HP Omen 17 vs Tulpar T7 v20.2

Üniversite için bilgisayar arayışı içindeyim. Yazılım, oyun, render, Photoshop vs. tarzı işleri yapacağım bilgisayar almak istiyorum. Bu iki bilgisayar arasında kaldım. Sizlerin fikrini merak ediyorum.

1.
HP OMEN 201U6EA i7-10750H 16GB 1TB+256GB SSD 6GB RTX2060 17.3"

2.

Monster Stok'ta yok, olsaydı hemen alırdım ama kalite, marka farkı vs. sizlere sormak istedim.

Bu da iyidir :D kaliteli çantalar gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

HP'nin satış sonrası destek, teknik servis vs. ekibi nasıl acaba? Monster ömür boyu bakım hizmeti veriyor. HP'de böyle bir şey var mıdır?

HP'nin satış sonrası destek, teknik servis vs. ekibi nasıl acaba? Monster ömür boyu bakım hizmeti veriyor. HP'de böyle bir şey var mıdır?
HP'nin destek kısmını bilmiyorum. Monster'da ise ömür boyu bakım hizmeti yılda 2 sefer 6 ayda bir bilgisayarın genel temizliğini yapmak olarak geçiyor. Garantisi bitse bile Monster bilgisayarınızı yetkili bayilere götürerek bakımını yaptırabilirsiniz termal macun,fan temizliği vesaire. Fakat HP'nin diğer serileri bir yana OMEN serisi bir yana diyebilirim gerçekten çok başarılı bir ürün hem estetik olarak hem de boyut olarak taşınabilir düzeyde gerçekten başarılı. Soğutma konusunda aşırı başarılıdır üzmez yani. Monster stokları yenileseydi Monster'da alabilirdiniz fakat stokları yenilemiyorlar sorun orada. İkisi de başarılı firmalar ama benim tercihim OMEN'den yana.

HP'nin destek kısmını bilmiyorum. Monster'da ise ömür boyu bakım hizmeti yılda 2 sefer 6 ayda bir bilgisayarın genel temizliğini yapmak olarak geçiyor. Garantisi bitse bile Monster bilgisayarınızı yetkili bayilere götürerek bakımını yaptırabilirsiniz termal macun, fan temizliği vesaire. Fakat HP'nin diğer serileri bir yana Omen serisi bir yana diyebilirim gerçekten çok başarılı bir ürün hem estetik olarak hem de boyut olarak taşınabilir düzeyde gerçekten başarılı. Soğutma konusunda aşırı başarılıdır üzmez yani. Monster stokları yenileseydi Monster'da alabilirdiniz fakat stokları yenilemiyorlar sorun orada. İkisi de başarılı firmalar ama benim tercihim Omen'den yana.

Aslında ben iki defa Monster stoğunu kaçırdım. Biraz da kısmet meselesi. Cidden ikisinde de mail gelir gelmez siteye girdim fakat satılmıştı ürünler. İlgilendiğin için sağ ol. HP Omen'i alıyorum. İnşallah üzülmeyiz bu karar ile :)

Yalnız aklıma bir soru takıldı. Bu modelin ekran kartı sadece 2060 diye geçiyor. Acaba Refresh sürüm değil mi?
Hocam dizüstü bilgisayar olduğu için TDP değerini düşürüyorlar diye biliyorum. Her türlü güçlü bir kart lakin masaüstünde kullandığımız RTX 2060 gibi perfonmans veremez elbette. Yanlış bilmiyorsam olay tam olarak bu şekilde.

Hocam dizüstü bilgisayar olduğu için TDP değerini düşürüyorlar diye biliyorum. Her türlü güçlü bir kart lakin masaüstünde kullandığımız RTX 2060 gibi performans veremez elbette. Yanlış bilmiyorsam olay tam olarak bu şekilde.

Aynen her türlü masaüstünden düşük olacak ama Refresh sürümde frekanslar bir tık yükseltilmişti yine de :) Monster sayfasında özellikle Refresh sürüm diye belirtilmiş. HP desteği arayıp sordum. Ürün yeni ağustos üretimi bir model fakat ekran kartı Refresh mi bilmiyoruz dediler.

Aynen her türlü masaüstünden düşük olacak ama Refresh sürümde frekanslar bir tık yükseltilmişti yine de :) Monster sayfasında özellikle Refresh sürüm diye belirtilmiş. HP desteği arayıp sordum. Ürün yeni ağustos üretimi bir model fakat ekran kartı Refresh mi bilmiyoruz dediler.
Hocam hiçbir bilgim yok o konuda. Elbette masaüstü ile arasında fark olacaktır ama öyle dağlar kadar bir düşüş yok perfonmans konusunda. Refresh ile standart mobil kart arasında 85mhz fark var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı