HP G6-2005ST UEFİ Windows 8 Kurulum Sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Merhabar bu bilgisayarla başım dertte! Geçenlerde win 8.1 kurmaya ve uefi yi daha iyi öğrenmeye karar verdim. Yanlız bir sorun var. Bilgisayarın biosunu hp nin sitesinden güncelledim. (insideH20 F.26) Güncelledikten sonra biosda uefi bölümü açıldı yalnız sadece uefi yi aktif edince boot bulamadı diyor. F9 ile boot seçme bölümünü açtığımda hiçbirşey gözükmüyor. Hdd nin tüm bölümlerini sildim win8.1 cd sini taktım yine aynı legacy modu aktif edince sorun yok. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinicem.

Bios resimlerim

NOT: legacy modda kurum yaparken windows disk biçimlendirme bölümünde UEFİ boot bölümlerini oluşturmuyor.
IMG_2729.JPG
IMG_2730.JPG
IMG_2731.JPG
IMG_2732.JPG
IMG_2733.JPG
IMG_2734k.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi tam olarak söylemek gerekirse UEFİ kurulum da disk düzeniniz MBR yerine GPT olmalıdır. Mevcut diskiniz MBR olarak görünüyordur mutlaka bunu siz format sırasında disk biçimlendirme ekranını açarak bilgisayarınızdaki bütün diskleri silin tek bir harddisk kaldıktan sonra shift+f10 tuşu ile diskpartition u açıp MBR disk olan düzeninizi GPT ye çevirir iseniz UEFİ kurulumun oluşturacağı dosyaları oluşturacaktır. Daha detaylı bilgi almak istersen tekrar dan cevap yazarım.

hocam sorunu çözebildiniz mi aynı sıkıntı bende de var ?

hocam aynı sorunu bende yaşıyorum çözüm öneriniz var mıdır ?

hocam sorunu çözdüm F.22 bios güncellemesi yapman gerekli emirdikicioglu@hotmail.com yada 0541 471 05 83 nolu telden ulaşabilirsin.
Hocam f22 bios güncellemesini nasıl yapabilirim telefon numaranızı yanlıs vermişsiniz ulaşamadım size

hocam sorunu çözdüm F.22 bios güncellemesi yapman gerekli emirdikicioglu@hotmail.com yada 0541 471 05 83 nolu telden ulaşabilirsin

@DeliEmir arkadaşın yardımlarıyla sorun çözülmüştür. UEFI kurulumunu sorunsuz yapabilmek için anakartınızın bios versiyonu F22 olması gerekiyor. Eğer bios versiyonu F26 ise UEFI Kurulum gerçekleştirecek, hata alırsınız. F22 versiyon bios linkini paylaşıyorum. Tekrar @DeliEmirarkadaşımıza teşekkür ederim yardımseverliğinden dolayı. Herkese iyi forumlar.
HP Dizüstü Bilgisayar Sistem BIOS'u Güncelleştirmesi (Intel İşlemciler) | HP® Destek

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı