HP Pavilion DV-5 işlemcisini yükseltmek mümkün mü?

Laptop işlemcisine overclock mevzusunda var mı bilmiyorum yani çoğunda yok ama olan varsa bilemem.

Zaten en iyi çift çekirdekli işlemci deniyor fakat hocam arkadaştaki gibi bende de %100 kullanım sorunu var onu nasıl çözerim?
Windows 10 çok fazla cpu kullanıyor, linux kullanabilirseniz düşük bir linux dağıtımı kurmanız daha mantıklı.

Laptop işlemcisine overclock mevzusunda var mı bilmiyorum yani çoğunda yok ama olan varsa bilemem.

Windows 10 çok fazla CPU kullanıyor, Linux kullanabilirseniz düşük bir Linux dağıtımı kurmanız daha mantıklı.

Ben 4 yıldır Windows kullanıyorum arkadaşım zamanında Ubuntu kullanmıştı onunla beraber açtık bilgisayarı işletim sistemini tanımasıyla bıkması bir oldu akşamına hemen gidip bilgisayarcıdan Windows 10 kurdurduk. Yani Linux ve dağıtımları 2 GB RAM'li ve ekran kartı düşük ya da olmayanlar için. Ayrıca bu sene LGS'ye gireceğim istediğim liseyi tutturabilirsem RTX sistem toplayacağım zaten bu sene tatmin etse zaten seneye özel seri olduğu için koleksiyonculara satacağım ama ilginiz için çok teşekkürler.

Ben 4 yıldır Windows kullanıyorum arkadaşım zamanında Ubuntu kullanmıştı onunla beraber açtık bilgisayarı işletim sistemini tanımasıyla bıkması bir oldu akşamına hemen gidip bilgisayarcıdan Windows 10 kurdurduk. Yani Linux ve dağıtımları 2 GB RAM'li ve ekran kartı düşük ya da olmayanlar için. Ayrıca bu sene LGS'ye gireceğim istediğim liseyi tutturabilirsem RTX sistem toplayacağım zaten bu sene tatmin etse zaten seneye özel seri olduğu için koleksiyonculara satacağım ama ilginiz için çok teşekkürler.
Nerelisiniz acaba? Veya nerede okuyorsunuz?

Üzerindeki işlemciden daha iyi bir işlemci aklıma gelmiyor sanırım senin laptop için en iyisi o

Dediğim gibi sizde almayın core quad uyumlu değil ve batarya kontağından almak yerine kartın 12v olan yerden almak daha mantıklı zira laptop pilinin voltajı düştükçe o da düşecek.
Bataryası zaten ölü sürekli prizde kullanıyorum ölçtüğümde 12v gösterse de laptop güç çekmeye çalıştığında direkt kapatıyor kendini. Batarya şarj tutsa dediğiniz gibi yapmaya uğraşırdım. Maddi ömrünü doldurmuş bir makine zaten o yüzden kobay faresi olarak kullanıyorum. Biraz da onun rahatlığı var. Dediğim upgrageleri yaparsam akıllı tv projesinde kullanmayı düşünüyorum. Çünkü bu halinde youtube da bile 480p üstünde zorlanıyor.

Nerelisiniz acaba? Veya nerede okuyorsunuz?

Nerelisiniz derken? 8. sınıftayım ve İzmir'in Aliağa ilçesinde oturuyorum.

Bataryası zaten ölü sürekli prizde kullanıyorum ölçtüğümde 12v gösterse de laptop güç çekmeye çalıştığında direkt kapatıyor kendini. Batarya şarj tutsa dediğiniz gibi yapmaya uğraşırdım. Maddi ömrünü doldurmuş bir makine zaten o yüzden kobay faresi olarak kullanıyorum. Biraz da onun rahatlığı var. Dediğim upgrageleri yaparsam akıllı TV projesinde kullanmayı düşünüyorum. Çünkü bu halinde YouTube'da bile 480p üstünde zorlanıyor.

Ben çok rahat 1080p izliyorum.

Bataryası zaten ölü sürekli prizde kullanıyorum ölçtüğümde 12v gösterse de laptop güç çekmeye çalıştığında direkt kapatıyor kendini. Batarya şarj tutsa dediğiniz gibi yapmaya uğraşırdım. Maddi ömrünü doldurmuş bir makine zaten o yüzden kobay faresi olarak kullanıyorum. Biraz da onun rahatlığı var. Dediğim upgrageleri yaparsam akıllı TV projesinde kullanmayı düşünüyorum. Çünkü bu halinde YouTube'da bile 480p üstünde zorlanıyor.

Batarya değiştir ben değiştirdim mesela 3-4 saat götürüyor.

Bir ara linux mint kurdum ama daha kötü oldu. Açılması kendine gelmesi bariz yavaşladı, windows 10'a geri döndüm. Şimdi de win7 veya vistaya geçmeyi düşünüyorum.

Nerelisiniz derken? 8. sınıftayım ve İzmir'in Aliağa ilçesinde oturuyorum.

Ben çok rahat 1080p izliyorum.

Batarya değiştir ben değiştirdim mesela 3-4 saat götürüyor.
İşlemciyi aldım elime geçip taktıktan sonra konuyu güncellerim. Hoşuma giderse bataryanın içini açıp yenileyebilirim.

t9300 taktım ciddi gelişme var önceden youtube 720p de bile droplanan frame'lerden izlenmiyordu şimdi 1080p bile açıyor. Gta 5'de patates ayarlarda 20-25fpslerden 25-30 aralığına geldi. Yalnız işlemci değişiminden sonra touchpad çalışmamaya başladı bir kaç kez temiz kurulumla farklı driverlar denememe rağmen çalıştıramadım. 2 kez acaba kablosunu mu takamadım diye kontrol ettim sorun görünmüyor. Aygıt yöneticisinde de ünlemli olarak gözüküyor. Windows da sürücüsünü buluyor kuruyor ama çalışmıyor. Zaten kendi touchpadini fazla kullanmıyordum ama çalışsa iyi olurdu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı