HP laptopa yükseltme tavsiyesi

Hocam ram 1200 MHz gözüküyor.
Olur mu?
Birde ben bunu 8+4 olarak kullansam, sıkıntı çıkar mı?

Hocam ram 1200 MHz gözüküyor.
Olur mu?
Birde ben bunu 8+4 olarak kullansam, sıkıntı çıkar mı?
Ben de bw019nt modelini kullanıyorum. Öncelikle o sisteme yükseltme yapmak saçma, bir kere iki slot ram taksanız bile single channel çalışıyor çünkü işlemcinin kontrolcüsünün desteği yok. Ayrıca 2400 MHz RAM takılı şu an ancak 1866 MHz çalışıyor çünkü anakartın desteği o kadar. Bence bu sisteme iyi bir termal macun ve isteğe bağlı olarak eğer yoksa ssd alınabilir. Ram artırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum, yine de siz bilirsiniz. :)

Ben de bw019nt modelini kullanıyorum. Öncelikle o sisteme yükseltme yapmak saçma, bir kere iki slot ram taksanız bile single channel çalışıyor çünkü işlemcinin kontrolcüsünün desteği yok. Ayrıca 2400 MHz RAM takılı şu an ancak 1866 MHz çalışıyor çünkü anakartın desteği o kadar. Bence bu sisteme iyi bir termal macun ve isteğe bağlı olarak eğer yoksa ssd alınabilir. Ram artırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum, yine de siz bilirsiniz. :)
Drop sorunları var. Ram arttırarak bu sorunu çözemez miyim?
Hocam "Madem dual desteği yok neden 2 tane koysunlar?"
Yazıdaki gibi bir sorum var.

Son düzenleme:
Drop sorunları var. Ram arttırarak bu sorunu çözemez miyim?
Hocam "Madem dual desteği yok neden 2 tane koysunlar?"
Yazıdaki gibi bir sorum var.
HP de bunu belirtiyor, şu an dökümanı bulamadım. 16 GB'a 8+8 şeklinde yükseltebilirsiniz. Ancak işlemcinin kontrolcüsü tek kanal desteklediği için sanki bir tane 16 GB takmışsınız gibi olacak, yani dual çalışma performansını alamayacaksınız. Sadece RAM kapasiteniz artar. Drop sorunları çeşitli sebeplerden ötürü oluşabilir. İşlemci hız düşürüyor mu? Sistemde çalışan ek program var mı vs. Yine de RAM ekleyebilirsiniz, orası size kalmış bir durum tabii ki.

HP de bunu belirtiyor, şu an dökümanı bulamadım. 16 GB'a 8+8 şeklinde yükseltebilirsiniz. Ancak işlemcinin kontrolcüsü tek kanal desteklediği için sanki bir tane 16 GB takmışsınız gibi olacak, yani dual çalışma performansını alamayacaksınız. Sadece RAM kapasiteniz artar. Drop sorunları çeşitli sebeplerden ötürü oluşabilir. İşlemci hız düşürüyor mu? Sistemde çalışan ek program var mı vs. Yine de RAM ekleyebilirsiniz, orası size kalmış bir durum tabii ki.
İşlemci kendini sınırlıyor. Sonra kapanıyor.
Bunu genelde kaldıran oyunlarda yapıyor.
Mesele Crysis 2.
Temizlik ve değişim için teknik servise gönderecegim.

İşlemci kendini sınırlıyor. Sonra kapanıyor.
Bunu genelde kaldıran oyunlarda yapıyor.
Mesele Crysis 2.
Temizlik ve değişim için teknik servise gönderecegim.
Eğer eliniz yatkın ise ve garanti süreniz bitti ise internette HP'nin resmi dökümanı var, cihazın nasıl söküleceği ile ilgili vs. İsterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. :)

stabilitytest.png

Aynı bilgisayarımız olduğu için (sadece bendeki 4gb RAM'li) daha rahat konuşabiliyorum. Bendeki bilgisayarda işlemci 3.6 GHz için maksimum 1.35 V çekiyor. Ancak işlemci 70 dereceye ulaştığı anda 1V'a düşerek hızını 2.67 GHz'e düşürüyor. Kendim çok da kaliteli olmayan bir macun ile sürdüm, önceden stress testinde 8 saniye durunca hızını kesiyordu. Macun sürdükten sonra bu 1 dakika civarına geldi. Eğer kaliteli macun sürseydim daha iyi olurdu kesinlikle, çünkü ısı aniden zıplıyor yine arada bir. Sizin işlemci de 1V'a düştüğüne göre 2.67 GHz'e kısmış, yani ısınma var gibi görünüyor. Ayrıca belirtmem gerekirse eğer 90 dereceye ulaşırsa iyice kısıp 1.3 GHz civarına düşüyor. Daha da ısınmaya devam ederse kapatır bilgisayar kendisini. Yani, tercih sizin. :) En azından benim hız düşme sorunumu macun sayesinde (kalitesiz) çözdüm. Siz iyi bir macun sürerseniz, daha da iyi olacağına inanıyorum. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı