Çözüldü HP laptop 15-DB1xxx işlemcisi değiştirebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdemxzm

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
HP laptop 15-DB1xxx kullanıyorum. Laptopumun diğer tüm özellikleri oyunları oynamak için gayet yeterli ve diğer parçaları yükselttim. Ancak işlemci çok düşük kalıyor ve performansı etkiliyor.

Bu tür laptoplarda işlemci değiştirilebilir mi, yoksa anakarta bağlı mı kalıyor? Eğer değiştirme imkanı varsa, nasıl bir işlem gerekiyor? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Teşekkür.
Ler!

Çözüm
Hayır, değişebilir yapıda değil. Lehimli bir CPU var. Yeni laptoplar da desktop CPU olmadığı sürece artık PGA yapılı değil BGA yapılı oluyor.
Hayır, değişebilir yapıda değil. Lehimli bir CPU var. Yeni laptoplar da desktop CPU olmadığı sürece artık PGA yapılı değil BGA yapılı oluyor.

Çözüm
Bir sitede bunları buldum. Laptopa uyan işletim sistemleridir ya da SSD'ler falan. Bende aynı laptopu kullanıyorum uyuyorsa yükseltmeyi düşünebilirim.

Dosya Ekleri

• laptop.PNG
    laptop.PNG
    93,7 KB · Görüntüleme: 20
Sadece bunlar mı oluyor hocam? Hangilerini önerirsiniz?

Aylar sonra konuya gelip gerçekliği olmayan bir ekran görüntüsüne inanıyorsunuz benim mesajımı görmeden. Tebrikler, ne desem az doğrusu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı