HP Omen Max 16 vs ASUS ROG Zephyrus G16

Bütçe
140.000 TL
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görünen o ki hpnin cryo karışımı sınıfta kalmış cpuya sıvımetal uygulanarak 10 derece düşüş elde edilmiş.

Valla harika. Dünyadaki çoğu kişi böyle bir video bekliyordu. Artık SSD’yi nasıl değiştireceğiz diye de sormazlar Primary Slot’ta. Ama ısı olayı çok ilginç. Ben de bu macundan alacağım. Ama farklı şeyler yazıyor kimisi 2 gram 11,2W kimisi 5 gram 73W bunlardan hangisi doğru olan bilmiyorum.

Valla harika. Dünyadaki çoğu kişi böyle bir video bekliyordu. Artık SSD’yi nasıl değiştireceğiz diye de sormazlar Primary Slot’ta. Ama ısı olayı çok ilginç. Ben de bu macundan alacağım. Ama farklı şeyler yazıyor kimisi 2 gram 11,2W kimisi 5 gram 73W bunlardan hangisi doğru olan bilmiyorum.
Videonun sonunda da denildiği gibi daha önce tecrübeniz yoksa sıvımetalle uğraşmak büyük risk 55 watt limit yeterli gelecektir.

Videonun sonunda da denildiği gibi daha önce tecrübeniz yoksa sıvımetalle uğraşmak büyük risk 55 watt limit yeterli gelecektir.
Termal macun deneyimim var. Sıvı metalle de sorun olmaz zaten video çok net gösteriyor ne şekilde yapıldığını. Ancak benim zaten ihtiyacım olmayacak. Ne ssd değiştiririm ne de sıcaklık sorunu olmayacaktır. Balans mod fazlasıyla yeterli bu üründe. Performance mode veya unleash mode ancak ileride artık bir gün 5090'ın yetmediği oyunlarda denenebilir. Onun dışında gerekir mi bilmiyorum. Ama yine de bu macunun sıcaklıkları 10 derece düşürdüğünü bilmek çok iyi.

Termal macun deneyimim var. Sıvı metalle de sorun olmaz zaten video çok net gösteriyor ne şekilde yapıldığını. Ancak benim zaten ihtiyacım olmayacak. Ne ssd değiştiririm ne de sıcaklık sorunu olmayacaktır. Balans mod fazlasıyla yeterli bu üründe. Performance mode veya unleash mode ancak ileride artık bir gün 5090'ın yetmediği oyunlarda denenebilir. Onun dışında gerekir mi bilmiyorum. Ama yine de bu macunun sıcaklıkları 10 derece düşürdüğünü bilmek çok iyi.
Hocam cihaz elinize ulaştı mı ,sipariş vermek için sizin geri dönüşünüzü bekliyorum :D

Hocam cihaz elinize ulaştı mı ,sipariş vermek için sizin geri dönüşünüzü bekliyorum :D
Hocam kargo şu anda dağıtımda :) Ancak Trendyol'daki fiyat ne yazık ki 175'ten 210.000 TL'ye çıkmış. Ama Hepsiburada'da şu anda 183.000 TL civarı duruyor.

Hocam selamlar,

Cihaz elime ulaştı demiştim zaten. Bütün akşam kurulumlarla uğraştım. Driver vs. hepsi bitti şimdi. Sorunuz sanırım klavye ile ilgiliydi. Klavye mükemmel görünüyor bence. Kullanımı da çok rahat. Çok rahat yazabiliyorum neredeyse hata yapmadan. Bir tek virgül tuşu enter tuşunun yanında değil de üzerinde konumlandırılmış. Ona biraz alışmam gerekiyor o kadar. Onun dışında klavyedeki ışık sistemi de çok güzel olmuş. Zaten siz tüm ayarları kendiniz de klavye için yapabiliyorsunuz.

Başka sorunuz var mıydı hatırlamıyorum Olursa söyleyin buradan cevap veririm.

Son düzenleme:
Hocam kargo şu anda dağıtımda :) Ancak Trendyol'daki fiyat ne yazık ki 175'ten 210.000 TL'ye çıkmış. Ama Hepsiburada'da şu anda 183.000 TL civarı duruyor.

Hocam selamlar,

Cihaz elime ulaştı demiştim zaten. Bütün akşam kurulumlarla uğraştım. Driver vs. hepsi bitti şimdi. Sorunuz sanırım klavye ile ilgiliydi. Klavye mükemmel görünüyor bence. Kullanımı da çok rahat. Çok rahat yazabiliyorum neredeyse hata yapmadan. Bir tek virgül tuşu enter tuşunun yanında değil de üzerinde konumlandırılmış. Ona biraz alışmam gerekiyor o kadar. Onun dışında klavyedeki ışık sistemi de çok güzel olmuş. Zaten siz tüm ayarları kendiniz de klavye için yapabiliyorsunuz.

Başka sorunuz var mıydı hatırlamıyorum Olursa söyleyin buradan cevap veririm.
panel ve görüntü kalitesi ,malzeme türü vr kalitesi (sert plastik ,metal ?) ve ısınma problemi var mı onu merak ediyorum .
Son olarak elinize ulaşalı daha çok kısa bir süre oldu ama sizce alınır mı bu fiyata , ilk bakışta gözünüze çarpan avantaj ve dezavantajları nedir ?

panel ve görüntü kalitesi ,malzeme türü vr kalitesi (sert plastik ,metal ?) ve ısınma problemi var mı onu merak ediyorum .
Son olarak elinize ulaşalı daha çok kısa bir süre oldu ama sizce alınır mı bu fiyata , ilk bakışta gözünüze çarpan avantaj ve dezavantajları nedir ?
Görüntü kalitesi çok iyi. Yıllardır IPS panel kullanan birisiyim. OLED çok farklı kesinlikle. Renklerin canlılığı olsun, parlaklık olsun her şeyiyle beni mutlu etti. Oyunlar ya da videolarda her şey çok daha güzel görünüyor.

Kasa gayet kaliteli. Premium bir his veriyor. Dış yüzeyler metal. İç yüzeyden emin olamıyorum. Hissiyatı güzel ama plastik gibi sanki. Ama metal hissi veriyor. Aşırı sert değil.

Yani fiyat olarak daha uygun 5090 henüz yok görünüyor. 5080 de alınabilir tabi. Fiyat olarak değerlendirme yapacak olursak 5080’lerin bu cihazdan daha pahalı olduğunu da görüyorum.
Dolayısıyla bu fiyata alınır evet. Ama ihtiyacınız 5090 RTX değilse Oled panel 5080 modeli de sanırım 30-40k daha uygun. Onu da alabilirsiniz. Ben bir ara düşündüm 5080 ama 5090 fiyatı bu kadar uygunken ve 9 taksit de vade farksız taksit yapıldığı için bunu tercih ettim.

Hocam soğutmasının iyi olmadığına katılmıyorum. Almadan önce onlarca kullanıcı yorumu okudum. Herkes bir videoda 100 derecelere dokundu diye birbirine sorup duruyor sıcaklıklarım nasıl diye. Halbuki anormal bir sıcaklık yok Omen'de. ASUS'ta numeric keypad yok. Lenovo'da portlar yanlarda Windows hello yok. Razer zaten ilgimi çekmiyor. Benim bu laptop yerine alabileceğim bir diğer laptop belki Acer Predator olabilirdi ama o da Türkiye'de yok şu anda. En çok gözüme ilk hoş gelen kesinlikle Lenovo Legion Pro idi. Sadeliğini seviyorum. Ama sadelik deyince Omen de ikinci sırada geliyor. Tabii klavyesindeki RGB pavyon havasını saymazsak.

Sonuç olarak 200 serisi işlemciler 110 dereceye kadar stabil çalışabiliyorlar. Testlerde gördüğünüz 100-103 derecelik değerler anlık peakler ve çoğunlukla unleashed modunda overclock ile gelinen sonuçlar.

Paraya kıyma derdim zaten yoktu. Ben 18” ASUS Scar alıyordum geçen gün. Ama 18” i incelediğimde bana göre olmadığına karar verdim. Çok büyük her şeyden önce ve onunla kafelere gidip çalışamam.

Legion çok istedim ama portların yanda olmasını istemiyorum. CAD çizimle uğraşan birisi olarak laptopun sağ ve solunun boş olması önemli. 2025 yılı notebookların çoğu bu konuda kötü bir tasarıma sahip. Ama Omen'i seçtiğime pişman değilim. Olur da kronik bir sorunla karşılaşırsam ki bu her laptopta başıma gelebilir iade ederim. Sürekli oyun da oynamayacağım zaten evdeki PC'm 14900k 5090 RTX bir sistem. Ama arada evde olmadığında ihtiyacım olursa elbette elimin altında güçlü bir laptop olması benim için önemli.

Bunu alacaktınız

Neyse geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı