HONOR X9a telefon 2 aydır serviste

Mehmettrgt1

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Merhaba arkadaşlar, HONOR X9a marka model telefonum var 20.12.2023 tarihinde ekranı kırıldı ve yetkili servisi olan KVK ya teslim ettim 21.12.2023 tarihinde doğal olarak ücret çıkardılar ve ödemesini yaptım ancak o zamandan buyana üreticiden parça beklediklerini söylüyorlar, HONOR'a mail yoluyla ulaştım parça 05.02.2024 tarihinde geleceğini söylediler daha sonra gümrükte dediler dahada sonra kulaklık hediye edeceğiz dediler. Ancak hala telefonum serviste parça bekliyor bu durumda ne yapmam gerekiyor 20 iş gününü geçeli çok oldu ve muhatap bulamıyorum.

Sana muadil telefon vermek zorundalardı vermemişler, bu bile tek başına şikayet konusu :) Aşağıya ilgili kanun maddesini paylaşıyorum :

“Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en çok 30 işgünüdür. Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi durumunda, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.

Garanti süresi içinde, malzeme ve işçilik ile montaj hataları nedeniyle malın arızalanması durumunda; işçilik ve değiştirilen parça bedeli ya da başka bir ad altında tüketiciden hiçbir ücret istemeksizin malın tamirinin yapılması ve yaptırılması yükümlülüğü bulunmaktadır.

Garanti süresi içerisinde diğer yükümlülükler

Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına karşın;

• Belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içersinde; aynı arızanın ikiden çok tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten çok oluşması veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan çok olması,

• Malın tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

durumlarında, tüketici malın ücretsiz olarak bir yenisiyle değiştirilmesini ya da bedelini isteyebilir.

Tüketicinin bu isteklerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı zincirleme olarak tüketiciye karşı sorumludurlar.”

Sana muadil telefon vermek zorundalardı vermemişler, bu bile tek başına şikayet konusu :) Aşağıya ilgili kanun maddesini paylaşıyorum :

“Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en çok 30 işgünüdür. Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi durumunda, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.

Garanti süresi içinde, malzeme ve işçilik ile montaj hataları nedeniyle malın arızalanması durumunda; işçilik ve değiştirilen parça bedeli ya da başka bir ad altında tüketiciden hiçbir ücret istemeksizin malın tamirinin yapılması ve yaptırılması yükümlülüğü bulunmaktadır.

Garanti süresi içerisinde diğer yükümlülükler

Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına karşın;

• Belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içersinde; aynı arızanın ikiden çok tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten çok oluşması veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan çok olması,

• Malın tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

durumlarında, tüketici malın ücretsiz olarak bir yenisiyle değiştirilmesini ya da bedelini isteyebilir.

Tüketicinin bu isteklerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı zincirleme olarak tüketiciye karşı sorumludurlar.”
Telefonu hepsiburada'dan almıştım bizzat kendileri satıyordu onlarla hiç iletişime geçmedim ama iletişime geçmem gerekiyor mu ?

Aynı telefonu ben de kullanıyorum 5 aydır memnunum. Ekranı sağlam aslında nasıl kırıldı merak ettim özel bir durum yoksa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı