15 bin TL bütçede Gigabyte M27Q3 alınır mı?

Msi geldi çok şükür ölü piksel çıkmadı ama ilk defa yüksek hz monitör kullanıyorum. İndiana jones oyununa bakayım dedim ama başım dönüyor. Oynayamıyorum. Bu normal mi yoksa ayar mı yapmam gerekiyor hocam. 120hz de denedim ama yine de rahatsız ediyor. Tavsiyeniz var mı hocam @bluerr

MSI geldi çok şükür ölü piksel çıkmadı ama ilk defa yüksek Hz monitör kullanıyorum. Indiana Jones oyununa bakayım dedim ama başım dönüyor. Oynayamıyorum. Bu normal mi yoksa ayar mı yapmam gerekiyor hocam. 120Hz de denedim ama yine de rahatsız ediyor. Tavsiyeniz var mı hocam @bluerr

OverDrive ayarını hangi seviyede kullanıyorsunuz?

O ayarları hiç yapmadım hocam. Bu arada hz falan takılmayıp miniled almak daha iyi olurmuş. Köşelerde siyahlar kötü oluyor gerçekten
Response time ayarını Fast yapıp tekrar deneyin. Evet, ben bu yüzden düzgün bir model bulursam VA öneriyorum. Bütçe varsa Mini Led veya Oled tabii. VA nın siyahları iyi.

TV de VA ağırlıklı kullanılmasını sebebi bu. Neo Qled, Qled vs arka aydınlatma türleri. Panel türü hepsinde VA.
Screenshot_20251221_004121_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Response time ayarını Fast yapıp tekrar deneyin. Evet, ben bu yüzden düzgün bir model bulursam VA öneriyorum. Bütçe varsa Mini Led veya Oled tabii. VA nın siyahları iyi.

TV de VA ağırlıklı kullanılmasını sebebi bu. Neo Qled, Qled vs arka aydınlatma türleri. Panel türü hepsinde VA.
Eki Görüntüle 2625788
Fast ayarlıymış hocam.

Fast ayarlıymış hocam.

Normal deneyin. Fastest modu en kötüsü. Fast hızlıdır ama birazcık overshoot yapabilir. Normal modu biraz daha yavaş ama overshoot yapmaz. Eğer normal modda da rahatsız oluyorsanız ona yapacak bir şey yok. Hareket bulanıklığı zaten OLED'de de var. Hani overshoot konusunda hassas falansanız diye normal modu deneyin diyorum.

Anında tepki süresi sunan oled bile çok yüksek yenileme hızları haricinde de bulanık.
Screenshot_20251221_005041_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Son düzenleme:
Normal deneyin. Fastest modu en kötüsü. Fast hızlıdır ama birazcık overshoot yapabilir. Normal modu biraz daha yavaş ama overshoot yapmaz. Eğer normal modda da rahatsız oluyorsanız ona yapacak bir şey yok. Hareket bulanıklığı zaten OLED'de de var. Hani overshoot konusunda hassas falansanız diye normal modu deneyin diyorum.

Anında tepki süresi sunan oled bile çok yüksek yenileme hızları haricinde de bulanık.
Eki Görüntüle 2625797
Anladım hocam. Eski 60hz monitörde bu tarz bir şey hissetmiyordum ama ondada yırtılmalar oluyordu. Sanırım bana göre değil. Peki genel olarak önerdiğiniz başka bir ayar var mı?

Anladım hocam. Eski 60Hz monitörde bu tarz bir şey hissetmiyordum ama onda da yırtılmalar oluyordu. Sanırım bana göre değil. Peki genel olarak önerdiğiniz başka bir ayar var mı?

G-SYNC veya FreeSync hangi markayı kullanıyorsan onu aç. NVIDIA Reflex veya AMD anti lag aç. Eğer NVIDIA kullanıyorsan NVIDIA ayarlarından düşey senkronizasyon ve düşük gecikme modunu açmanı öneririm.

Bir de aşırı doygun renklerden ötürü gözlerini yoruyorsa monitörün srgb modunu deneyebilirsin. Bende öyle oluyor çünkü. Beyaz ekran açıp R-G-B de ayarlayabilirsin. MPRT modu kesinlikle kapalı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı