HP Pavilion 15-N005ST performans problemi

tarikwashere

Centipat
Bundan yıllar önce bir mağazadan HP marka bir dizüstü bilgisayar aldım. Normal şekilde kullanmak bir türlü nasip olmadı. Ultra ayarlarda GTA 5'i sabit 40 FPS'de oynuyorum. Ama orta ayarda Euro Truck Simulator 2 oyununu oynarken FPS değerim 20'yi geçmiyor. Bilgisayarı alırken paylaşımlı ekran kartına sahip olduğu söylenmişti. Dostlarım şimdi bir akıl verin. Biz bu bilgisayarı ne yapalım? Bilgisayar:
HP Pavilion 15-n005st Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Son düzenleyen: Moderatör:
windows 10 prof. son sürüm. ekran kartı dahil tüm driverlarım güncel. hatta az önce BİOS güncellemesi bile yaptım. Sorunsuz şekilde Bannerlord oynuyorum. Ama bazı oyunlar sebepsiz kasıyor. İki adet ekran kartı var birisi Nvidia birisi İntel. Bunların hangisi paylaşımlıdır ? Paylaşımlı olanın kullanabileceği ram miktarı nasıl ayarlanır hiç bilmiyorum. Vel hasılı kelam , linkteki bilgisayarın ekran kartı açısından sorun çıkarmamasını istesek ne gibi ayarlar yapmamız gerekir ? Ram den feragat edip ekran kartımızı coşturmak mümkün müdür ?

Bana göre hala geçerli, güzel bir bilgisayar.
Grafik Sürücüsü - GeForce Windows 10 Driver | NVIDIA Eğer ekran kartı sürücüsü kurulu değilse buradan sürücüyü indirip kurunuz. Güncel bir Windows tercih ediniz.
Link içeriğini kontrol edin, eski sürüme ait.
Bilgisayarınız attığınız linke göre çift ekran kartlı. NVIDIA GT 740M ekran kartının en son sürücüsünü buradan indirebilirsiniz.
windows 10 prof. son sürüm. ekran kartı dahil tüm driverlarım güncel. hatta az önce BİOS güncellemesi bile yaptım. Sorunsuz şekilde Bannerlord oynuyorum. Ama bazı oyunlar sebepsiz kasıyor. İki adet ekran kartı var birisi Nvidia birisi İntel. Bunların hangisi paylaşımlıdır ? Paylaşımlı olanın kullanabileceği ram miktarı nasıl ayarlanır hiç bilmiyorum. Vel hasılı kelam , linkteki bilgisayarın ekran kartı açısından sorun çıkarmamasını istesek ne gibi ayarlar yapmamız gerekir ? Ram den feragat edip ekran kartımızı coşturmak mümkün müdür ?
İntel ekran kartını coşturmak bir işe yaramaz. NVIDIA ekran kartı önemli. Bunun için sürücüleri güncellemek yeterli. Performans olarak pek bir şey beklemeyin. NVIDIA GT 740M günümüz için ortalamanın altında eski bir ekran kartı. Intel ekran kartı paylaşımlı bu arada.

Son düzenleme:
nvidia denetim masasından 3d ayarına gelip tercih edilen işlemciyi nvidia yapın. Sonra ekrana sağ tık yaptıktan sonra. Görüntü ayarları diyip ordan grafik ayarları dedikten sonra. Oyunları ekleyin ve nvidia seçin. Tasarruflu olan dahili ekran kartıdır. böylelikle umarım sorun çözülür

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı