HP Omen 15-EN0023DX şarjda 90 derece

ahmetasa

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, bu laptopu Amerika'dan Amazon aracılığıyla aldım. Tam 1 sene oluyor. İlk aldığımda Max yükte bile 80 dereceyi geçmiyordu ancak zamanla sadece şarjda takılı iken bile Google Chrome'a girince arkada hiçbir şey çalıştımazken 90 derece görüyor.

Zaman içinde 1 kere termal macun değiştirmesi yaptım, Cooler Master'ın gayet iyi bir modeliydi ancak değişimi yapmamın üstünden herhalde bir 7 ay falan geçti. 7 ay önce de yine aynı şeyi yaşamaya başladığım için değiştirmiştim macunu ancak şu anda oyun dahi oynamıyorum ve ne yaparsam yapayım şarja takılı değilken 40 derece şarja taktıktan 15 sn sonra 85 derece, GPU'da ama hiçbir şey yok. Şarja da taksam takmasam da 40 derece sabit olarak duruyor. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti özellikleri.

Büyük ihtimal termal macunu çok ince sürmüşsünüz. Ayrıca bilgisayarı çok yükte kullandıysanız 1 yıl macun değişimi için ideal bir süre.
Bataryada soğuk çalışmasının sebebi ise işlemci frekansını kısıyor. Şarjda tam güçte sürekli.

Çözüm olarak kaliteli bir macun ile yeterince kalın bir macun yenilemesi yapın. Fan giriş çıkışlarını temizleyin. Sorununuz düzelecektir.

Fanların temizliği nasıl peki ondan da oluyor olabilir,temizledikten sonra yeniden termal macun deneyin.
Ayrıca temiz bile olsa bu sefer daha dikkatli yapabilirsiniz ve yüksek güçte kullandıysanız da termal macun değişimi için yeterli bir süre 7 ay.

hocam merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim termal macun yenilemesini yaptığımda baya kalın ve hatta fazla bile sürmüştüm ancak o dönemde de macun değişimini yaptıktan sonra aynı problem devam etmişti acaba laptopun şarj adaptöründen olabilir mi çünkü direk amerikan priz tipinden bizim türkiye dekine bir dönüştürücü almıştım cevabınız için çok teşekkür ederim yeniden

Hocam merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim termal macun yenilemesini yaptığımda bayağı kalın ve hatta fazla bile sürmüştüm ancak o dönemde de macun değişimini yaptıktan sonra aynı problem devam etmişti acaba laptopun şarj adaptöründen olabilir mi çünkü direk Amerikan priz tipinden bizim Türkiye dekine bir dönüştürücü almıştım cevabınız için çok teşekkür ederim yeniden.

Bayağı ve kalın sürmek bir işe yaramaz en fazla 1 veya 2 ufak topçuk sıkın.

fanlar çok tozlu durmuyor ama bu eğer işe yarar diyorsanız deneyebilrim bir sorum daha vardı gpu bu kadar rahat dururken cpu neden bu kadar yanıyor
arkadaşlar merhaba az önce termal macunu yeniledim vs şu an uni heaven benchmarkta gpu max 62 cpu da 83 derece gördü iyice temizledim bir de fazla sürmedim bu sefer yardımları için herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı