HP almayın, kullanmayın, kullandırmayın!

Flowrtia

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
229
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ya arkadaşlar HP ısınma sorunu var, kımse yok demesin ya, oyun oynuyorum ekran kartı 90 derece oluyor birden. 1 dk FPS düşmesi yiyorum, dedim temizliyim açtım içini dedim ben yanlış görüyorum, koca mühendisler 50W GPU + 20W işlemciyi incecik bir bakır boruyla soğutmya çalışmışlar. Dedim mühendisin illaki bir bildiği vardır herhalde tozlandığı içindir dedim, temizledim macun yeniledim. Gene bir fark yok sadece daha yavaş yükseldi, e bu sefer bilgisayarın performansını kullanamıyorum. Ben gidip 4500 lira vermişim bunu kullanamamak çok sinir bozucu, ha sorun yaşamayanı da vardır bende onların yorumunu okuyarak almıştım. Ama nafile dahili GPU'ya alınca bu sefer neredeyse 20-40 FPS fark oluyor sadece bilgilendirmek amaçlı yazıyorum, kesinlikle HP tavsiyem değildir ya da alacaksanız alacağınız modelin soğutmasına performansını videolarını falan izleyip iyice araştırıp alın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming notebook kullanan her insan bilir ki ne kadar iyi soğutma sistemi olursa olsun notebook soğutucu şart. Isınır içlerinde artık canavar ekran kartları işlemciler var. HP Omen kullanan arkadaşlarım hiç yakınmadılar ısınma vs çünkü kaliteli macun ve notebook soğutucu kullanıyorlar. Bunu bilerek alman gerekirdi.

Ürünüm Gaming laptop değil onu belirteyim macun olarak Master gel Pro kullandım iyi bildiğiniz 100 lira bandında laptop soğutucusu varsa önerebilirsiniz.
 
Ben de HP Pavilion 15-P022NA kullandım bir yıl kadar. İkinci el almıştım. Bilgisayarda 3D Max açıkken ekranı indirmiştim ve indiriş o indiriş... Ekran kartı yandı, kendisiyle beraber anakartı da yaktı ve şu an çöpte. :D en ufak şeyde bile triplere girip ısınıyordu kendisi. Soğutma sistemi de yeterli değildi, fanlar ne kadar çalışırsa çalışsın kucağıma koyamıyordum bilgisayarı. Dizlerime koymadan önce iki üç kitap koymam gerekiyordu. Hele kışın, bilgisayardan çıkan sıcak havanın yanında kahve koyunca soğumuyordu kahve. Sşlksşkl.
 
Notebook soğutucu stand almanızı öneririm

O yeterli olmazsa, laptopın hava çıkışına dışarıdan takılan fanları deneyin
 
Sunucularından çok memnun olduğum firma. 10 senelik ML110 G6'ya adamlar malzemeden acımamış. Kasanın sacı çok kalın mesela. Bu yüzden sıfırdan iş istasyonu dizmek yerine kendisine yükseltme yaptım. Çok memnunuz. Sıcaklık değerleri çok iyi. Ama zamanında laptopunu da kullanmıştım. İşlem yapmayınca bile fan sesi kafa ütülüyordu. Toz falan da yoktu makinede.
 

Geri
Yukarı