HP 15 series garantide başka SSD takarlar mı?

tcknmx

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
439
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Kiev
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım ve Donanım
HP 15 series laptopumu kargoya verdim. UPS il Ankara'dan İstanbula gidiyor şu an. Bu 2. gönderişim. İlkinde hard diski parayla yapariz dediler. Geri istedim SSD aldim. Takdım isletim sistemi yüklenmedi diye yeniden gönderdim. Az bir para değil 1600 TL'ye SSD aldım taktım. Sorum su SSD alıp yerine baska SSD takarlar mı? Güvenmiyorum sonucta adamlara garanti olsa bile 900 TL fatura cikardilar ekraninda ölü piksel var diye (benim hatam olsa bile her kücük seye hayvan gibi fatura cikiyor) garanti kelimesi sadece kelime oluyu bir işe yaramiyor.
 
Cihazda bulunan SSD kullanıcı tarafından takıldığı için fiziksel olarak SSD ye müdahalede bulunmazlar.
 
Güvenmiyorum sonuçta adamlara garanti olsa bile 900 TL fatura çıkar ekranında ölü piksel var diye (benim hatam olsa bile her küçük şeye hayvan gibi fatura çıkıyor) garanti kelimesi sadece kelime oluyor bir işe yaramıyor.
Hocam normal değil mi? O küçük ölü piksel için bütün ekran panelini değiştiriyorlar? Yani bu fiyat gayet doğal. Ayrıca "garanti" kelimesi "üretici firmadan kaynaklanan" sorunları kapsar. Kimse sizin hatanız yüzünden olan bir arızayı bedavaya garanti kapsamında onarmaz. Garanti denen şey üretici firma, üretim anında yaptığı ve "sizden kaynaklanmayan" sorunlarda ücretsiz onarım yada değişimi kapsar.
 
Şimdi sen deyince düşündüm hakikaten nasıl başardınız?

CS oynarken ekrana kafa attım. :D

Şaka bir yana hatırlamıyom kanka, zaten panel önemli değil ekranın köşesinde bir yerde olduğu için rahatsız etmiyor. Zaten orayada yazdım ekran sadece örnek. Ben SSD'nin düzeltilmesi için ekranın parasınıda mı vereceğim? Ben bunu soruyorum. Sadece SSD'yi düzeltsinler yeter ama bana diyorlarki mecbur hepsi için fiyat verebiliyoruz diyorlar. SSD garanti kapsamında ücretsiz yapıyorlar zaten.
 
CS oynarken ekrana kafa attım. :D

Şaka bir yana hatırlamıyorum kanka, zaten panel önemli değil ekranın köşesinde bir yerde olduğu için rahatsız etmiyor. Zaten oraya da yazdım ekran sadece örnek. Ben SSD'nin düzeltilmesi için ekranın parasını da mı vereceğim? Ben bunu soruyorum. Sadece SSD'yi düzeltsinler yeter ama bana diyorlar ki mecbur hepsi için fiyat verebiliyoruz diyorlar. SSD garanti kapsamında ücretsiz yapıyorlar zaten.
Hocam genelde garanti hizmeti o şekilde çalışıyor. Zamanında benim mobil cihazımın kenarlarında çizikler meydana gelmişti. Sonra ekran kırıldı ve bende "ekran tamiri" için gönderdim. Ancak bana tüm çerçeve, ekran parası dahil ücret çıkardılar. Bundan sonra anladım ki garanti hizmeti çok garip bir hizmet...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı