HP Pavilion Gaming 15-BC203NT nasıl?

GeForce GTX 960 vs 1050
Nvidia GeForce GTX 1050 compare Nvidia GeForce GTX 960 2GB GPU (Sonuç kısmında şöyle yazmış: In terms of overall gaming performance, the graphical capabilities of the Nvidia GeForce GTX 960 2GB are marginally better than the Nvidia GeForce GTX 1050.)
GTX 1050 vs GTX 960 • r/nvidia (nvidia subreddit'inden bir karşılaştırmaya yapılan yorumlarda da 960 daha hızlı deniyor)

bazı saat hızlarında 1050 daha hızlı gibi ama genel performansta ağırlıklı olarak 960 daha iyi denmiş. neyse çok önemli değil benim için. sıcaklık için bir program da yok bilgisayarda. hangisini kurmamı önerirsiniz? tabii oyunda iken de kontrol edebileceğim, en azından oyundan çıktıktan sonra geriye dönük istatistiği görebileceğim bir şey olursa daha iyi olur.

MSI Afterburner.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@deMarc GTX 960 ile GTX 960M'yi farklı iki kart gibi düşünebilirsin. GTX 960, nereden bakarsan bak GTX 960M'den 2 kat daha performanslıdır. GTX 960, performans olarak GTX 1050Tİ ile benzer performans gösteriyor. Bu arada hayırlı olsun.

Son düzenleme:
1050(Mobile) ekran kartlarında bazı modellerde 2 GB yazıyor bazı modeller 4 GB yazıyor 2 çeşit mi 1050 ekran kartı ?

yalnız videoda izleme ekranından FPS'yi bulup yanındaki tike basıp aktive ediyorlar, benimkinde FPS diye bir seçenek bile yok ki onların arasında. msi afterburner'ın yeni sürümü diye mi acaba

GTX 960M laptop kartı, GTX 960 masaüstü kartı, yani laptoplarda GTX 960 bulunmuyor. GTX 10 serisi ile artık mobil kartlardaki 'M' ibaresi kalktı. Yani masaüstü için de laptop için de yakın performanslar söz konusu. Karşılaştırma GTX 960m ve GTX 1050 mobile arasında yapılırsa 1050'nin daha iyi olduğu anlaşılır. Yani 1050 olan kartı alarak doğru olanı yapmışsın.

öyleyse sevindim. ben benchmarklarda daha geride göründüğü için daha kötü olarak düşünmüştüm. yanlış şeylere bakıyormuşum.

bu arada msi afterburner'ı kurup denedim. henüz kurulu yalnızca iki oyun olduğu için sırf onlara bakabildim. ikisi de max. ayarlarda cs:go ortalama 160 fps, ets2 ise 60 fps falan veriyor. ets2'de bir fps probleminden bahsediliyordu zaten, titan kartlarla bile öyle 200 fpsler falan görülmüyormuş sanırım.

yalnız son kurduğum afterburner sürümünde gpu sıcaklığı kategorisi yoktu ona bakamadım. cpu sıcaklığı ise 90-95 derece gösteriyor. bilgisayarda hiçbir ısınma yokken bana bu sıcaklık verisi yüksek geldi. gerçekte öyle midir, bilmediğimden soruyorum.

GPU sıcaklığını da gösteriyor olması lazım, gözünden kaçmış olabilir mi? Birkaç deneme yapıp sonuçları karşılaştır istersen. 90 dereceler biraz yüksek ama yaz sıcağında, uzun kullanımlarda böyle dereceler görülebiliyor. Sahiden işlemci o derecelerdeyken ele ısı iletmiyorsa başarılı iş bence. Bu arada dediğin gibi bazı oyunlar ekran kartı için zorlayıcı, 28-30 FPS alacağın oyunlar da var. 60 FPS akıcı, son derece iyi bir değer.

https://i.hizliresim.com/6XLm99.jpg

valla Afterburner'ın önceki kurduğum versiyonunda vardı ama onda da RivaTurner programı Win10'la uyumlu olmadığından oyun içi OSD görüntüsü alınamıyordu. Afterburner'ın en son beta sürümünü kurdum, OSD bunda alınabiliyor ama bu kez bu listede GPU1 kullanımı ve GPU1 sıcaklığı diye bir seçenek yok, GPU2 kullanımı, CPU sıcaklığı ve FPS seçebildim ben de sadece. %30'larda kullanıyor CS:GO GPU2'yi. Muhtemelen OB ekran kartı verisi o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…