HP Pavilion G6 ısınma sorunu

ermeozden

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı gibi HP Pavilion G6 laptopum kendini ısıtmayı geçti, altına ek olarak soğutsun diye koyduğum soğutucuyu da ısıtıyor. Alanya'da yaşıyorum, hava dışarıda 40 derece fakat odanın içi 56 derece falan oluyor laptopum sağ olsun. Fanını 4-5 ay önce temizlettim, üzerine toz tutmayan jel sıktılar. Bu gidişle ellerimin altında erimeye başlayacak bu makine. HP laptopların ısınma sorunu olduğunu biliyorum fakat soğutucu kullan gibi öneriler geliyor her zaman, bunun başka bir yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş termal macun düzgün sürülmedi ise fan görevini yapamıyorsa yüksek sıcaklık oluşur aida64 extreeme den ısı değerlerini bize gösterirmisin yükteki sıcaklıklar olsun

Kardeş termal macun düzgün sürülmedi ise fan görevini yapamıyorsa yüksek sıcaklık oluşur aida64 extreeme den ısı değerlerini bize gösterirmisin yükteki sıcaklıklar olsun
dostum bundan bahsettin galiba, buyur.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    41,8 KB · Görüntüleme: 204
Kardeş o bilgisayar yanmak üzere, termal macun yanlış sürülmüş olabilir fan arızalanmış olabilir petekler güzel temizlenmemiş olmayabilir. Aynı bilgisayardan bende de var bilgisayarı ya sök ya da söktür temizlet büyük ihtimalle termal macun yanlış sürülmüştür. Sökebiliyosan sen sök internette videoları var baka baka yap

Kardeş o bilgisayar yanmak üzere, termal macun yanlış sürülmüş olabilir fan arızalanmış olabilir petekler güzel temizlenmemiş olmayabilir. Aynı bilgisayardan bende de var bilgisayarı ya sök ya da söktür temizlet büyük ihtimalle termal macun yanlış sürülmüştür. Sökebiliyosan sen sök internette videoları var baka baka yap
bir de şöyle bir durum var, abim bu bilgisayar işlerinden az da olsa anlıyor ve sattığı asus laptopun 4gblık ramini benim bilgisayarımın 2gblık ram yerine taktı ve bu denli ısınmalar ondan sonra çok arttı. yanlış ram takımı bilgisayarın ısınmasına zemin hazırlar mı? eski rami takmalı mıyım?

bir de şöyle bir durum var, abim bu bilgisayar işlerinden az da olsa anlıyor ve sattığı asus laptopun 4gblık ramini benim bilgisayarımın 2gblık ram yerine taktı ve bu denli ısınmalar ondan sonra çok arttı. yanlış ram takımı bilgisayarın ısınmasına zemin hazırlar mı? eski rami takmalı mıyım?
Bildiğim kadarıyla yaptığınız eklenti bilgisayarın ısısına etki etmez.

belki yardımcı olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir, aida64 ile stability test yaptım kısa sürelik.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    24 KB · Görüntüleme: 112
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı