HP Omen 17 DB0015NT incelemesi

Yaklaşık iki haftadır HP Omen 17 kullanıyorum ve değerlendirmemi yazacağım. İnternnette ben almadan önce Technopat sitesi çok fazla çıkıyordu, belki fark ettiğim detaylar birisinin işine yarar. Linki de bırakacağım.

Laptop 2K 240 Hz ekranı ile çok naif bir kullanım sunmakta, renk keskinliği vs olsun panel muhteşem.
İşlemci hem günlük hem oyun performansı olarak tatmin edici, RTX 4070 mobil ile çok uyumlı geldi bana.

Oyun; Control ve CS 2 oynadım. Cihaz CS2'de GPU 50 derece CPU 65 derece olarak çalışıyor, Control'de ise GPU 70 CPU ise 74 civari gayet serin ama nasıl bu kadar serin çalıştı derseniz, Omen Gaming Hub'tan fanları manuel yaptım ve iki oyunu da 3900 RPM'ye aldım. Oyuna girmeden manuel başlayınca fanlar çok serin bir deneyim sunuyor, iki oyunu da 20 dk oynadım. Düşünceme göre 20 dk serin çalışan cihaz 2 saat de çalışır, altına yükseklik koydum. Oto fan olursa cihaz GPU 75 CPU 85'e kadar çıkıyor fanlar sürekli 3100, 3300, 3500 bazen 3900 oluyor kafasına göre ama RPM'ler 3100'den 3900 olana kadar ısınıyor, soğuyunca hemen düşüyor fanlar; bu arada cihaz ısınıyor. Ben oyunlarda artık manuel kullanmayı tercih ediyorum bir zararı var mı bilmiyorum manuel modun. 3900'den 4500RPM (Max. hız) çıkınca çok ses yaptığı için kafa açıyor (kulaklık takmadan oynadım). Omen Gaming Hub'ta gördüğüm kadarıyla balanced modda ekran kartı 80W çekiyordu Control'de, performance modda ise 120W, 7 ila 10FPS fark ediyor. Ve AIDA64'te dengeli mod CPU 35W performansta 65W çektiğini test ettim CPU. Tavsiyem altına ya bir yükseklik ya da stant öyle olunca cihaz çok serin oyun menüsünde 20 sn durunca 70ten 50'ye falan düşüyor hemen.
Cihaz boşta 4K video izlemek olsun internette gezinmek olsun 35 derece civarında ve fanlar hiç çalışmıyor, bazen açıyor ama ben ses yokken bile duymuyorum. Neredeyse bazen 30 oluyor. FPS konusunda da ekranın hakkını rekabetçi oyunlarda 240Hz hakkını veriyor 2 hafta oldu ama 60 Hz yavaş kasıyor gibi geliyor bazen, o derece. Klavyesi gayet naif kasası şık karizma ağır başlı, biraz parmak izi kalıyor ama olsun. Almak isteyen merak ettiği soru olan varsa yardımcı olurum. Aklıma bu kadar detay geldi. Tek beğenmediğim klavye bütün tuşlar aynı renk oluyor klavyeyi renk renk bölemiyorum ve ses seviyesi hoparlörün biraz az.

Mat sert plastik metal değil soğutma kaliteli termal macun ve manuel 3900RPM olunca gayet başarılı ekran kartım 120W çekerken oyunda 77 80 derece arasında. Thermalright TF 7 sürülü.

Bu değerler altında stant ile mi masaüstünde mi? Bir de kasası çok esniyor mu? Mesela bende Victus 16 D1050NT var kasası ve ekranı hiç sağlam hissettirmiyor en ufak bir bükülmede kırılacak gibi duruyor çünkü çok esniyor. Kullandığınız laptop öyle mi?

Bu değerler altında stant ile mi masaüstünde mi? Bir de kasası çok esniyor mu? Mesela bende Victus 16 D1050NT var kasası ve ekranı hiç sağlam hissettirmiyor en ufak bir bükülmede kırılacak gibi duruyor çünkü çok esniyor. Kullandığınız laptop öyle mi?

5000 serisi bir laptop bakmanızı tavsiye ederim. 70 bin 4070 için fazla şu an bence ben alırken 5060 5070 yoktu.

Keşke sizin kadar şanslı olsaydım da şu an 70 bine daha güçlü cihazlar alabilseydim.🙂

5000 serisi bir laptop bakmanızı tavsiye ederim. 70 bin 4070 için fazla şu an bence ben alırken 5060 5070 yoktu.

Keşke sizin kadar şanslı olsaydım da şu an 70 bine daha güçlü cihazlar alabilseydim.🙂

Bu cihaz şu anda 63 bin TL CE 4070 5060tan daha iyi. Ve 5070 70k 4070 63K aradaki 7K fark sadece 15FPS fark oluyor ve 5070 olanda G-SYNC yok boşta çok ısınıyor ve oyunlarda da soğutması daha kötü. Ben bu gibi nedenlerden dolayı 63 bine Omen'ı alacağım. Tavsiye için teşekkürler. Şu sorularımı da cevaplar mısınız size zahmet.

Bu cihaz şu anda 63 bin TL CE 4070 5060TAN daha iyi. Ve 5070 70k 4070 63K aradaki 7K fark sadece 15FPS fark oluyor ve 5070 olanda G-Sync yok boşta çok ısınıyor ve oyunlarda da soğutması daha kötü. Ben bu gibi nedenlerden dolayı 63 bine Omen'ı alacağım. Tavsiye için teşekkürler. Şu sorularımı da cevaplar mısınız size zahmet.

Tabii yanıtlayayım ben 2K ekran QHD 240Hz modeli kullanıyorum 70bin fiyatı hala ondan dedim. Kasasında ise PC'yi 3 kere açtım herhangi bir sorun hissetmiyorum ben ekran PC'yi stant üstünde sallarken sallanıyor ama bana göre sağlam, kasayı açıp kapatmama rağmen öyle bir esneklik hissetmedim sadece kapattıktan sonra tek elimle kasayı tutarken bir yer çat deyip tırnak oturmuştu sanırım. Yakın zamanda NVIDIA 590 güncellemesi ile 4000 serisine smoooth Motion diye bir seçenek gelecek FPS'ler illaki 20 30 daha artar.

Pardon hepsiburadada daha ucuzmuş 2k 1080pden bin yada iki bin fazla onu tercih edin derim.

Intel isterseniz böyle bir model var. Benim AMD modeli 50 55 W'larda 85 90 derece arası. Intel daha çok W çeker ama daha çok ısınır 100'lere ulaşması muhtemel. 3 ay kullandıktan sonra kaliteli bir macun seçin fabrka macunu hızlı yıpranıyor başka sorunuz var mı?

Tabii yanıtlayayım ben 2K ekran QHD 240Hz modeli kullanıyorum 70bin fiyatı hala ondan dedim. Kasasında ise PC'yi 3 kere açtım herhangi bir sorun hissetmiyorum ben ekran PC'yi stant üstünde sallarken sallanıyor ama bana göre sağlam, kasayı açıp kapatmama rağmen öyle bir esneklik hissetmedim sadece kapattıktan sonra tek elimle kasayı tutarken bir yer çat deyip tırnak oturmuştu sanırım. Yakın zamanda NVIDIA 590 güncellemesi ile 4000 serisine smoooth Motion diye bir seçenek gelecek FPS'ler illaki 20 30 daha artar.

Pardon Hepsiburada'da daha ucuzmuş 2K 1080P'den bin ya da iki bin fazla onu tercih edin derim.

Intel isterseniz böyle bir model var. Benim AMD modeli 50 55 W'larda 85 90 derece arası. Intel daha çok W çeker ama daha çok ısınır 100'lere ulaşması muhtemel. 3 ay kullandıktan sonra kaliteli bir macun seçin fabrka macunu hızlı yıpranıyor başka sorunuz var mı?

Intel istemiyorum ısınması ve fazla güç çekmesi nedeniyle yeni nesil Intel'ler bayağı kötü gerçekten. Bu arada bende aldığımda QHD 240Hz olanı alacağım ve u şu anda 63K zaten. Soruları cevapladığınız için teşekkür ederim. Ama kasasını açtığınız için garantisi gitmedi mi cihazın? Garanti gitmiyorsa SSD'yi 2TB yapacağım aldığımda.

Intel istemiyorum ısınması ve fazla güç çekmesi nedeniyle yeni nesil Intel'ler bayağı kötü gerçekten. Bu arada bende aldığımda QHD 240Hz olanı alacağım ve u şu anda 63K zaten. Soruları cevapladığınız için teşekkür ederim. Ama kasasını açtığınız için garantisi gitmedi mi cihazın? Garanti gitmiyorsa SSD'yi 2TB yapacağım aldığımda.

Parçalara zarar vermediğin sürece yükseltme ve bakim hakkın var gene de sende seri numarasını ver ara sor. Garanti 20 ay kalmış vs gözükebilir o düzeliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı