HP Omen servis sonrası düşük performans veriyor

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
Selam dostlar. 2 hafta önce HP teknik destek ekibi ile iletişime geçip, fan sesi sorunu ve termal macun yenilemesi ile alakalı ürünü servisine verdim. Fakat eskiden oyunları cayır cayır çalıştıran alet, şimdi oyunlarda drop sorunu yaşatıyor. Bu sorunu şöyle izah etmem gerekirse, örneğin MSI Afterburner size oyundan 60 FPS görüntü aldığınızı gösteriyor fakat sizin gözünüzde 40 FPS dolaylarında seyrediyor. Ama daha çok takılamlar şeklinde gerçekleşiyor. Yani göz bariz bir şekilde bunu fark edebiliyor.

Kaldı ki servis öncesi Dying Light 2 oyununda Ray Tracing kapalı iken minimum 90 FPS alıyordum. Şimdi 65 FPS (sözde). Bununla birlikte CPU kullanımı eskiden %90'lara varırken, şimdi %30 maksimum dolaylarında seyiriyor. Serviste CPU fan değişimi yapılmıştı belirtmemde yarar var fakat bana hala sanki yazılımsal bir sorun varmış gibi geliyor.

Yine servis öncesi oyun içi fanlar 4600 RPM değerini görüyorken, şimdilerde 3500 RPM değerinde seyiriyor.

Güncelleştirmeleri almama, Omen Gaming Hub ayarlarını kontrol etmeme, Windows 11 güç ayarını performansa çekmeme ve HP Support assistant üzerinden tüm güncelleştirmelerin doğru bir şekilde alındığından emin olmama rağmen problem devam etmektedir.

Gaming Hub;
-Undervolting= kapalı.
-Performance Control= performance.
-Graphic switcher= discrete.

Şimdiden ilginize sağlık. Link aşağıdadır;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ekran kartının Mhz değeri dikkat ederseniz 210Mhz'ye düşüyor ve tekrar 1900Mhz'ye zıplıyor, tekrar 210 Mhz'ye düşüyor. Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun bakalım. Nasıl olacak.
Temiz bir şekilde kaldırmak için DDU ile kaldırdım ve defalarca kurdum. Yetmedi eski sürümlerini kaldırdım ve tekrar kurdum ama yok.

Söylediğiniz detayı farketmemişim misal bu bile benim için olumlu bir gelişme. Dikkatine sağlık

Temiz bir şekilde kaldırmak için DDU ile kaldırdım ve defalarca kurdum. Yetmedi eski sürümlerini kaldırdım ve tekrar kurdum ama yok.

Söylediğiniz detayı farketmemişim misal bu bile benim için olumlu bir gelişme. Dikkatine sağlık
Yani Mhz değerinin o kadar oynaması çok garip. VSYNC kapatıp mı oynuyorsunuz? Eğer açık ise hem Nvidia denetim masasından, hem de oyun içinden kapatıp deneyin.

Yani Mhz değerinin o kadar oynaması çok garip. VSYNC kapatıp mı oynuyorsunuz? Eğer açık ise hem Nvidia denetim masasından, hem de oyun içinden kapatıp deneyin.
Zaten oyun içi kapalı idi, denetim masasından da kapattım fakat yine aynı. Samimi söylüyorum araştırmadığım kaynak, gezmediğim forum kalmadı. Tek bir mantıklı açıklamaya bile razıyım fakat hiç bir mantığı yok

Zaten oyun içi kapalı idi, denetim masasından da kapattım fakat yine aynı. Samimi söylüyorum araştırmadığım kaynak, gezmediğim forum kalmadı. Tek bir mantıklı açıklamaya bile razıyım fakat hiç bir mantığı yok
Ne kasma ne FPS drop, bildiğimiz stuttering (kekemelik) sorunu ve ekranda harekete bağlı silüet şeklindeki çiziklenmeler.

CPU kullanımı (oyun her ne kadar ihtiyaç duymasa da) %100'e vururdu, şimdi %30 ortalama. GPU'da her ne kadar GPU ağırlıklı bir oyun olsa da bu kadar yüksek kullanım olmazdı. Durum gerçekten çok garip.

Laptopun ekran yenileme hızını kontrol ettiniz mi?

Ekran Görüntüsü (156).png

Laptopun ekran yenileme hızını kontrol ettiniz mi?

Eki Görüntüle 1627136
Kesinlikle. 60Hz al, yeniden başlat. 144Hz geri al yeniden başlat. Folloş oldu bilgisayar tabiri caizse

Son güncellemelerle alakalı bir sorunda değil araştırdım. Sorun benim sayılı izin günlerimde kafamı dağıtamamamdan çok bilimsel bir makaleye konu olabilecek kıvama geldi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı