Çözüldü HP Omen 17 DB0015NT oyuncu bilgisayarı mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

pliosaur

Picopat
Daha fazla  
RAM
32 gb
Ekran kartı
rtx 4070
İşlemci
r7 8845hs
Merhaba.
11 Kasım indirimlerinde aldığım HP Omen 17 DB0015NT dizüstü bilgisayar prize takılı olmadan pilde kullanıldığında 'VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys' mavi ekran hatası alıyorum.
Önce AMD ve NVIDIA sürücüleri silip tekrar yükledim düzelmedi. Format atıp tekrar sürücüleri kurdum ve denedim. Sorun devam ediyor. Cihaz prize takılıyken oyunlarda istenen FPS değerlerini görüyorum ve sıcaklıklar 80'i geçmiyor. Ama pilde kullanmak istediğimde belirsiz bir süre sonra PC donuyor ve mavi ekran verip yeniden başlıyor. 14 günlük iade hakkımın dolmasına 2 gün var. Ne yapılabilir?
Minidump dosyalarımin linki: hp omen dmp - Google Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.
Noldu hocam düzeldi mi?
Hocam dün pil bitene kadar kullandım sıkıntı olmadı. Az önce hp destek aradım ve uzaktan bağlandı cihaza. Kapsamlı test yapıyor cihaz şimdi. Sonuca göre yarın tekrar arayacaklar. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum dedi arkadaş. Bakalım sonucu bildiririm. Bu sayfayı da gösterdim sorun yaşayan birçok kişi olduğunu belirttim ayrıca

Arkadaşlar sorun tamamen yazılımsal. 2 gündür hp nin sitesindeki driver ile kullanıyorum hiç kilitlenme ve mavi ekran sorunu yaşamadım. Servis testlerde hata çıkmayınca temiz Windows kurulumu önerdi. Ben sorunu çözdüm denemek isteyenler ddu programı ile kaldırıp hp sitesindeki nvidia ekran kartı sürücüsünü kursun ve güncellemesin yeni sürüm gelene kadar

Sorun tamamen yazılımsal. Hp nin sitesindeki nvidia driver ile kullandığımda 2 gün bir problem yaşamadım . Nvidia yeni driver yayınlayana kadar da yüklemeyi düşünmüyorum. Bilgisayarda donanımsal bir sorun yok çünkü testleri geçti

Son düzenleme:
Aynı durumdan ben de muzdaribim. Aynı modelde aynı şekilde kullanmaktayım. Laptopu alalı 15 gün oldu kurulum yaptıktan sonra aynı hatayı alıyorum sizlerle. İade etmeyi düşünmüyorum sorunu net bir şekilde çözen olursa iletirse sevinirim

Hocam ben de dediğiniz gibi HP sitesinden Driver indirip kurdum ve sorun çözüldü. Ama bu yüklenen Driver'la oyunlarda 60 FPS üstünü göremiyorum. 60 FPS çakılı kalıyor sanki sınır varmış gibi. Sizde durum ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam format attım biraz önce . Driverlerı kurdum . Omen sdk indirirken tak diye yine mavi ekrana düştü. Watchdog violation da vermeye başladı bu sefer video failure nın yanında. Ya bu bilgisayar kronik sorunlu ya da Windows un 24h2 sürümünde sorun var. Bu olay beni yormaya başladı artık. Sanırım iade edeceğim.

Hocam sorun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Belki Windows 11 24h2 den kaynaklı tam bilemiyorum. Bios veya nvidia ekran kartı güncellemesi bekliyorum ben
Mavi ekran dışında bir sorun varmı cihazınızda? Ölü piksel, ışık sızması veya touchpad kısmında boşluk gibi.

Kenarlardak
Mavi ekran dışında bir sorun varmı cihazınızda? Ölü piksel, ışık sızması veya touchpad kısmında boşluk gibi.
Kenarlardaki siyahlanmayı diyorsan o normal panelinden dolayı touchpad kısmındaki boşluk ise her modelinde var o da büyük olmasından dolayı, mavi ekranı da sadece pilde veriyor yazılımsal güncellemeyle düzelir

aynen yazdıklarınıza katılıyorum hocam ben de. Touchpad olayı bende sol tarafta var biraz ama rahatsız edici seviyede değil söylemeseler fark bile etmezdim. Bir arkadaş video atmış onunki kötü durumdaydı. Mavi ekran olayını ise çözüleceğini düşünüyorum. İade etsem bile aynısını alamam 10 binden fazla zam gelmiş fiyatına .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…