HP Pavilion DV6 3111ST UEFI BIOS Desteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yineben

Hectopat
Öncelikle iyi günler. Başlıkta belirttiğim laptopa sahibim. BIOS'ta eksik menüler var. Mesela UEFI ile ilgili menü yok. Bu yüzden UEFI kuramıyorum. Yada değiştirilebilir ekran kartı seçeneği yok. AMD Radeon Mobility 5650 ekran kartını kullanamıyorum.

Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorum. Aylardır araştırıyorum dünyanın yolunu denedim ama bir sonuç alamadım. Tahminim BIOS'u unlock edersem bir yerlere varabileceğim yönünde. Ama bu konuda Türkçe bir kaynakta yok. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

DSC_0379.JPG

DSC_0380.JPG

DSC_0381.JPG

asdas.JPG

DSC_0382.JPG

sd.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu söylemeliyim ki; BIOS'ta eksik menü olmaz. UEFI seçeneği "Boot" menüsünün altında olur. Ayrıca kimseyi yanlış bilgilendirmeyiniz, "BIOS Unlock" diye bir şey olmaz. Çünkü bu telefon değil. Ekran kartına gelince: BIOS'tan bir görüntü yüklemeniz gerekmektedir.

Maalesef ki PC'nizin UEFI desteği yoktur. UEFI donanımsal bir şey olduğundan ve yazılımsal hiçbir şey yapılamayacağından, PC'nizle mutlu yaşamayı öğrenmenizi öneririm. :)

Ama HP'in sitesinde sürücülerde UEFI ile ilgili bir yazılım var. O yüzden desteğinin olduğuna inanıyorum.

uefi.png

Bu yazdığınız gereksiz yorumlardan dolayı kendinizi cezalandırmalısınız. Dosyaların içinde bir .bin yada benzeri bir dosya yok. Ya da insyde dosyası yok. Sürekli cevap hakkımı elimden almanız hoş ve etik değil. Benim istediğim tek şey bir yardımdı. Kimseyi bu konuya girmesi için zorlamıyodum. Sorunun ne olduğunu bilmiyorsanız lütfen yorum yapmayın.

Bu arada asıl konuyla ilgili olmasa da BIOS Unlock yukarıda yok denmiş.
Yeteri kadar araştırılmadan verilen bir cevap olmuş.
Peki. Madem o kadar iyi biliyorsunuz; arkadaşın BIOS dosyasını da "Unlock (!)" edip paylaşabilir misiniz? :matrix::technopat::uyan:

Bilmediğiniz konularda lütfen birbirimizi iğnelemeyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı