HP ENVY DV7 7300et modelinde Mac Os X

• Konuyu başlatan depocu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.686

depocu

Hectopat
Forumu bir suredir takip etmekteyim. 7200et'si olan birkac arkadas osx 10.9 kurabilmişler. Ben 1 kac 10.9 farkli usb'lere actim. Fakat hep ayni yerde kaliyor.

-v cpus=1 busratio= 18 npci= 2000 ve 3000 denedim.
-v npci=2000 cpus=1 denedim
-v npci=3000 cpus=1 busratio=18 denedim
-v npci =2000 , 3000 cpus=1 busratio=18 pciroot vid=0 denedim :)

Şimdi bazilarinda her sey iyi devam ediyor ve sona siyah ekrana geliyorum. Orada kaliyorum. Bazisinda da direkt yazilar sona erdiginde kendini resetliyor.

Daha once desktop'uma 10.6.8'i rahatca kurmustum. Ki o zamanlarda bootloader'lar gomulu degillerdi. Cd vs ile boot edip osx yukleniyordu.

Bu laptopta 2 x 1tb hdd oldugundan amacim: 1'inde 8.1 digerinde 10.9 kullanmak. Malum ayni hdd'yi kullanmadigimdan daha kolay olmaliydi ama basaramadim.
Daha onceki konularda sadece basarili dendiginden ordaki kullanilan komut kombinasyonlari bende calismadi. Yardim edebilirseniz sevinirim. Tesekkurler.

Ncpi kodunu belirttiğiniz gibi yazmışsanız yanlış olmuş; npci=0x2000 ya da npci=0x3000 şeklinde deneyin reset için.
Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım sorun bu olabilir. Fakat verdiğiniz bu kod u -v npci=0x2000 den sonra cpus =1 eklemeden sadece 2000 GraphicsEnabler=No IGPEnabler=Yes bu şekildemi kullanacam ?

Şimdi denedim ve -v npci=0x2000
GraphicsEnabler=No IGPEnabler=Yes olarak yazdim komutu. Fakat clover in options undaki 5. adımda Fake ID kısmını bulamadım.
Ondan sebeple gene hata verdi sanırım. Fix ide gibi satırların yanında kutucuk var ama Fake ID daha aşağıda var onunda yanında kutucuk yok.

Bugün https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/49599-haswell-patch-yapilmis-mavericks-usb-imaji.html bu konuda yer alan 10.9.2 yi de indirip denedim. Clover sürümü farklı ama 5. adım denen adımı bulamadım.
Her menüye girdim fakat Fake ID adında bir seçenek bulamadım. Bu optimus sorununu çözemediğim içinde hala kurulum ekranına geçemiyorum.
10.9.2 sürümü dağıtan siteden okuduklarıma göre orada bir takım sayısal düzeltmelerden bahsetmişler. O kadar derine inmeye gerek var mı, kextlerde yada İntel HD4000 için sadece optimus sayfasındaki komutları eklemek yeterli oluyor mu?
Bir yandan dene sonra gel foruma bak, sonra dön tekrar dene zor olmaya başladı. Bilgisi olan bir arkadaş varsa Fake ID'yi nerede bulacağım, yada hangi yerde düzeltme yapacağımı söylerse sevinirim.

Acaba Fake ID dediğiniz husus bugün konu açan bir üyenin gönderisindeki şöşle bir şey mi?

https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/47724-hd-4000-iatkos-ml3u-kurulumu.html

Intel hd4000 problemi.

Tamam diyerek kuruluma başlayın. Kurulum bittiğinde restart ettikten sonra OS X i VERBOSE modunda -v ve ekran kartı intel 4000 sorun çıkarırsa eğer.

Clover boot ekranının options sekmesinden graphics injector'e tik atalım ve şu kodları yazalım.

-01620005 sonra boot yapalım masaüstünün geleceğini göreceksiniz. Fakat yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla bu kodları ezbere yazamıyorsunuz. Laptoplar da genelde HD 4000 0166 dir diyorlar ve kendinizinkine göre kodları düzenliyorsunuz.

Ben Appleintelhd ve Nvda kextleri sildim GE= Y/N yada GE=N IGPE=Y hala olmadı.

Bende de aynı sistem var Hp Envy dv7 iki hdd 2 tb yanlız şöyle bir sorun var ikinci hdd boot ekranında gözükmüyor. Ben kurulum ekranına geliyorum bakıyorum hdd gözükmüyor. Yazdığım komut sadece şu idi -v cpus=1 igpenabler=no graphicsenabler=no ve kurulum ekranı karşımda..Yanlız ben applestore dan indirdiğim imajı uniboot kullanarak usb yaptım ve onu kullandım.

- - - Güncellendi - - -

Birde öğrenmek istiyorum clover boot ta ikinci hdd gözüküyormu sende?

https://www.technopat.net/forum/mac...eapad-z580-mavericks-kurulumunda-takilma.html bu konuda izlediğim yöntemden bahsettim.

Kısaca niresh in derlemesini indir. O derlemede sadece -v npci=0x2000 cpu=1 yaziınca sorunsuz şekilde kurulumu yapıyor. Hiçbir kext dosya silmenede gerek kalmıyor.

Fakat HDD den açılmadığı için sistem gene chamelon ile açıp bu kod lara ilaveten GraphicsEnabler=Yes ekliyorsunuz, mac os kurduğun HDD i gösterip Apple İd gibi ekranlara gelebiliyorsun. Ben henüz orada kaldım, sebep klavye mi tanımadı.

İlk 1tb da w8 kurulu olduğundan şimdi yedekleme yapıyorum bitince klavyemide tanıtmanın yollarına bakacam. Sizde vakit kaybetmeden niresh in 10.9 sürümünü edinip onunla kurmaya çalışın bence.
-

- - - Güncellendi - - -

Bende de aynı sistem var Hp Envy dv7 iki hdd 2 tb yanlız şöyle bir sorun var ikinci hdd boot ekranında gözükmüyor. Ben kurulum ekranına geliyorum bakıyorum hdd gözükmüyor. Yazdığım komut sadece şu idi -v cpus=1 igpenabler=no graphicsenabler=no ve kurulum ekranı karşımda..Yanlız ben applestore dan indirdiğim imajı uniboot kullanarak usb yaptım ve onu kullandım.

- - - Güncellendi - - -

Birde öğrenmek istiyorum clover boot ta ikinci hdd gözüküyormu sende?

Clover da hem forumdaki derlemede hemde diğer derlemelerdeki denemelerimin hepsinde tüm hdd hatta bölümlerde gözüktü bende.

Size tavsiyem kesinlikle chamelon la denemeniz hatta niresh in derlemesinle chamelon geliyor. Ben 16gb toshiba usb3.0 bellekle deniyorum ve hem hızlı hemde sorunsuz sil yükle yaparken.

Derlemeleri de sadece trans mac kullanarak atıyorum pc üzerinden. Şimdi önümdeki dert laptop umun klavyesini nasıl çözeceğim yoksa macos 10.9 kuruldu.

Bu arada gözükmüyor derken sadece usb aygıt mı var ekranınızda sizin ? Bende recovery ve diğer bölümlerle 4 5 adet hdd görüntüsü var çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ilk başta hdd ler hiç gözükmedi s/l/e içerisine ahci kext atarak gördüm fakat ikinci hdd boot ekranında gözükmüyor (hp laptopun kendi boot ekranında F9 da) Uefi boot yaparak clover da ikinci hdd gözüküyormu diye sormuştum?

- - - Güncellendi - - -

Birde hp laptoplarda şöle bir sorun var bunlar özel bir sata birimi kulanıyor iki hdd için o yüzden hata almış olabilirsin aşağıdaki kexti usb içerisindeki s/l/e içerisine yapıştır bir dene

https://drive.google.com/file/d/0B_cXrbYj9i60eGFjb2I3a0thUDQ/edit?usp=sharing

Hocam sen bios dan legacy'i açıyorsun dimi öncelikle ? Bende hem clover da hemde suan kullandığım chamelonda gözüküyorlar. Hemde bölümler mac yada windows yüklü şekillerinde.

Bende hangisini açacaksam chamelon da F9 la açıp Macos olan hdd yi seçip aşağıda komut satırına da üstte belirttiğim komutu yazarak mac os u acıyorum şuanda. Özel olduğunu sanmıyorum sadece Sata 3 iki adet hitachi 1tb disk bildiğin.

17" laptoplarda evvelce de 2 adet disk koyulan modeller vardı. Bizim bu model de onların güncel hali sadece.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı