Çözüldü HP Omen 17 DB0015NT oyuncu bilgisayarı mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

pliosaur

Picopat
Daha fazla  
RAM
32 gb
Ekran kartı
rtx 4070
İşlemci
r7 8845hs
Merhaba.
11 Kasım indirimlerinde aldığım HP Omen 17 DB0015NT dizüstü bilgisayar prize takılı olmadan pilde kullanıldığında 'VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys' mavi ekran hatası alıyorum.
Önce AMD ve NVIDIA sürücüleri silip tekrar yükledim düzelmedi. Format atıp tekrar sürücüleri kurdum ve denedim. Sorun devam ediyor. Cihaz prize takılıyken oyunlarda istenen FPS değerlerini görüyorum ve sıcaklıklar 80'i geçmiyor. Ama pilde kullanmak istediğimde belirsiz bir süre sonra PC donuyor ve mavi ekran verip yeniden başlıyor. 14 günlük iade hakkımın dolmasına 2 gün var. Ne yapılabilir?
Minidump dosyalarımin linki: hp omen dmp - Google Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.
Arkadaşlar işlemci(CPU) sıcaklık değerleriniz ne durumda benimki anormal şekilde yüksek. Oyunlarda 100 dereceyi görüyor ve 95 altına da düşmüyor. Mecburen uxtu yazılımı ile 85 dereceye sabitleyip kullanıyorum. Boşta sıcaklığı da 60 derece. Sizde durum nedir?

Arkadaşlar işlemci(CPU) sıcaklık değerleriniz ne durumda benimki anormal şekilde yüksek. Oyunlarda 100 dereceyi görüyor ve 95 altına da düşmüyor. Mecburen uxtu yazılımı ile 85 dereceye sabitleyip kullanıyorum. Boşta sıcaklığı da 60 derece. Sizde durum nedir?

Fanların çalıştığına emin misin? Bilgisayarı ilk açınca bende de 60 dereceye kadar çıkıyorda sonra fanlar devreye girince anında 35-40 derecelere düşüyor. Oyun oynarkenki sıcaklıkta yüksek bu arada. Ben 80'i bile bir iki kere anlık gördüm. Ya fanların da bir problem var ya da cihazın hava girişlerini kapatmışsın (stant ya da altını yükseltecek bir şey koymamışsındır.) Yakın zamanda bende FPS sorunu yaşamıştım da onu şimdi düzelttim sayılır. Oyunlardaki FPS değerin nedir?

Fanların çalıştığına emin misin? Bilgisayarı ilk açınca bende de 60 dereceye kadar çıkıyorda sonra fanlar devreye girince anında 35-40 derecelere düşüyor. Oyun oynarkenki sıcaklıkta yüksek bu arada. Ben 80'i bile bir iki kere anlık gördüm. Ya fanların da bir problem var ya da cihazın hava girişlerini kapatmışsın (stant ya da altını yükseltecek bir şey koymamışsındır.) Yakın zamanda bende FPS sorunu yaşamıştım da onu şimdi düzelttim sayılır. Oyunlardaki FPS değerin nedir?

FPS değerlerinde problem yok işlemciyi kısıtlamazsam oyunlarda akıyor. Fanlar tertemiz zaten ekran kartı ısınmıyor dediğin gibi 80'i geçmiyor. CPU anormal şekilde ısınıyor. Termal macun pump out olmustur diye düşünüp MX4 ile yeniledim ama bir şey degismedi.

Benim sorunum BIOS güncellemesi sonrası çözüldü. Güncellemeden önce ise en yüksek performans değil de en yüksek verimlilikte kullandım ve sorun yaşamadım.

BIOS hangi sürüme güncelleyince düzeldi kardeş.

@NoFun4U pilde oyun oynamayı düşünmüyorum yazılım işlerimi dışarı çıktığımda vesaire halletmem gerekebiliyor. Üstteki mesajlarda tahirozgur isimli kullanıcı "şimdilik sorun yok. Ama pil ömrü 2 saate düştü" yazmış ona ithafen yazmıştım. Peki siz bu laptopu tavsiye ediyor musunuz? DB0015NT modelini almayı düşünüyorum QHD ekran olduğundan dolayı, sizde hangi modeli var? Ve bazı yerlerde laptopun donanımı QHD için yeterli olmadığı söyleniliyor, yani boşa para gibi düşünülüyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. İşim ve okulumdan dolayı sürekli bilgisayar başında olduğumdan dolayı göz sağlığımı da etkilemeye başlamıştı eski laptopum. Kalitesi hakkında genel bir görüş belirtebilir misiniz rica etsem finallerime çok az vakit kaldı ve 1 aydır laptop arayışındayım kararsızlıktan dolayı. Piyasada sorunsuz laptop kalmamış maalesef. Tam bunu alacaktım fakat bunda da mavi ekran sorunu görünce yine bir hayal kırıklığı maalesef. Bu sorun haricinde herhangi bir sorun yaşadıysanız belirtirseniz sevinirim.

Pil süresi düşme gibi bir sıkıntısı yok kardeş maksimum performansa alınca sorun kalmıyor. Tahir arkadaşın cihaz ekranı 2K o yüzden pili çabuk bitiyor. Cihaz iyi ısınmıyor hiç. A44qsea var bende de 5 6 aydır kullanıyorum. Battlefield 1 maksimum ayarda cihaz gayet serin çalışıyor.

İşlemci sıcak sorununu heilos marka termal ped kullanarak çözdüm. Tahmin ettiğim gibi termal macundan kaynaklıymış sıcaklık artışı. Şu an God of War: Ragnarok işlemci ve ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor. Fanı maxımum yapınca 70 altına düşüyor. Cinebenc 10 dk lık testte en fazla 85 gördü. Sorunsuz kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00