HP Omen 17 CK-2000NT incelemesi

Cihaz: HP Omen 17 CK-2000NT i9 13900HX 24/32 RTX4090M 16g 16x16 32g 5600MHz 2560x1440 17.3 240Hz 3ms %100 sRGB.

Ekran: 17.3 inç QHD ekranla geliyor cihaz 240Hz 3ms ve gayet güzel renk doğruluğuna sahip. Gece kullanırken yormuyor sabah kullanırken parlama yapmıyor. Günlük kullanımda güzel. Lakin ekran menteşelerinden dolayı en ufak sarsıntıda ekran sallanma yapıyor. 140k bandında olan bir laptop için ayıp. Beni çok rahatsız etmedi ama rahatsız olacak kullanıcılar vardır.

İşlemci: Intel Core i9 13900HX bulunuyor kendileri 24 Core ve 32 thread L2 de 32 L3 de ise 36MB önbellek bulunuyor ve maksimum 5.4 GHz saat hızına ulaşabiliyor. Tek sıkıntısı 153W TDP değeri olması bu da yüksek işlemci gücü gerektiren işlerde işlemcinin yer yer 94-95 derecelere kadar çıkarıyor.

Ekran kartı: Cihazda RTX 4090 Mobile bir ekran kartı var kendisi 16 GB VRAM'e sahip ve 4K çözünürlükte oyunları DLSS desteği olmadan Ultra ayarlarda çok rahat 70-100 FPS arası oynatabiliyor. Kart oyunlarda ortalama 65-75 derece arası çalışıyor. Kartın dengi masaüstünde 4080 olarak geçiyor (4080 4090M'den %2-3 daha iyi)

RAM: Cihazda 16+16 32 GB DDR5 RAM bulunuyor ve bu RAM'lerin hızları 5600MHz.

Depolama: Cihazda 2TB büyüklüğünde PCI 5.0 M.2 SSD bulunuyor ve bu M.2'nin hızı CrystalDiskMark testinde 7300 okuma 6700 yazma çıktı gayet hızlı. Örnek olarak CS2 de Dust 2 haritasını ortamala 1-2 saniye içinde yükleyebiliyor.

Soğutma: Cihazdaki soğutma gayet yeterli işlemci yük altında yer yer 95 dereceleri görse de (işlemci Intel olduğu için pek sorun etmedim.) Oyunlarda ortalama işlemci 83 ekran kartı ise 71 derecede çalışıyor. Sistemde 3 ortak uzun kalın bakır ısı borusu ve 2 adet fan bulunuyor. Cihazın arkasından ve sağından ısı tahliyesi yapıyor.

Giriş-çıkışlar: Cihazın solunda 1 adet SD kart girişi, 3.5mm kombo kulaklık jakı, 1 adet Thunderbolt destekli Type-C, 1 HDMI, 1 mini DisplayPort, 1 adet USB 3.2 Type-A, gigabit lan ve güç girişi bulunuyor. Cihazın arka tarafı tamamen soğutmaya ayrılmış herhangi bir giriş çıkış yok. Sağ tarafta ise sadece 2 adet USB 3.2 Type-A ve ısı çıkışı bulunuyor.

Kasa: HP Omen ekibi 3200 dolarlık bir bilgisayar yapıyorlar ve ekran menteşelerini ince yapıp sallanmasına neden olup üstüne de tüm kasayı plastik yapıyorlar. Plastik çok kaliteli ama insan metal bir bileşen arıyor.

Klavye: Per key RGB aydınlatmalı klavye gayet güzel bir ışıklandırma sistemi ile geliyor Omen light Studio ile aklınıza gelen ne varsa klavyede yapabiliyorsunuz resmi ışıklandırıp bile koyuyor o derece. Lakin klavye tasarımını hiç beğenmedim. Yahu kardeşim numpad olmayan 17.3 laptop mu olur? Tamam hadi numpad koymadın makro tuş koydun 6 tane (FN kombinasyonu ile 12'ye çıkıyor) iyi hoş da biz neden bu makro tuşlarına uygulama atayamıyoruz? Hadi tamam sadece Knight ve metinciler için olsun o özellik. Bari sol yerine sağa koysaydınız da elimiz CTRL'ye giderken makro tuşlarına gidiyor sonra CS de saydırınca biz günaha giriyoruz. Tamam hadi o da olsun. Yahu deletenin yanına Power koymak nedir adamakıllı bir yere koysana deleteye Power tuşunu iptal ettim Windows'tan o derece can sıkıcı.

Touchpad: Eveeett HP Omen mühendislerinin kulakları çok çınladı bu yüzden. Bilgisayarı aldım kucağıma açtım film izleyecekken bakıyorum ki touchpad donma yapıyor kapatıp açınca düzeliyor ama bir süre sonra geri donma yapıyor. Meğerse Omen mühendisleri touchpade topraklama yapmamış. Bu yüzden touchpad kısmında statik elektrik birikiyor ve donma yapıyor. Laptopun içini açıp 7Cm'lik kablo ekledim sadece touchpad metalinden toprak vidasına. Sorun çözüldü.

Ses: Cihazda bang and olufsen var ve 2x5W'lık kombinasyon ile geliyor yeterli diyebilirim.

Omen Gaming Hub: Uygulama bazen o kadar optimize çalışıyor ki sanki rüyalar aleminde yaşıyor gibiyim. Ama bazen de kudurtuyor adamı. İşte kudurttuğu zaman Task Manager'den kapatın işinize bakın o kendi kendine düzeliyor. Ha yok donması benim için önemli değil diyorsanız bol şans dilerim. Eksi tarafları bir yana çalıştığında güzel uygulama performans kontrolünden Advanced Optimus özelliklerine, manuel Auto ve Max fan hızlarından yapay zekalı görüntülü görüşme iyileştiricisine kadar var. Ama dediğim gibi uygulama bazen kudurtuyor.

FPS testleri:
BeamNG.drive 4K Ultra ayarlarda 350FPS.
Control 4K Ultra RTX Ultra DLSS off 76 FPS.
CS2 4K Ultra 210FPS 2K Ultra 240FPS 2K Low 250FPS 900p Low 270FPS.
CS 1.6 2K 1000+ FPS (gece gündüz jail isyan atıyorum bhopta işe yarıyor gülmeyin)
Forza Horizon 5 4K Ultra RTX on DLSS kalite 190-210FPS

Genel: Cihaz genel olarak güzel şahsen şu sıralar severek kullanıyorum ama Omen Gaming Hub uygulamasının kesinlikle düzeltilmesi lazım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim ilk incelemem olduğu için hatalarım olabilir affola Allah'a emanetsiniz iyi sosyaller.

Aynı laptopa sahibim. Haziran 2023 tarihinde aldım. Valorant, Dota2, Chivalry2 ve BF1 oynuyorum. Touchpad sorunu bende de var. Fakat kullanmadığım için sorun etmiyorum.

Her zaman laptop soğutucusuyla beraber kullanıyorum. https://www.hepsiburada.com/inca-in...-18-gaming-notebook-sogutucu-pm-HBC00000L03GT

Sıcaklıktan memnun değilim. Fanlar hep çok yüksek rpmde çalışıyor ve bundan dolayı hep bir fan sesi oluyor. Cihaz ısınıyor. Hp'de 105'e kadar sorun olmaz diyorlar. Oyunlarda işlemci 85-90-95 derecelere çıkıyor. Hatta bazen 100 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartı genelde 70-75 derecelerde geziyor.

BF1'i yeni oynamaya başladım. Ultrada %200 çözünürlük işleme de genelde 90-95 derecede gidiyor. Hatta 2 kere mavi ekran falan yedim. Bu zamana kadar hiç olmamıştı. Daha sonra Omen Gaming Hub'da Performance Controldeki Smart Performance Gain kapattım ve sıcaklıklar biraz düştü.

Aynı laptopa sahibim. Haziran 2023 tarihinde aldım. Valorant, Dota2, Chivalry2 ve BF1 oynuyorum. Touchpad sorunu bende de var. Fakat kullanmadığım için sorun etmiyorum.

Her zaman laptop soğutucusuyla beraber kullanıyorum. https://www.hepsiburada.com/inca-in...-18-gaming-notebook-sogutucu-pm-HBC00000L03GT

Sıcaklıktan memnun değilim. Fanlar hep çok yüksek RPM'de çalışıyor ve bundan dolayı hep bir fan sesi oluyor. Cihaz ısınıyor. HP'de 105'e kadar sorun olmaz diyorlar. Oyunlarda işlemci 85-90-95 derecelere çıkıyor. Hatta bazen 100 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartı genelde 70-75 derecelerde geziyor.

BF1'i yeni oynamaya başladım. Ultrada %200 çözünürlük işleme de genelde 90-95 derecede gidiyor. Hatta 2 kere mavi ekran falan yedim. Bu zamana kadar hiç olmamıştı. Daha sonra Omen Gaming Hub'da performance Control'deki Smart performance gain kapattım ve sıcaklıklar biraz düştü.

Dediğin doğru işlemcisi yer yer çok sıcak çalışıyor çok sıcak çalıştığı durumlarda balanced moda alıyorum kaybım en fazla 20 FPS oluyor ama sıcaklıklar ciddi düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı