HP Omen Max 16 vs ASUS ROG Zephyrus G16

Bütçe
140.000 TL
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Görünen o ki hpnin cryo karışımı sınıfta kalmış cpuya sıvımetal uygulanarak 10 derece düşüş elde edilmiş.

Valla harika. Dünyadaki çoğu kişi böyle bir video bekliyordu. Artık SSD’yi nasıl değiştireceğiz diye de sormazlar Primary Slot’ta. Ama ısı olayı çok ilginç. Ben de bu macundan alacağım. Ama farklı şeyler yazıyor kimisi 2 gram 11,2W kimisi 5 gram 73W bunlardan hangisi doğru olan bilmiyorum.

Videonun sonunda da denildiği gibi daha önce tecrübeniz yoksa sıvımetalle uğraşmak büyük risk 55 watt limit yeterli gelecektir.

Videonun sonunda da denildiği gibi daha önce tecrübeniz yoksa sıvımetalle uğraşmak büyük risk 55 watt limit yeterli gelecektir.
Termal macun deneyimim var. Sıvı metalle de sorun olmaz zaten video çok net gösteriyor ne şekilde yapıldığını. Ancak benim zaten ihtiyacım olmayacak. Ne ssd değiştiririm ne de sıcaklık sorunu olmayacaktır. Balans mod fazlasıyla yeterli bu üründe. Performance mode veya unleash mode ancak ileride artık bir gün 5090'ın yetmediği oyunlarda denenebilir. Onun dışında gerekir mi bilmiyorum. Ama yine de bu macunun sıcaklıkları 10 derece düşürdüğünü bilmek çok iyi.

Hocam cihaz elinize ulaştı mı ,sipariş vermek için sizin geri dönüşünüzü bekliyorum

Hocam cihaz elinize ulaştı mı ,sipariş vermek için sizin geri dönüşünüzü bekliyorum
Hocam kargo şu anda dağıtımda Ancak Trendyol'daki fiyat ne yazık ki 175'ten 210.000 TL'ye çıkmış. Ama Hepsiburada'da şu anda 183.000 TL civarı duruyor.

Hocam selamlar,

Cihaz elime ulaştı demiştim zaten. Bütün akşam kurulumlarla uğraştım. Driver vs. hepsi bitti şimdi. Sorunuz sanırım klavye ile ilgiliydi. Klavye mükemmel görünüyor bence. Kullanımı da çok rahat. Çok rahat yazabiliyorum neredeyse hata yapmadan. Bir tek virgül tuşu enter tuşunun yanında değil de üzerinde konumlandırılmış. Ona biraz alışmam gerekiyor o kadar. Onun dışında klavyedeki ışık sistemi de çok güzel olmuş. Zaten siz tüm ayarları kendiniz de klavye için yapabiliyorsunuz.

Başka sorunuz var mıydı hatırlamıyorum Olursa söyleyin buradan cevap veririm.

Son düzenleme:
panel ve görüntü kalitesi ,malzeme türü vr kalitesi (sert plastik ,metal ?) ve ısınma problemi var mı onu merak ediyorum .
Son olarak elinize ulaşalı daha çok kısa bir süre oldu ama sizce alınır mı bu fiyata , ilk bakışta gözünüze çarpan avantaj ve dezavantajları nedir ?

Görüntü kalitesi çok iyi. Yıllardır IPS panel kullanan birisiyim. OLED çok farklı kesinlikle. Renklerin canlılığı olsun, parlaklık olsun her şeyiyle beni mutlu etti. Oyunlar ya da videolarda her şey çok daha güzel görünüyor.

Kasa gayet kaliteli. Premium bir his veriyor. Dış yüzeyler metal. İç yüzeyden emin olamıyorum. Hissiyatı güzel ama plastik gibi sanki. Ama metal hissi veriyor. Aşırı sert değil.

Yani fiyat olarak daha uygun 5090 henüz yok görünüyor. 5080 de alınabilir tabi. Fiyat olarak değerlendirme yapacak olursak 5080’lerin bu cihazdan daha pahalı olduğunu da görüyorum.
Dolayısıyla bu fiyata alınır evet. Ama ihtiyacınız 5090 RTX değilse Oled panel 5080 modeli de sanırım 30-40k daha uygun. Onu da alabilirsiniz. Ben bir ara düşündüm 5080 ama 5090 fiyatı bu kadar uygunken ve 9 taksit de vade farksız taksit yapıldığı için bunu tercih ettim.

Bunu alacaktınız

Neyse geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…