HP Omen Max 16 (RTX 5090) vs ASUS ROG Zephyrus G16 (RTX 5080 )

Schrodingerscat

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN MAX Laptop 16-AH0001NT Intel Core Ultra 9 275HX 64GB RAM 2TB SSD 24GB NVIDIA GeForce RTX5090 16 inç OLED 240Hz Siyah B8SK8EA
Meslek
Doktor
Merhaba arkadaşlar, evde hem iş hem de oyun için bir PC bakıyorum, bütçem 185 190k arası. Ekran çözünürlüğü ve OLED ekran benim için çok önemli o yüzden bu 2 model arasında kaldım. HP Omen Max RTX 5090 ASUS ROG Zephyrus G16 ise RTX5080 ekran kartı bulunduruyor ama malzeme kalitesi olarak hangisi daha iyidir? Emin değilim, yardımcı olacak fikir belirtebilecek birileri var mıdır?

Dipnot: O paraya masaüstü dizersin demeyin, laptop istiyorum :D

(Ortalama 175-180 bin TL fiyat )

(Ortalama 165- 170 bin TL fiyat )

HP Omen Max 16 tercih edin. Ekran kartı ve işlemci (özellikle multi-core performansta) açık ara önde. Zephyrus ise malzeme kalitesi ve batarya performansı olarak bir tık daha önde. Ekran olarak aralarında pek bir fark yok, HP Omen Max 16 daha mantıklı bir tercih.

Şu anda Trendyol’da 175.600 civarı bir rakama satılıyor Omen Max 16. Ben de dün satın aldım. Bekliyorum gelmesini.

Şu anda Trendyol’da 175.600 civarı bir rakama satılıyor Omen Max 16. Ben de dün satın aldım. Bekliyorum gelmesini.
Ürün geldikten sonra ekran ve malzeme kalitesi hakkında geri dönüş yapar mısınız hocam , özellikle dışarıdan bakınca renkli Gamer bilgisayarı gibi gözükmesini istemiyorum . Bir de bahsettiğim gibi ekran çözünürlüğü ve panel kalitesi benim için çok önemli ,radyoloji hekimiyim görüntülere kendi ekranımdan bakacağım

Taşınabilirlik önemli değilse sizin için her türlü Omen daha mantıklı olur. Fiyat/performans olarak bakarsanız yine Omen daha ucuza geliyor.

HP Omen Max 16 tercih edin. Ekran kartı ve işlemci (özellikle multi-core performansta) açık ara önde. Zephyrus ise malzeme kalitesi ve batarya performansı olarak bir tık daha önde. Ekran olarak aralarında pek bir fark yok, HP Omen Max 16 daha mantıklı bir tercih.
Sanırım HP OMEN ekran kartında 175 watt kullanırken Asus Rog Zephyrus 120 watt kullanıyor , bir de 275hx , 285h a göre performans olarak daha iyi diye biliyorum .
Teknik özellikler ve fiyat olarak HP OMEN MAX daha mantıklı ancak malzeme ve panel kalitesi konusunda şüphelerim var , teknosa mediamarkt ve Vatan bilgisayara gittim ancak ürün ellerinde olmadığı için göremedim .

Ürün geldikten sonra ekran ve malzeme kalitesi hakkında geri dönüş yapar mısınız hocam , özellikle dışarıdan bakınca renkli Gamer bilgisayarı gibi gözükmesini istemiyorum . Bir de bahsettiğim gibi ekran çözünürlüğü ve panel kalitesi benim için çok önemli ,radyoloji hekimiyim görüntülere kendi ekranımdan bakacağım
Tabi iletirim hocam. Bilgisayardaki klavye ledlerinin çok iyi efektleri var. Yani ilk başta fotoğraflarda bir pavyon hissiyatı verse de çok çeşitli seçeneklerle değiştirebiliyorsunuz :) Benim de o ilk endişemdi ancak bir inceleme videosunda çok detaylı bu konuya girmişlerdi onu izleyince rahatladım.

Ekran da eminim çok iyidir zaten Oled bir ekran. Ama değerlendirme yapacağım.

Sanırım HP OMEN ekran kartında 175 watt kullanırken Asus Rog Zephyrus 120 watt kullanıyor , bir de 275hx , 285h a göre performans olarak daha iyi diye biliyorum .
Teknik özellikler ve fiyat olarak HP OMEN MAX daha mantıklı ancak malzeme ve panel kalitesi konusunda şüphelerim var , teknosa mediamarkt ve Vatan bilgisayara gittim ancak ürün ellerinde olmadığı için göremedim .
Malzeme kalitesi iyi hocam. Hele geçen seneki tamamen plastik kasaya göre çok daha iyi; üst ve alt metal kesin olarak. Klavye kısmını metal diyen de var plastik diyen de var orasından emin değilim. Dokunmatik yüzey de plastik. Paneli muhtemelen en kaliteli kısmı donanımın. Tüm 16 inç OLED paneller Samsung tarafından üretiliyor zaten, başka üreticisi yok ve Samsung da dünya lideri panel üretim konusunda dolayısı ile tatmin edecektir.

Panelin kodu: Samsung ATNA60DL02-0 (SDC4144) OLED

Tam da sizin gibi omen max almayı düşünürken mobilite, ses kalitesi, batarya ömrü ve genel malzeme kalitesini öncelikleyip lehimli bellek handikaplı zephyrus’a yöneldim ancak henüz alım aşamasını tamamlamadım. Siz cihazı kullanmaya başladınız mı? Görüşünüz nedir? Adaptörü ile birlikte taşımakta sıkıntı hissettiriyor mu? Yoga 13” kullanan birisi olarak f/p canavarı omen max’ı teknik özellikleri ile takdir etsem de ağırlığı konusunda endişeliyim.

Not: atıl duran masaüstü rtx4090 sistemli birisiyim.

Son düzenleme:
Tam da sizin gibi omen max almayı düşünürken mobilite, ses kalitesi, batarya ömrü ve genel malzeme kalitesini öncelikleyip lehimli bellek handikaplı zephyrus’a yöneldim ancak henüz alım aşamasını tamamlamadım. Siz cihazı kullanmaya başladınız mı? Görüşünüz nedir? Adaptörü ile birlikte taşımakta sıkıntı hissettiriyor mu? Yoga 13” kullanan birisi olarak f/p canavarı omen max’ı teknik özellikleri ile takdir etsem de ağırlığı konusunda endişeliyim.

Not: atıl duran masaüstü rtx4090 sistemli birisiyim.
Merhaba, öncelikle ses kalitesi kötü değil. Ben böyle bir şey hiç düşünmedim. Genel malzeme kalitesi de çok güzel. Bellekleri lehimli de değil. Bellekleri komple değiştirebiliyorsunuz. SSD'leri de değiştirebiliyorsunuz. Sadece ana sistemin kurulduğu SSD'nin üzerinde soğutucu borular da geçtiği için onu değiştirmek isterseniz soğutucu bloğunu da sökmeniz gerekiyor. Youtube'da bunu gösteren video var. Ama ben bunu hiç bir sorun olarak görmedim. İkinci SSD bölümüne direkt erişim olduğu için en kötü ikinci SSD takarım dedim. Zaten ssd ihtiyacım olmasın diye 2 TB'lık versiyonu aldım. Benim tek eleştirim taşınabilirliği şu anda. Ağırlığından da değil, benim 16" Lenovo laptopum var Thinkbook. Onu soktuğum sırt çantasına sığıyor olsa da biraz daha geniş. O yüzden yeni bir çanta almam gerekiyor. Ama size açıkça şunu söyleyeyim. 1 ay daha deneyeceğim sistemi. Eğer taşınabilirlik olarak memnun kalmazsam 2025 yılında çıkacak yeni Yoga 16" Aura modellerinden birisini alıp bunu satabilirim. Taşınabilirlik olarak bundan çok daha rahat olur muhtemelen.

Kullanım amacınız çok önemli. Sürekli her gün bir yere gidip çalışacaksanız oyuncu laptopu almayın. Ben biraz o açıdan kendimi deneyip göreceğim. Memnun kalmazsam bu anlamda satacağım. Ama kesinlikle laptop çok çok harika. Klavyesindeki ışıklandırma da çok iyi. Keyif veriyor kullanırken.

Sizin açınızdan mobilite önemliyse belki Zephyrus'a yönelmek daha iyi olabilir. Ama ben 5070 ekran kartlı Yoga modellerini de görmek istiyorum sanırım Haziran'da gelecekler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı