HP notebook statik elektrik yüzünden açılmıyor

Nidalile

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
Gtx 1650
İşlemci
i5-11300H
HP Pavilion Gaming 15-DK2028NT Intel Core i5 11300h 8 GB 512 GB SSD GTX1650 marka model bilgisayarı gece kapattım ve sabah tekrar açmaya çalıştığım zaman güç ışığı yanıyor 2 saniye sonra sönüyor ve bilgisayar açılmıyor. Technopat Sosyal'deki diğer konulara bakınca statik elektrik biriktiği için açılmadığı yazıyor. İnternetteki videolara baktığım zaman ise bazı videolarda batarya sökülerek, bazılarında ise FN tuşu ile boşaltıldığı yazıyor, garantisi olduğu için içini söküp bataryayı sökemiyorum o yüzden başka ne şekilde yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyisi garantiye götürmek. Belki ters bir şey olabilir falan. Anlatırınız derdinizi yetkili servise hem belki de değişim yaparlar ya da tamir ederler. Geçmiş olsun

Aynı durum başıma gelmişti. Bilgisayara takılı olan tüm kabloları sök (fare, kulaklık, ethernet gibi) (özellikle şarj kablosunu) ve bir süre bilgisayarı açma sonra ise hiçbir kabloyu takmadan bilgisayarı aç. Bilgisayar açıldıktan ve Windows masaüstü ekranı geldikten sonra tüm kabloları takabilirsin. Bilgisayar açılırken şarj kablosunu takarsan bu şekilde bir durumla karşılaşırsın genellikle. Ya da kulaklık, fare veya takılı başka bir cihaz bu duruma sebebiyet veriyor olabilir.

HP müşteri hizmetlerini ara onların statik elektriği boşaltmak için çeşitli yöntemleri var ben yapmıştım ama hatırlamıyorum hafta içi açıyorlar ama bir de bayram tatili var falan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı