HP Omen 25i vs Gigabyte G24F-2 vs AOC 24GS2PU/BK vs Dell G2422HS

Bu arada burada bir kısmı yanlış yazmışım, Gigabyte'ın hem kablo içeriği hem desteği daha iyiymiş.

Kablo konusu farklı bir mesele.
Gigabyte'nin iyi olma nedeni monitörün OC ile 180Hz'ye çıkmasından kaynaklı. O versiyor portu koymak zorunda.
HDMI 1.4 çünkü 144Hz üstü veremiyor.
AOC'ta 165 Hz kullanmak için DP şart. 1.2 ve 1.4 arasında sadece bant genişliği farkı var. Performans aynı.
Gigabyte'de 180Hz'yi almak için HDMI 2.0 kablo ya da DP almalısın. Olay bu.
Gigabyte'de 165 native değere sahip. HDMI 1.4 kullanırsan bir faydası olmuyor.

Yani seçimin port modeline göre olmasın. Kalite ve görsellik olarak yola çık.

Kablo konusu farklı bir mesele.
Gigabyte'nin iyi olma nedeni monitörün OC ile 180Hz'ye çıkmasından kaynaklı. O versiyor portu koymak zorunda.
HDMI 1.4 çünkü 144Hz üstü veremiyor.
AOC'ta 165 Hz kullanmak için DP şart. 1.2 ve 1.4 arasında sadece bant genişliği farkı var. Performans aynı.
Gigabyte'de 180Hz'yi almak için HDMI 2.0 kablo ya da DP almalısın. Olay bu.
Gigabyte'de 165 native değere sahip. HDMI 1.4 kullanırsan bir faydası olmuyor.

Yani seçimin port modeline göre olmasın. Kalite ve görsellik olarak yola çık.
Omen siparişini verdim hocam Teknosa üzerinden.

Ya masanın ya da monitörün altına bir şey koyarak yükseltme işlemi yaparım artık.

Son düzenleme:
T
Teknosa'dan mi aldınız hocam? Bı de içinden dp veya hdmı hangisi çıkıyor. Ayağının yüksekliği nasıl?
Teknosadan aldim ertesi gun gelsin diye 20 lira odemistim icinden dp kablosu güç kablosu ve bilmedigim sanirim driveri icin usb bir kablo çıkıyor ayağının yükseliği de benim için gayet iyi geldi.

Teknosa'dan mi aldınız hocam? Bı de içinden dp veya hdmı hangisi çıkıyor. Ayağının yüksekliği nasıl?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-24 at 19.29.24.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-24 at 19.29.24.jpeg
    154,6 KB · Görüntüleme: 76
T

Teknosadan aldim ertesi gun gelsin diye 20 lira odemistim icinden dp kablosu güç kablosu ve bilmedigim sanirim driveri icin usb bir kablo çıkıyor ayağının yükseliği de benim için gayet iyi geldi.
Teşekkür ederim hocam cevaplar için, peki test yaptınız mı ghosting ölü piksel vs. herhangi bir sorun var mi? Bı de o dediğiniz bulanıklık devam ediyor mu?

Bı de göz yoruyor mu hocam?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam cevaplar için, peki test yaptınız mı ghosting ölü piksel vs. herhangi bir sorun var mi? Bı de o dediğiniz bulanıklık devam ediyor mu?

Hocam göz yorma gibi bi sorun hissetmedim 5 saat falan kullandim bulaniklik sorunu da yokmus ben laptoptan gectigim icin piksel yogunlugu dusunce bana bulanik gelmis arkadasim normal dedi ama baya memnunum hosuma gitti.

Olu piksel ghosting isik sizmasi vs hicbir sorun yok bu arada benim monitorde tertemiz cidden.

Son düzenleme:
Hocam göz yorma gibi bi sorun hissetmedim 5 saat falan kullandim bulaniklik sorunu da yokmus ben laptoptan gectigim icin piksel yogunlugu dusunce bana bulanik gelmis arkadasim normal dedi ama baya memnunum hosuma gitti.

Olu piksel ghosting isik sizmasi vs hicbir sorun yok bu arada benim monitorde tertemiz cidden.
Ethernet girişi var mı hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı