HP PAVILION G6 2277et

Utku Karaca

Hectopat
Daha fazla  
Konu başlığındanda görülebilieceği gibi HP Pavilion G6 2277ET adlı cihaza sahibim. 3 yıldır kullanıyorum yakın zamanda macun değiştirdim,temizliğini yaptım ve W8 geri yüklemesi yaptım. Windows 8 e döndükten sonra bilgisayarıma W8.1 güncelleştirmesi geldi. Yüklemeyi yaptım. Oyunlarda yaşadığım sorun şuydu ilk başta 100 FPS alıyorum fakat bir süre sonra fps değeri 30 a kadar düşüyor ve geri 60'a bile çıkamıyor. Bütün sürücülerim güncel şu an Windows 10 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlik sonrası yük altında sıcaklıklara baktın mı yoksa temiz zaten deyip pas mı geçtin?

Hocam şöyle anlatayım zaten HP yük altında 90 derece işlemci oluyor. 100 bile görebiliyorum GPU ise en fazla 70 e çıkıyor. Isınma eskidende vardı fakat Battlefield 4 ü medium ayalarlarda 720p de açabiliyordum. Akıcı bir şekilde oynuyordum fakat şimdi Battlefield 4 açılmıyor bile. Oyunlarda AMD ekran kartını kullanıyor ve Yüksek Performans ta oynuyorum. Isı en fazla 5 derece düştü. Artık 100 dereceye çıkmıyor bir tek ona seviniyorum altında soğutucuda var 2 tane 1200rpm fanlar.

Son düzenleme:
Sonuç olarak yumurta kırsan pişer.

Batarya güç ayarlarından işlemci maks. çalışma yüzdesini %70'e indirip yük altında sıcaklıkları kontrol et, iyi ise %10 ya da farklı değerlerde arttırarak hem ısı hem performans için orta noktayı bulmaya çalış, oldukça faydasını göreceksin.

İşletim sistemiyle ilgili olarak benim tavsiyem, sıfır kurulumdur, updatelisi değil.

Driverların doğru driver olduğundan da emin ol, tabii güçlü ekran kartını kullandığının da oyunun.

Hangi marka ve model macun kullanıyorsun? Termal iletim katsayısı düşük ve kıvamı fazla yumuşak birşey kullanıyorsan hem ısı iletimi olur hem de sürüldüğü yüzeyde tutunamaz, bilhassa vidaları çok sıktıysan erimiş kaşarlı tost gibi macun yüzeyden sağa sola akar ve ısı iletimi yetersiz kalır. Bence buradan başla.

Hocam Cooler Master E2 adlı Thermal Compound kullanıyorum. Kendisine ait mendili vardı. Kıvamı sanırsam diğerlerine göre birazcık daha yumuşak. Driverlar doğru daha bugün DDU ile Intel ve AMD nin bütün driverlarını sildim tekrar kurdum Windows 10 64 bit için olanını. HP ısınma sorunu olan bir marka zaten Pavilion G6 da bunun göstergesi. Kimin aklına uyduysam gidip 2700TL sına aldım bunu sistemim şöyle :
  • Intel Core I5 3210M CPU (Intel HD Grapichs 4000)
  • AMD Radeon HD 7670m (Harici)
  • 320 GB Hitachi 5400rpm HDD
  • 4 GB Tek Modül 1600MHz Kingston Bellek
Oyunları oynarken şöyle bir baktım ilk başta GPU kullanımı %90 lardayken daha sonrasında %50 ye kadar düşüyor ve artmıyor. Bu yüzden CS:GO da low a alsam 60 50 40 ultra ya alsam 40 FPS alıyorum. Benim GPU kullanımını düşmemesi için uğraşmam gerek.

Macun ısı iletkenliği düşük, >3.5W/m-k.
5 ve üzeri bir ürün kullan. Xigmatekin 15 liralık pti-g3606'nın ki mesela 5, kıvamı da iyi. Daha pahalı ve kötü ürünler de var, o yüzden araştırarak daha pahalı ve iyi ürünlere yönel.

Kolonya ve kulak çöpü ile temizle, parmağını işlemciye değdirme.

Sistem ısınınca hızını düşürür, düşürmezse parçalar dayanım sıcaklıklarını aşarlar.
O nedenle hızın ve fps'n kesiliyor. Önceki mesajımdakileri de uygula, farkındaysan oldukça detaylı yazdım. Biraz da senin uğraşman gerek.

Windows 10 için ise ben erken olduğunu düşünüyorum.

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı