HP Omen 27qs 2K 240Hz IPS alınır mı?

Xaynthex

Hectopat
Merhaba,

HP Omen 27qs 2K 240Hz IPS alınır mı? Tavsiye eder misiniz? 13 bin TL'ye denk geliyor indirimle.

HP Omen 27QS Monitör

Bu laptoba bağlamak için monitör almak istiyorum .

HP Victus 16-S0001NT

Son düzenleme:
Yeni nesil bir laptop ama Type-C'nin USB Gen versiyonunu öğrenemedim. Gen2 olması gerekiyor.
Kendi sayfasında yazmıyor. G-Sync için Type-C to DP alman lazım. Yüksek çözünürlük ve Hz içinde en mantıklısı oluyor.
HDMI 2.1 HP monitörde yok. Olsaydı bile VRR desteği yok HDMI 2.1 ile yie G-Sync açılmayacaktı.
Monitör iyi hoş ama kablo seçimi önemli.
Yeni nesil olduğu için Gen2 olarak düşünüyorum ve Pusat USB Type-C / DisplayPort Kablo | Monster Notebook bu kablo lazım olabilir. Monitör geldikten sonra lazım olabilir.

1707489934631.png

Yeni nesil bir laptop ama Type-C'nin USB Gen versiyonunu öğrenemedim. Gen2 olması gerekiyor.
Kendi sayfasında yazmıyor. G-Sync için Type-C to DP alman lazım. Yüksek çözünürlük ve Hz içinde en mantıklısı oluyor.
HDMI 2.1 HP monitörde yok. Olsaydı bile VRR desteği yok HDMI 2.1 ile yie G-Sync açılmayacaktı.
Yeni nesil olduğu için Gen2 olarak düşünüyorum ve Pusat USB Type-C / DisplayPort Kablo | Monster Notebook bu kablo lazım olabilir. Monitör geldikten sonra lazım olabilir.

Eki Görüntüle 2111583

Sizin attığınız kablo 2K 165 Hz'e kadar destekliyor sanırım. Ben de bu kabloyu aldım onun yerine. Kablo gelene kadar da HDMI kablosu ile idare ederim.
Monitör nasıl genel olarak alınır mı? İyi midir? Eksileri var mı?

Eki Görüntüle 2111583

Type-C bilgisi ile benim de bulabildiğim tek bilgi bu = 1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB Güç İletimi, DisplayPort™ 1.4A, HP Uyku ve şarj);

Sizin attığınız kablo 2K 165 Hz'e kadar destekliyor sanırım.

Doğru o gözümdem kaçmış. 1.2 çünkü Pusat'ın versiyonu. Sizin aldığınız kablo kaliteli ama Gen versiyonu yazmıyor. Gen1 ise görüntü gelmez. Gen2 olmalı. Bu tabii sonraki aşama. Geldiğinde konuşuruz.

Monitör nasıl genel olarak alınır mı? İyi midir? Eksileri var mı?

Monitör güzel. Eksikliği yok. Ben de çoğunlukla önerisini yapıyorum.

Type-C bilgisi ile benim de bulabildiğim tek bilgi bu = 1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB Güç İletimi, DisplayPort™ 1.4A, HP Uyku ve şarj);

Yabancı kaynakları araştırdım ama bende bulamadım. Burada yazan bilgiler genel bilgiler. Type-C'nin USB gen modeli lazımdı. Yine de sorun değil. Yeni nesil Gaming laptoplar artık Gen2 oldu zaten. Sanmıyorum ki Gen1 ile gelsin.

Doğru o gözümdem kaçmış. 1.2 çünkü Pusat'ın versiyonu. Sizin aldığınız kablo kaliteli ama Gen versiyonu yazmıyor. Gen1 ise görüntü gelmez. Gen2 olmalı. Bu tabii sonraki aşama. Geldiğinde konuşuruz.

Monitör güzel. Eksikliği yok. Ben de çoğunlukla önerisini yapıyorum.

Yabancı kaynakları araştırdım ama bende bulamadım. Burada yazan bilgiler genel bilgiler. Type-C'nin USB gen modeli lazımdı. Yine de sorun değil. Yeni nesil Gaming laptoplar artık Gen2 oldu zaten. Sanmıyorum ki Gen1 ile gelsin.
Umarım Type-C nin gen versiyonu ile ilgili bir sorun olmaz . Yine bir sorun yaşarsam buradan iletişime geçmeye çalışırım . Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Umarım Type-C'nin gen versiyonu ile ilgili bir sorun olmaz. Yine bir sorun yaşarsam buradan iletişime geçmeye çalışırım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Bende var Ugreen Type-C - DP kablo. 4K 60Hz görüntüyü RGB ve 10-bit olarak alıyorum. DP 1.4 o kablo.
Type-C'nin 5 ya da 10Gbps olmasının DP alt Mode'u ile alakası yok. Benim laptopta da Gen2 10Gbps ve USB4 40Gbps olan her iki port da DP 1.4A alt mode.

Yalnız DP 1.4 üzerinden 2K 240Hz'i 10bit RGB olarak DSC olmadan alamazsınız, DSC ile yaşanacak kalite kaybı anlaşılmıyor diyorlar ama denemedim ben. Ekran kartınız destekliyor DSC'yi bu arada.

HDMI 2.1'in bant genişliği daha fazla. Bilgisayarınızda HDMI 2.1 portu var ama attığınız monitörde yok. 48Gbps'lik HDMI 2.1 portu olan monitör bulabilirseniz onu tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bant genişliği ile ilgili tabloları da bilginiz olması için ekledim.

Dosya Ekleri

• Image-1.jpg
    Image-1.jpg
    147,4 KB · Görüntüleme: 41
  • Image-2.jpg
    Image-2.jpg
    181,7 KB · Görüntüleme: 30
  • Image-3.jpg
    Image-3.jpg
    211,3 KB · Görüntüleme: 36
Bende var Ugreen Type-C - DP kablo. 4K 60Hz görüntüyü RGB ve 10-bit olarak alıyorum. DP 1.4 o kablo.
Type-C'nin 5 ya da 10Gbps olmasının DP alt Mode'u ile alakası yok. Benim laptopta da Gen2 10Gbps ve USB4 40Gbps olan her iki port da DP 1.4A alt mode.

Yalnız DP 1.4 üzerinden 2K 240Hz'i 10bit RGB olarak DSC olmadan alamazsınız, DSC ile yaşanacak kalite kaybı anlaşılmıyor diyorlar ama denemedim ben. Ekran kartınız destekliyor DSC'yi bu arada.

HDMI 2.1'in bant genişliği daha fazla. Bilgisayarınızda HDMI 2.1 portu var ama attığınız monitörde yok. 48Gbps'lik HDMI 2.1 portu olan monitör bulabilirseniz onu tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bant genişliği ile ilgili tabloları da bilginiz olması için ekledim.
Hdmi kablosu ile en fazla 144 hz alınmıyor muydu , o yüzden hdmi düşünmedim ben

Sorduğunuz monitörde HDMI 2.0 ve DP 1.4 portu var. DP 1.4 ile daha yüksek yenileme hızı alırsınız. HDMI 2.1 olan bir monitörde DSC olmadan daha yüksek yenileme hızı alma ihtimaliniz var ama kesin değil.

Örneğin Dell G2724D'te (sebebini anlamadığım bir biçimde) HDMI 2.1 portundan 144Hz Displayport'tan 170Hz yenileme hızı oluyor.

Sorduğunuz monitörü alacaksanız Ugreen DP kablo ile en yüksek yenileme hızını alırsınız.

Sorduğunuz monitörde HDMI 2.0 ve DP 1.4 portu var. DP 1.4 ile daha yüksek yenileme hızı alırsınız. HDMI 2.1 olan bir monitörde DSC olmadan daha yüksek yenileme hızı alma ihtimaliniz var ama kesin değil.

Örneğin Dell G2724D'te (sebebini anlamadığım bir biçimde) HDMI 2.1 portundan 144Hz Displayport'tan 170Hz yenileme hızı oluyor.

Sorduğunuz monitörü alacaksanız Ugreen DP kablo ile en yüksek yenileme hızını alırsınız.
Anladım. Evet o monitörü aldım . Bir de yukarıda linklediğim ugreen type-c display port kablosunu aldım. Kablonun yurt dışından gelmesini bekliyorum , umarım sorunsuz bir şekilde bağlayıp 2k 240 hz olarak kullanabilirim . Kablo gelene kadar ise hdmi kablosu ile kullanacağım .

Linkini yolladığınız DP kablosu gelene kadar HDMI 2.0 destekli bir kablo ile 8bit RGB'de 144Hz, 8bit 4:2:0'da 240Hz ya da 10bit 4:2:0'da 144Hz kullanabilirsiniz.

DP kablo gelince Nvidia Control Center'da gerekli ayarları yapmayı unutmayın. Otomatik olarak geçmeyebilir en yüksek ayarlara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı