Çözüldü HP 500B MT kasada BIOS "wait" yazısında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erdem37

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel core i7-4770 - intel hd graphics 4600 - rx 6400 4 gb Low profile -16gb ram 1600mhz - 480 gb ssd - 320 gb harddisk
Merhaba değerli hocalarım. Elimde HP 500b mt model bir kasa var. Bugün BIOS sürümünü flash bellegi önyüklenebilir hale getirip en son sürüme çıkarmıştım sürüm 6.10. daha sonra bilgisayarı kapat aç yaptıktan sonra BIOS'a girmeye çalıştım ama girince siyah bir ekranda "wait..." yazısı vardı sadece belli bir süre bekledim ama hala aynı yazi vardı. Bunu nasıl çözebilirim?
Hatanın fotografı bu:

20231203_001326.jpg

Dediğim gibi ben Windows 7 Ultimate'de setupu kurmuştum Windows 10 ise işletim sistemi olamayabilir.

Yine de denemek size kalmış.

Foxconn 2A8C RAM problemi
Hocam bir de bu linkte arkadaş aynı anakarta önceden E3400 işlemci ile tek slot 4 GB RAM takmış işlemci 800 MHz demek ki 800MHz de çalışıyor 4 GB tek slot.

Hocam arkadaşımda bu bilgisayar var ve denemeyi düşünüyor RAM'leri onunla RAM ve işlemci yükseltmesinden sonra buraya yazacağım detaylı sizin içinde iyi olur.

Hocam bu arada biliyor muydunuz bilmiyorum ama bu bilgisayarın anakartına mini PCI-e olarak geçen Wi-Fi kartlar var direk anakart üzerine takılan onlardan takılabiliyor hiç denemedim deneyeni görmedim ama güzel çalışabileceğini düşünüyorum belki işinize yarar.

s-l1200~3.jpg

Bir de WLAN LED yazan bir pin var tahminimce dizüstü bilgisayarlardaki gibi Wi-Fi çalışırken durum gösteren LED'ler ile aynı işlevi yapacak şekilde bir LED takıyorsun oraya.

Hocam bu arada biliyor muydunuz bilmiyorum ama bu bilgisayarın anakartına mini PCI-e olarak geçen Wi-Fi kartlar var direk anakart üzerine takılan onlardan takılabiliyor hiç denemedim deneyeni görmedim ama güzel çalışabileceğini düşünüyorum belki işinize yarar.

Eki Görüntüle 2271726

Bir de WLAN LED yazan bir pin var tahminimce dizüstü bilgisayarlardaki gibi Wi-Fi çalışırken durum gösteren LED'ler ile aynı işlevi yapacak şekilde bir LED takıyorsun

Eki Görüntüle 2271726

Bir de WLAN LED yazan bir pin var tahminimce dizüstü bilgisayarlardaki gibi Wi-Fi çalışırken durum gösteren LED'ler ile aynı işlevi yapacak şekilde bir LED takıyorsun oraya.

Eki Görüntüle 2271726

hocam o wifi takma yerini görmüştüm hp500b guide diye bi pdf dosyası var( bakmak isterseniz diye yükledim ) onda ama o ışık yerininin tam ne işe yaradığını bilmiyordum teşekkürler

Eki Görüntüle 2271726

hcm bide normalde pc anakartı solda olur sökme yeri bildiğim ama bu kasa da aslında anakart ters :d konumda bunu da heralde hava sirkülasyonu tam sağlansın diye yapmışlar ben beğeniyorum

Dosya Ekleri

• HP 500 B Microtower.pdf
    265 KB · Görüntüleme: 94
Hocam o Wi-Fi takma yerini görmüştüm HP500b GUI'de diye bir PDF dosyası var( bakmak isterseniz diye yükledim ) onda ama o ışık yerininin tam ne işe yaradığını bilmiyordum teşekkürler.

Hcm bir de normalde PC anakartı solda olur sökme yeri bildiğim ama bu kasa da aslında anakart ters :d konumda bunu da herhalde hava sirkülasyonu tam sağlansın diye yapmışlar ben beğeniyorum.

Bunu bilmiyordum sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı