HP 6460b El Capitan Bootable Yapma Sorunu

ProBook Installer El Capitan'da çalışıyor hocam. Cover ekranında F4 e basıp kurulumu öyle deneyin. Büyük ihtimal DSDT hatası alıyorsunuz. Son olarak 10.11.4 yerine 10.11.2 imajı ile kurulum yaparsanız daha sağlam sonuç alırsınız. Zira ses 10.11.4 de calışmıyor. Voodoohda kurmak gerekiyor o şekilde de ses barı çalışmıyor voodoohda settings den ayarlamak gerekiyor.

Ses kontrol kısayollarının çalışması için VoodooHDA.kext>Contents>Info.plist dosyasını açın resimdeki gibi "false" olan kısımları "true" yapın Kext Utility ile güncelleyin, kısayollar o zaman çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 155
Laptop'umda parlaklık ayarı sorunu var. Nasıl düzeltebilirim?
Laptop'um Pil göstergesi çalışmıyor. Ne yapmam lazım?
Uyku için:
  1. Kullandığın bir donanım, uygulama yada arkada çalışan bir servis uyku engelliyor olabilir.
  2. Config->Boot-> Arguments-> Darkwake=0 olarak dene. Yada 1 veya 8 olarak dene.
  3. Config->Boot-> NeverHibernate işaretleyip dene.
  4. ACPI Fix içide aşağıdakiler işaretli olsun;
    Config-> ACPI-> FixHPET
    Config-> ACPI-> FixRTC

Arkadaşlar, denemediğim battery kext kalmadı. DSDT.aml dosyasında 74 optimizasyon yaptım. Fakat bir türlü pil göstergesi geldiği halde pili göstermiyor. HP Probook 6.4 kurulum aracını da kullandım. Uyku olayında ise cihaz uykuya geçer geçmez kendi kendine uyanıyor. Aramadığım forum kalmadı. Yosemite bile kurdum. Fakat sorunlar devam etmektedir.

HP6 serisi cihazların uyku sorunu olabileceği belirtilmiş maalesef. Aşağıdaki linkten ayrıntılı inceleyebilirsin:
[Guide] Install 10.11 on HP EliteBook/ProBook/others with Clover UEFI
Şunları bir dene:
BIOS'ta varsa aşağıdakilerin kapalı olduğundan emin ol;
  • Wake on LAN.
  • Wake on USB.
  • LAN/WLAN Switching
  • Ambient light sensor.
  • Firewire.
  • Parallels Port.
  • Serial Port.
FingerPrint varsa bunu BIOS'ta Enable yap.

Pil için aşağıdaki kexti buldum. 6460 için bunu kullanmışlar. Gerçi ML için kullanılmış ancak yinede deneyebilirsin:
Dropbox - Battery Fix - Lion.rar
Not: Denemeden önce S/L/E içinden AppleACPIPlatform.kext yedeğini al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı