HP Omen 15 CE002NT Intel GPU Görünmüyor

İsmail Dağcı

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirtmiş olduğum bilgisayara sahibim. HD 630 ve 1060 ekran kartlarına sahip bir bilgisayar 1060 driverini yüklediğimde herhangi bir sorun olmuyor ve aygıt yöneticisinde görünüyor ama HD graphic ekran kartı driverimi kurduğumda bu yazılım sistem gereksinimlerini karşılamıyor gibi bir hata alıyorum. Aygıt yöneticisinde Intel HD hiç görünmedi gizli sekmesini açtığımda da yok. BIOS American Megatrends F10 sürümü en güncel sürüm ama orda da ekran kartı ayarları ile herhangi bir şey bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Yöntem:
Driveri indir ve klasöre çıkart: https://downloadmirror.intel.com/27412/a08/win64_15.60.2.4901.zip
Setuptan dümdüz yükle. Yine aynı hatayı verirse şu işlemi yap:

2. Yöntem:
Bilgisayarım sağ tık-->özellikler-->aygıt yöneticisi-->görüntü bağdaştırıcıları-->microsoft temel görüntü bağdaştırıcı (veya intel hd graphics yazabilir) sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyoruz-->Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara-->Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver-->Disketi var-->Gözat tıklayıp ilk aşamadaki klasöre çıkarttığımız driver klasörünün içindeki Graphics klasörünün içinde bulunan igdlh.inf dosyasını seçip aç tıklıyoruz-->Daha sonra liste çıkıyor. En üstteki seçiliyken ileri tıklıyoruz ve evete basıyoruz. Yüklenmeye başlıyor. Videolu anlatıma da bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. Yöntem:
Bilgisayarım sağ tık-->özellikler-->aygıt yöneticisi-->görüntü bağdaştırıcıları-->microsoft temel görüntü bağdaştırıcı (veya intel hd graphics yazabilir) sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyoruz-->Güncel sürücü yazılımını otomatik ara.

Hocam bende de aynı model var baya uğraştım kıvıramadım süreli 1060 çalışıyor teknik servisi aradım sorunu anlattım hd grafik cihazınızda bulunmuyor dedi hatanız var 7700hq ların hepsini var benden iyimi bileceksiniz dedi küstah bugün formatların ilk hd grafiği kurmayı deneyeceğim

Yöntemlerin hepsini denedim disk yöntemi ile denediğimde kod 43 hatası alıyorum yani herhangi bir yükleme olmuyor ddu ile silmeler yüklemeler ne varsa yaptım.

@ogul2 Hocam bende bugün teknik servis ile görüştüm dedim böyle böyle hd630 grafik kartı görünmüyor yüklenmiyor diye oda dedi bilgisayarınızda bulunmamaktadır bu sürümde hd630 graphic stock olarak yok mu diye sordum oda hayır yok dedi ama dedim 7700hq işlemcilerin hepsinde var oda yok dedi yine şimdi bilgisayarım durduk yere kapanıyor felan fişte zaten çok ısınıyor ve kapanıyor anlamadım bir şekilde yarın desteğe kargoluycam herşeyine baksınlar canım sıkıldı yani boştan yere.

Yöntemlerin hepsini denedim disk yöntemi ile denediğimde kod 43 hatası alıyorum yani herhangi bir yükleme olmuyor ddu ile silmeler yüklemeler ne varsa yaptım.

@ogul2 Hocam bende bugün teknik servis ile görüştüm dedim böyle böyle hd630 grafik kartı görünmüyor yüklenmiyor diye oda dedi bilgisayarınızda bulunmamaktadır bu sürümde hd630 graphic stock olarak yok mu diye sordum oda hayır yok dedi ama dedim 7700hq işlemcilerin hepsinde var oda yok dedi yine şimdi bilgisayarım durduk yere kapanıyor felan fişte zaten çok ısınıyor ve kapanıyor anlamadım bir şekilde yarın desteğe kargoluycam herşeyine baksınlar canım sıkıldı yani boştan yere.
Aynı şekilde karşim benim de canımı sıktı boş yere ısı yapıyor şarjıda hızlı bitiyor intel in sitesinden bizim modele baktım var yazıyor hp nin kendi sitesinde yazmıyor formatlamayı denedin mi ?

@İsmail Dağcı notebookcheck sitesinde bi makale okudum az önce hd grafik 630 un işlemcinin içinde olduğu ancak herzaman inaktif olduğu yazılmış sebebi ise g-sysc teknolojisinden dolayıymış ekran kartlarının değiştirilmesini engelliyormuş patates olduk :)

Hocam servisten yeni geldi ve bilgilendirme aldım bu g sync teknolojisini kullandıkları için hd graphic i etkinleştiremiyor muşuz hiç etkinleştiremiycez çünkü yokmuş :)

Düşük bi ihtimal nvidia yada intel bi sürücü çıkarırsa etkinleştirilebilir bu g-sync le uyumlu halde bide aklım bişeye takıldı pubg felan oynuyorum g-sync açık 80-90 fps veriyor yırtılmada olmuyor ama bu 60 fps sen düşük gibi algılıyorum yada 60 fps v-sync san daha kötü geliyor bana ben mi yanılıyorum acaba

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı