GhulMatt58
Hectopat
Daha fazla
Hp G62-B54st Notebook'um var. Bu Notebook'u 2 yıl önce babam almıştı ve küçük (Metin2, L.o.L) gibi oyunlar oynuyorduk ve önceden hiç bilgisayar donanımı hayatına giriş yapmamıştım. Şuanda hertürlü bilgisayarın içini açıp uğraşabiliyorum. Notebook'um ile CS:GO oynayacaktım ki oyun içinde FPS sorunlarına rastladım. Böyle bir Notebook'un bu tür bir oyunda sorun çıkarmaması gerektiği kanaatine vardım ve hemen araştırmalara başladım. Notebook'umun içinde 2 adet ekran kartı var birisi Güç Tasarruflu(Onboard) diğeri ise yüksek performanslı (Harici) ben ATI PowerPress içinden bile 2.ekran kartına geçemiyorum. Yüksek performanslı ekran kartına geç butonuna tıklıyorum bilgisayar bana bakıyor ben bilgisayara hiçbir şey olmuyor ne bir ekran kararması ne başka bir şey.
BIOS Ayarları içinde Onboard ekran kartını kapatma gibi bir ayar yok maalesef ben kendim aygıt yöneticisinden kapattım. Ama sanki 2.bir ekran kartı yokmuş gibi çözünürlük düştü ve oyunlara zaten giremedim. Aygıt yöneticisi içinde hiçbir sorun yokmuş gibi duruyor.
DxDiag bu şekilde:
Daha önce hiç 2.ekran kartına geçmeyi denememiştim ilk kez denedim ve olmadı. Bütün driver'larım güncel. Sorunun kaynaklanabileceği tek yer önceden bilgisayarın ekranı siyah oluyordu. Bunun ekran kartından olduğunu anlayıp ekran kartını şokladım. Yani bilgisayarı battaniyeye sarıp kendi kendini kapatmasını bekledim. Bu geçici bir çözümdü ve ben garanti çözüm olarak bilgisayarın içini açıp ekran kartına çakmak tuttum ve takır takır çalışıyor sıkıntı yok artık geçti o sorun.
HP'nin kendi sayfasındaki bilgisayar özelliklerinde şunlar var.
Sorunum bu şekilde arkadaşlar her şekilde anlattığımı düşünüyorum. Lütfen driver güncelle vb. gibi basit çözümlerle gelmeyin.
Teşekkürler...
BIOS Ayarları içinde Onboard ekran kartını kapatma gibi bir ayar yok maalesef ben kendim aygıt yöneticisinden kapattım. Ama sanki 2.bir ekran kartı yokmuş gibi çözünürlük düştü ve oyunlara zaten giremedim. Aygıt yöneticisi içinde hiçbir sorun yokmuş gibi duruyor.
DxDiag bu şekilde:
Daha önce hiç 2.ekran kartına geçmeyi denememiştim ilk kez denedim ve olmadı. Bütün driver'larım güncel. Sorunun kaynaklanabileceği tek yer önceden bilgisayarın ekranı siyah oluyordu. Bunun ekran kartından olduğunu anlayıp ekran kartını şokladım. Yani bilgisayarı battaniyeye sarıp kendi kendini kapatmasını bekledim. Bu geçici bir çözümdü ve ben garanti çözüm olarak bilgisayarın içini açıp ekran kartına çakmak tuttum ve takır takır çalışıyor sıkıntı yok artık geçti o sorun.
HP'nin kendi sayfasındaki bilgisayar özelliklerinde şunlar var.
Sorunum bu şekilde arkadaşlar her şekilde anlattığımı düşünüyorum. Lütfen driver güncelle vb. gibi basit çözümlerle gelmeyin.
Teşekkürler...
Son düzenleyen: Moderatör: