HP Pavilion G6 Windows 10 kurulmuyor

İrdalErbain

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15ARP9 R5 7235HS 24GB DDR5 RTX 3050 6GB GDDR6 512GB M.2 SSD 15.6" FHD 144Hz G-SYNC - Ubuntu 24.10
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
128 GB SSD (Kingston)
12-13 yıllık dizüstü bilgisayarıma Windows 10 kurmaya karar verdim. Aslında Linux kuracaktım(isteğim de o yönde) ama kurmaya çabaladıklarımda hatalar aldım ve kurulumları tamamlayamadım. Sadece Zorin OS kuruldu o da çok yavaş çalışıyordu. Puppy Linux açılıyor ve kullanılıyor ama sonunda bir de Windows deneyip sonucu görmek istedim. Sonuç olarak;

• Ubuntu 24.10 yüklü yeni dizüstü bilgisayarımda 32 GB'lık USB'ye Ventoy kurmuştum.
  • İçine birkaç tane Linux dağıtımının ISO'sunu attım ve onları kurmayı denedim, olmadı.
  • Son olarak Windows 10 ISO'sunu içine attım/kopyaladım.
  • USB'yi eski dizüstüne taktım ve F9 ile ISO'ların olduğu menüye geldim.
  • Windows 10 ISO sunu seçip onayladım ve biraz beklemeden sonra beni dil, saat ve klavyenin seçildiği ekrana gönderdi. Seçimi yapıp tamam'a tıkladım.
  • şimdi yükle'ye tıkladım.
  • Kurulum başlıyor ekranından sonra yüklenecek sürücüyü seçin ekranına gelince bir uyarı mesajı çıktı. Mesajda bir medya sunucusu yok. Üzerinde sunucu bulunan bir CD, DVD veya USB takın" benzeri bir mesaj aldım.

Ne tür bir sorun olduğu hakkında bir fikri olan var mı arkadaşlar? SSD mi bozuk, USB mi bozuk yoksa başka bir sorun mu var? Yeni SSD taksam olur mu? VB.

Uğraştığım dizüstü HP Pavilion g6. 4 GB RAM, 128 GB SSD(6 yıllık SSD), işlemcisi Intel Pentium'du sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı