiz olsun :)
Hızlı cevap ve ilginiz için teşekkür ederim :) Paylaşmış olduğunuz verilerin çok yardımı oldu.

Hemen gidip yerinde inceleyeceğim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı