HP 27X 144Hz problemi

frknnrl6

Centipat
MSI B450M PRO-VDH-Plus.
2x8 XPG 3600MHz RAM.
Ryzen 5 3600.
Bequiet 600W 80+ Bronze PSU.
HP 27X curved display 144Hz monitör.
Sapphire RX 5700 XT Pulse.

Monitörün FreeSync aralığı 48-144Hz görünüyor fakat Windows ayarlarından 144Hz ayarladığımda oyunlarda 144Hz'ye neredeyse hiç çıkamıyor ve FreeSync'in bozulduğunu anlayabiliyorum. 119Hz'de ise 119 FPS sabit oynuyorum FreeSync bozulmuyor ve gayet akıcı bir oyun oynanıyor. Hepsiburada'dan aldığım DP için yorumlarda Recep Baltaş'ın önerdiği DP deniyordu o yüzden sorunun onda olduğunu sanmıyorum. HDMI ile zaten 144'e çıkamıyor. GPU'da da problem olabileceğini düşünüyorum fakat ekran da normal değil gibi zira screen flickering problemi var özellikle yükleme ekranlarında yahut örneğin BF için spawn ekranında. Film, video vb. izlerken flickering problemi olmuyor. Bu arada flickering derken parlaklığın devamlı değişmesini kastediyorum birkaç flickering videosunda ciddi renk bozukluğu problemi de vardı öyle bir şey bende yok.

Screen flickering den kastın FPS düsünce mi oluyor?
Çünkü FPS düşünce ekran parlaklığının azalıp artıyormuş gibi olması normal diye biliyorum.

Yok mesela Rust yükleme ekranında devamlı parlaklık değişiyor. Ya da spawn ekranlarında, yani fps nispeten yüksekken de oluyor. Oyun içinde çok nadiren karanlık-gri yerlerde yaşadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı