Çözüldü HP Omen 17 DB0015NT oyuncu bilgisayarı mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

pliosaur

Picopat
Daha fazla  
RAM
32 gb
Ekran kartı
rtx 4070
İşlemci
r7 8845hs
Merhaba.
11 Kasım indirimlerinde aldığım HP Omen 17 DB0015NT dizüstü bilgisayar prize takılı olmadan pilde kullanıldığında 'VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys' mavi ekran hatası alıyorum.
Önce AMD ve NVIDIA sürücüleri silip tekrar yükledim düzelmedi. Format atıp tekrar sürücüleri kurdum ve denedim. Sorun devam ediyor. Cihaz prize takılıyken oyunlarda istenen FPS değerlerini görüyorum ve sıcaklıklar 80'i geçmiyor. Ama pilde kullanmak istediğimde belirsiz bir süre sonra PC donuyor ve mavi ekran verip yeniden başlıyor. 14 günlük iade hakkımın dolmasına 2 gün var. Ne yapılabilir?
Minidump dosyalarımin linki: hp omen dmp - Google Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.

Çözüm
Hocam ben Windows update ile gelen sürücü ile kullandım onda da mavi ekran verdi. Sizin yaptıklarınızı deneyeceğim şimdi. Umarım tekrar yaşamayız bu sorunu

Hocam ben Windows update ile gelen sürücü ile kullandım onda da mavi ekran verdi. Sizin yaptıklarınızı deneyeceğim şimdi. Umarım tekrar yaşamayız bu sorunu
Tahir hocam son durum nedir? Az önce oyun yüklerken bende de başladı hata. Çok canım sıkıldı.

Konu sahibi arkadaşımız dışında aynı hatayı alıp sorunu çözebilen var mı?

Son düzenleme:
Tahir hocam son durum nedir? Az önce oyun yüklerken bende de başladı hata. Çok canım sıkıldı.

Konu sahibi arkadaşımız dışında aynı hatayı alıp sorunu çözebilen var mı?
Hocam sorun devam ediyor . Yukarıda @pliosaur hocamın dediklerini yaptım hata maalesef devam ediyor. dün 3 kere şarj edip pilde kullandım hata vermedi. Şimdi açtım çat hata vermeye başladı ve hatayı vermeye başladıktan sonra mavi ekran verip reset atıyor 1-2 dakika içinde yine donuyor. Sorun nerede acaba gerçekten merak etmeye başladım. Boş bir zaman bulursam göndereceğim bilgisayarı.

Aynı sorun bende de mevcut pildeyken sürekli mavi ekran veriyor. Çözümleri deneyip kontrol edeceğim bende. Umarım donanımsal bir problem yoktur.

Aynı sorun bende de mevcut pildeyken sürekli mavi ekran veriyor. Çözümleri deneyip kontrol edeceğim bende. Umarım donanımsal bir problem yoktur.

Bu arada cihazım DB0021NT A44qsea.

Bu arada cihazım DB0021NT A44qsea.
hocam korkarım bu bilgisayarlarda kronik problem var. Sizin bilgisayar da Omen 17 serisi ve aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen anakart ya da pil sorunu yaşıyoruz. Yazılımsal bir problem ise de ayrı bir rezillik gerçekten. Bugün nvidia nın yeni driveri yayınlanmış onu yükledim problem devam ediyor. Değişim ile de olacak gibi değil maalesef para iadesi isteyeceğim sanırım

Hocam korkarım bu bilgisayarlarda kronik problem var. Sizin bilgisayar da Omen 17 serisi ve aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen anakart ya da pil sorunu yaşıyoruz. Yazılımsal bir problem ise de ayrı bir rezillik gerçekten. Bugün NVIDIA'nın yeni driveri yayınlanmış onu yükledim problem devam ediyor. Değişim ile de olacak gibi değil maalesef para iadesi isteyeceğim sanırım.

Sadece pilde yapıyor AMD sürücüsünden kaynaklı olabilir mi? MUX switch açıp dener misiniz aynı problem devam ediyor mu diye?

Sadece pilde yapıyor AMD sürücüsünden kaynaklı olabilir mi? MUX switch açıp dener misiniz aynı problem devam ediyor mu diye?
Hocam verdiği hata nvlddmkm.sys. Yani nvidia hatası görünüyor. Ayrıca watchdog violation hatası da veriyor. AMD de bugün güncelleme yayınlamış ve hem AMD hem de nvidia nın en yeni sürücülerini yükledim. İkisi de bugün tarihli. Problem devam ediyor. Tüm testleri geçiyor bilgisayar. Hp ile kaç defa görüştüm ve bıktım artık. Sadece pilde yaptığı için pildr sorun olduğunu düşünüyorum artık ve uğraşmak istemiyorum. Göndereceğim yarın

Hocam verdiği hata nvlddmkm.sys. Yani NVIDIA hatası görünüyor. Ayrıca watchdog violation hatası da veriyor. AMD de bugün güncelleme yayınlamış ve hem AMD hem de NVIDIA'nın en yeni sürücülerini yükledim. İkisi de bugün tarihli. Problem devam ediyor. Tüm testleri geçiyor bilgisayar. HP ile kaç defa görüştüm ve bıktım artık. Sadece pilde yaptığı için pildr sorun olduğunu düşünüyorum artık ve uğraşmak istemiyorum. Göndereceğim yarın.

Vallahi hocam 1 kez aldım ölü pixelli çıktı iade ettim. Bu sefer gelen de daha önce iade olmuş ürün geldi sanırım. Vallahi bende bıktım artık. Yazılımsal değil midir acaba hatayı alıp düzelten var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00