HP Omen 16 vs ASUS ROG STRIX G16

Bu fiyat aralığında 4060 tercih edebilirsiniz.

Kalitesini bilmiyorum ancak performans konusunda attiginiz iki laptopu da parçalar.

140w 4060
Dostum hem kalitesini bilmiyorum yazmışsın, hem de "parçalar" gibi iddialı bir laf ediyorsun. Bir de "parçalayacak" bir durum göremedim. Gönderdiğin laptopun ekran çözünürlüğü ikisinden de düşük. Ekran boyutu da ikisinden düşük. Bunlar benim için önemli detaylar. Yine de teşekkürler öneri için.

Özür dilerim ben her iki laptop da 3070ti 'a sahip sandım. Evet kesinlikle Asus alınmalı. Ayrıca Asus dynamic boost ile 175 watta kadar ulaşıyor.
Estağfirullah insanlık hali. Belirtmek isterim ki Asus model 175W'a çok yüksek ihtimalle hiçbir zaman ulaşamayacak. Tamamen satış stratejisi olduğunu düşünüyorum.

Özür dilerim ben her iki laptop da 3070 Ti'a sahip sandım. Evet kesinlikle ASUS alınmalı. Ayrıca ASUS Dynamic Boost ile 175 watta kadar ulaşıyor.

50-60-70 serisi modelleri 140W, üstü 175W değerine sahip.

Özür dilerim ben her iki laptop da 3070ti 'a sahip sandım. Evet kesinlikle Asus alınmalı. Ayrıca Asus dynamic boost ile 175 watta kadar ulaşıyor.
Estağfurullah kardeşim sıkıntı yok. Tavsiye için teşekkürler tekrardan.

Benim size önerim HP Omen alın. Şu an linkini attığınız ASUS G614Jv'den yazıyorum ve fiyatı çok fazla şişirildi. Şişmeye de devam edecek gibi görünüyor. Attığınız ürünler arasında oyunlarda dahil çok bir performans farkı yok ancak HP tarafında net olarak SSD ve RAM daha kaliteli. Panel olarak da daha iyi bir panele sahip. ASUS'a 16 GB RAM ve 512 SSD bile almaya kalksanız size 45.000'e gelecektir. Çok farklı bir durum daha var. HP Omen'lerin 2023 versiyonları Türkiye'ye tam girmedi. Beklerseniz belki daha iyi modeller seçenek haline gelebilir.
HP omen'lerin 2023 versiyonlarına muhtemelen param yetmeyecek diye düşünüyorum. Bir de saatler içerisinde tükeniyor ürünler, yakalayamam diye korkuyorum. Bu enflasyon ortamında alacağım ürünü de geciktirmek istemiyorum. Panel benim için önemli. HP'nin 2k ekranı beni cezbetti açıkçası. Bir yandan da ASUS'un iyi cpu ve ekran kartı da bana bakıyor :) Ama siz HP alın diyorsunuz, ben de HP'ye doğru kayıyorum fikir olarak. Teşekkürler fikriniz için.

Son düzenleme:
Hem oyun hem de şahsi işlerim için. Saf güç olarak 3070ti'ın daha iyi olduğunu duymuştum. Fakat DLSS 3.0 ile 40 serisi kartlar bu açığı kapatıyor diyorlar. Kararsızım.

Peki HP'nin 2560x1440 ekranı varken, ASUS'un ekranı 1920 X 1200. HP'nin ekranı bayağı fark ediyor diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Peki ekran çözünürlüğü konusunda ASUS'un geri kalması problem olmaz mı? Bana 2k ekran dışında laptop alma dediler.

Ekran 2K olursa 8GB VRAM'li bir kartin omru AAA oyunlarda cabuk tukenir ki 4060 mobil, masaustu 3070 kadar kas gucune sahip bir ekran karti da degil. Eger benim AAA oyunlari yuksek ayarlarda oynama gibi bir takintim yok diyorsaniz o zaman 2K panel dusunulebilir tabi. Laptoplar icin 2K panel xx80 veya ustu ekran kartiyla gelen modeller haricinde cihazin daha cabuk eskimesine neden olur. Yurt disinda 2-3 yila cihazi degistirirsin de Turkiye'de bir alindi mi minumum 5 yil kullaniliyor bu laptoplar.

4060 DB ile 140W oluyor zaten ( ki suan oyunlarda 100W'in uzerine cikmama sorunu var RTX 40 serisinde) 115 + 25W seklinde dizayni.

Ekran 2K olursa 8GB VRAM'li bir kartin omru AAA oyunlarda cabuk tukenir ki 4060 mobil, masaustu 3070 kadar kas gucune sahip bir ekran karti da degil. Eger benim AAA oyunlari yuksek ayarlarda oynama gibi bir takintim yok diyorsaniz o zaman 2K panel dusunulebilir tabi. Laptoplar icin 2K panel xx80 veya ustu ekran kartiyla gelen modeller haricinde cihazin daha cabuk eskimesine neden olur. Yurt disinda 2-3 yila cihazi degistirirsin de Turkiye'de bir alindi mi minumum 5 yil kullaniliyor bu laptoplar.

4060 DB ile 140W oluyor zaten ( ki suan oyunlarda 100W'in uzerine cikmama sorunu var RTX 40 serisinde) 115 + 25W seklinde dizayni.
Screenshot_2023-04-20-14-22-42-847-edit_com.android.chrome.jpg

TDP ile TGP farkını da öğrenmiş oldum sağ olun.

Ekran 2K olursa 8GB VRAM'li bir kartin omru AAA oyunlarda cabuk tukenir ki 4060 mobil, masaustu 3070 kadar kas gucune sahip bir ekran karti da degil. Eger benim AAA oyunlari yuksek ayarlarda oynama gibi bir takintim yok diyorsaniz o zaman 2K panel dusunulebilir tabi.

Kullanılan panel kalitesi ile ilgili bir durum bu. Laptop'lar için 8GB VRAM uzun kullanımda dahi deformasyona belki 3-4 sene sonra yol açacaktır. Bunlar mobil işlemci, masaüstü işlemcisi değiller dikkate alın. Panel'in büyüklüğüde bir etken. Hepsi hesaba katıldığında 4060'da,3070ti'da kolay kolay eskimeyecektir. 5 yıl sonra kim ölür kim kalır bilemeyiz. Fazla düşünmemek lazım :)

Yani laptoplarda eğer ekran kartımız xx80 değilse, 2k ekranları tercih etmemeliyiz, doğru mu anlamışım? O zaman Asus'un 1k paneli dezavantajdan avantaja dönüşüyor.

Kullanılan panel kalitesi ile ilgili bir durum bu. Laptop'lar için 8GB VRAM uzun kullanımda dahi deformasyona belki 3-4 sene sonra yol açacaktır. Bunlar mobil işlemci, masaüstü işlemcisi değiller dikkate alın. Panel'in büyüklüğüde bir etken. Hepsi hesaba katıldığında 4060'da,3070ti'da kolay kolay eskimeyecektir. 5 yıl sonra kim ölür kim kalır bilemeyiz. Fazla düşünmemek lazım :)

8GB VRAM 2K'da daha simdiden sorun cikariyor zaten sorun da bu. RTX 3070 kartin gucu normalde yetmesine ragmen sirf bu yuzden beklenenden daha kisa surede miladini doldurdu guncel AAA oyunlar icin. Hatta parasina gore baktigimizda RTX 4070 Ti dahi VRAM konusunda sikintili mesela. O yuzden hali hazirda kas gucu de cok fazla olmayan 4060 mobile GPU'su icin 2K cozunurluk zaten simdiden ayar kismaya neden olacaktir eger DLSS 3 yoksa ki o da bir noktadan sonra VRAM darbogazina cozum olamaz. Sizi bilemem ama ben TR sartlarinda alacagim urunun mumkun mertebe uzun omurlu olmasini isterim, zirt pirt cihaz degistiremiyoruz maalesef.

Yani laptoplarda eğer ekran kartımız xx80 değilse, 2k ekranları tercih etmemeliyiz, doğru mu anlamışım? O zaman Asus'un 1k paneli dezavantajdan avantaja dönüşüyor.

Masaustunde bu durum inanilmaz onemli degil ekran kartini degistirmek gibi bir secenek var neticede ama laptopta durum boyle degil ve 8GB VRAM kesinlikle uzun omurlu kullanim icin yeterli degil 2K'da oyun oynanmak isteniyorsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı