HP Omen 17-DB0015NT alınır mı?

Alınır. Eşdeğeri cihazlar birkaç bin TL daha pahalıya satılıyor. Ayrıca eski serilerdeki kronik sorunlar çözülmüş. Ancak bu fiyata alma. Aynı satıcı Amazon'da daha uygun bir fiyata satıyor.

Tek dezavantajı donanım limitli geliyor. Mesela çoğu RTX 4070 mobil sürümü 140W iken bu cihazdaki 120W. Ancak o 20W'lık düşüşün soğutmaya yararı olmuş. Genel olarak cihaz aşırı ısınmıyor, serin çalışıyor.

Alınır. Eşdeğeri cihazlar birkaç bin TL daha pahalıya satılıyor. Ayrıca eski serilerdeki kronik sorunlar çözülmüş. Ancak bu fiyata alma. Aynı satıcı Amazon'da daha uygun bir fiyata satıyor.

Tek dezavantajı donanım limitli geliyor. Mesela çoğu RTX 4070 mobil sürümü 140W iken bu cihazdaki 120W. Ancak o 20W'lık düşüşün soğutmaya yararı olmuş. Genel olarak cihaz aşırı ısınmıyor, serin çalışıyor.

Ben de almayı düşünüyorum ama touchpad ve ölü piksel sorunu var diyorlar.

Ben de almayı düşünüyorum ama touchpad ve ölü piksel sorunu var diyorlar.
Touchpad sorunu dedikleri şey boşluk hissi oluyormuş bazılarında. Bendeki touchpad yeterince sağlam, esas bundan önceki kullandığım HP 15-FC0059NT model laptopun touchpad'inde boşluk hissi vardı. Cihazı aldığım günden bu yana da ölü piksel göremedim. Göremedim diyorum çünkü olsa anlaşılırdı. Mesela Dell monitörümde aldıktan çok sonra 2 tane ölü piksel çıkmıştı. Biraz rahatsız ediyordu ama kafaya takmayınca yokmuş gibi hissediyordum.

HP Omen 17 yerine Acer Nitro 16 da bakabilirsin. Biraz daha ufak bir tasarımı ve biraz daha iyi bir soğutma çözümü var. Normalde onu almayı düşündüm ama satıcı 32 GB gelen belleği kendisi 64 GB yapınca garanti dışı bırakmış cihazları. Ayrıca sıvı metal macun kullanıyor, klasik macundan daha iyi ama riski de var. Ben riski almak istemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı