Başarılı Kurulum Honor MagicBook X15 | OpenCore Monterey

Bir önceki konumdan ilerlemek gerekirse:

Yeni bir partition açıp ona da güncelleme alarak Monterey'i kurdum. Kısacası Windows 10 Home, Monterey ve Catalina bulunmakta. Aynı şekilde USB'siz bootluyorum. Yine aynı şekilde çalışmayan bir şey olmayacaktı lakin IntelBluetoothFirmware.kext'i ve Injector'unu silmek zorunda kaldım. Sebebi ise Intel Wi-Fi kext'imin OpenCore verbose ekranında stall/error vermesinden kaynaklı. Sildikten sonra sorun ortadan kalktı. Onu da ilerleyen saatlerde veya günlerde hallederim. Ek olarak OpenCore'u da 0.6.X'den, 0.7.6'e güncelledim.

Ekran Resmi 2021-12-13 14.27.55.png

Ekran Resmi 2021-12-13 14.29.32.png

Son düzenleme:

Burada söylenenleri yaptım ancak bu sefer şöyle bir sıkıntım var, ben windows 10 ile 11 dualboot yaptığım sistemin yanına macos kurmuştum. Burada anlatılanları yaptıktan sonra windows 11 sistemini açarken mavi ekran vermeye başladı. hata ektedir.

20230209_231521.jpg

OC'yi atarken Windows EFI'sine dokunmadıysanız bir sorun olmaması gerekirdi. Maalesef o rehber çoğu yeni kullanıcının kafasını karıştırabilecek şekilde olsa da hazırdaki tek Türkçe rehber o.
"Dosya değiştirilsin mi?" diye soruyordu ben de evet dedim. Windows 10'a boot yapabiliyorum ancak Windows 11 hata veriyor. Düzeltme yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Configte aşağıdaki ayarları yapıp tekrar OpenCore üzerinden Windows'u boot etmeyi deneyin.
  • Kernel > Quirks > CustomSMBIOSGuid = True
  • PlatformInfo > Generic > UpdateSMBIOSMode = Custom

Configte aşağıdaki ayarları yapıp tekrar OpenCore üzerinden Windows'u boot etmeyi deneyin.
  • Kernel > Quirks > CustomSMBIOSGuid = True
  • PlatformInfo > Generic > UpdateSMBIOSMode = Custom
Bu dediğiniz şeyi config dosyasında tam olarak nereye yapacağız acaba?

Configte Kernel satırını bulup o satırın altında Quirks'i bulacaksınız, orada CustomSMBIODGuid'i görürsünüz, onu True yapın. PlatformInfo satırını bulup o satırın altındaki Generic satırını bulun ve Generic altındaki UptadeSMBIOSMode'a Custom yazın. Eğer OpenCore Configurator ile açıyorsanız sol tarafta sıralanmıştır zaten, oradan bulup değerleri değiştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı