HP M8030.TR Açılışta 2 Kısa 1 Uzun Bip Sesi

Fatih_0230

Megapat
Daha fazla  
HP m8030.tr model bilgisayarımda ECS MCP61PM-HM model anakart takılı. Açılırken 2 kısa 1 uzun bip sesi çalıyor. 5 kere tekrar ediyor. Ekrana görüntü gelmiyor. HP'nin sitesinde bu bip kodunun anlamı "Unable to initialize video or video card required but not installed" (Video başlatılamıyor ya da video kartı gerekli ama yüklü değil) yazıyor. Ekran kartını söktüm aynı uyarıyı tekrar verdi. Birkaç denemeden sonra pc açıldı. Şimdi yine açılmıyor. Ekran kartını söktüm taktım defalarca olmadı, RAM'leri söķtüm taktım olmadı, BIOS pilini çıkarıp taktım olmadı, jumperları clr_cmos konumuna getirdim olmadı, en son vazgeçtim 1 saat kadar aradan sonra son bir ümit yine çalıştırdım bu sefer açıldı. Şimdi yine açılmıyor. Nette bayağı araştırdım ama malesef çözüm bulamadım. Biliyorum çok eski bir anakart ama şu sıralar yeni sistem toplamak için imkanım yok. Yardım edebilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bugün benim bilgisayarımda da aynı sorun oldu sırasıyla 1 uzun 2 kısa bip sesi ise ve sonra işletim sistemi açılıyorsa benim bulduğum sonuçlara göre HP sitesinde yazdığı gibi ekran kartı ile alakalı. Fakat tam olarak değil ekran kartındaki DIP switch ile alakalıdır. Bende tam olarak bilmiyorum fakat sanırım DIP Switch değiştirilebilir bir parça. Bence bilgisayarcıda değiştirtebilirsin. Fakat durum farklı da olabilir anakartlarımız bayağı farklı benimki ASUS P8Z77 V-LE. İşlemcin nedir tam olarak yazabilir misin Dahili Grafik İşlemcisi bulunuyorsa ekran kartı değil de anakart üzerindeki görüntü girişlerine bağla (Ekran Kartı Sökülmeli). Görüntü gelmezse önce ekran kartına yeniden bağla ve BIOS üzerinden onboard kısmına gir oradan iGPU seçilidir onu Dahili Grafik İşlemcisi yap tam hatırlamıyorum şu anda hangi seçenek olduğunu sen bakabilirsin ardından yine kartı söküp anakarrtaki görüntü girişlerinden birine bağla yine görüntü gelmezse Dahili Grafik İşlemcisi yoktur işlemcinde. Eğer hiç görüntü gelmiyorsa BIOS bile açılmıyorsa bence başka bir ekran kartı ile denemelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı