HP Pavilion Gaming 15-BC203NT nasıl?

GeForce GTX 960 vs 1050
Nvidia GeForce GTX 1050 compare Nvidia GeForce GTX 960 2GB GPU (Sonuç kısmında şöyle yazmış: In terms of overall gaming performance, the graphical capabilities of the Nvidia GeForce GTX 960 2GB are marginally better than the Nvidia GeForce GTX 1050.)
GTX 1050 vs GTX 960 • r/nvidia (nvidia subreddit'inden bir karşılaştırmaya yapılan yorumlarda da 960 daha hızlı deniyor)

bazı saat hızlarında 1050 daha hızlı gibi ama genel performansta ağırlıklı olarak 960 daha iyi denmiş. neyse çok önemli değil benim için. sıcaklık için bir program da yok bilgisayarda. hangisini kurmamı önerirsiniz? tabii oyunda iken de kontrol edebileceğim, en azından oyundan çıktıktan sonra geriye dönük istatistiği görebileceğim bir şey olursa daha iyi olur.
 
MSI Afterburner.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@deMarc GTX 960 ile GTX 960M'yi farklı iki kart gibi düşünebilirsin. GTX 960, nereden bakarsan bak GTX 960M'den 2 kat daha performanslıdır. GTX 960, performans olarak GTX 1050Tİ ile benzer performans gösteriyor. Bu arada hayırlı olsun.
 
Son düzenleme:
yalnız videoda izleme ekranından FPS'yi bulup yanındaki tike basıp aktive ediyorlar, benimkinde FPS diye bir seçenek bile yok ki onların arasında. msi afterburner'ın yeni sürümü diye mi acaba
 
yorumum kurallara uymadığı için 24 saat bir şey yazamadım, biraz bahsedeyim şimdi.

bilgisayarı beğendim. asus'umdan da memnundum gerçi ama kronik sorunları olan bir seri olduğundan diken üstündeydim hep, nitekim de 2,5 aylıkken ve ortada hiçbir şey yokken bilgisayarın muhtemelen ses kartı yandığından perte çıktı. bu ise daha güven veren bir seri gibi. en azından olumsuz bir yoruma rastlamadım henüz.

yıllardır eski pcler kullandığımdan çok oyun kültürüm yok, dolayısıyla fps nerden nasıl kontrol edilir pek bilmiyorum. asus'ta da oynadığım ets2'yi kurdum dün, bugün de cs:go kurdum. cs:go'yu da hayatımda ilk kez de bugün oynamış oldum. fps'yi nasıl kontrol edeceğimi söylerseniz bakabilirim ama iki oyun da en yüksek ayarlarda gayet akıcıydı.

en fazla yarımşar saat oynadım oyunları, asus 20dk ets2 oynayınca bile oldukça ısınıyordu, bunda en ufak bir ısınma olmadı. bilgisayar resmen buz gibi. gerçi şu var, fanı oyundayken gerçekten güçlü çalışıyor. kulaklıksız hoparlörden oynayacaksanız kimisini rahatsız edebilir, ben kulaklıkla oynamaya alıştığımdan hiç fark etmiyor. ısınıp sessiz olacağına sesli çalışıp soğuk olsun, tercih ederim. gerçi hp cool sense diye bir uygulama geliyor bütünleşik, onu devre dışı bırakınca o ses azalıyor da olabilir, uygulamanın ana sayfasında şöyle bir açıklama mevcut: https://i.hizliresim.com/5Q146z.jpg tabii ısınma durumunu gta5, battlefield gibi sistemi zorlayan oyunları 3-4 saat oynadıktan sonra da kontrol etmek lazım, ben şu an için oynamayı düşünmediğim için üzerinde durmadım, belki ısınıyordur yoğun kullanımda. sadece eski asus'umdan daha iyi bu konuda onu söyleyebilirim. bu arada hep karşılaştırıyorum, bilgi amaçlı o asus'un linki de dursun şurda: ASUS X550VX CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-12GB RAM-1TB HDD-GTX950M 2GB-15.6"W10 NOTEBOOK

windows 10'un winsat formal performans testi sonucunu da koplayayayım şuraya meraklısı için:

<SystemScore>5.9</SystemScore>
<MemoryScore>8.4</MemoryScore>
<CpuScore>8.4</CpuScore>
<CPUSubAggScore>8.3</CPUSubAggScore>
<VideoEncodeScore>8.4</VideoEncodeScore>
<GraphicsScore>8</GraphicsScore>
<Dx9SubScore>9.9</Dx9SubScore>
<Dx10SubScore>9.9</Dx10SubScore>
<GamingScore>9.9</GamingScore>
<StdDefPlaybackScore>TRUE</StdDefPlaybackScore>
<HighDefPlaybackScore>TRUE</HighDefPlaybackScore>
<DiskScore>5.9</DiskScore>

asus'ta da sistem puanı bu civardaydı, yepyeni pc'nin sistem puanı neden 5,9 olur anlamıyorum. belki ssd takılsa artacaktır.

ssd demişken, m.2 ssd kart yuvası bulunuyor. yani üzerindeki hard diski sökmeye gerek duymadan m2 tipi daha yüksek hızlı ssd kart takılabilir. sata beslemeli normal ssd disk takmak isterseniz hard diski sökmeniz gerekecek. bunların da hepsi teknik servis aracılığıyla yapılıyormuş, biz yapmaya kalkarsak garanti devre dışı kalıyormuş sanırım. 480'lik m2 ssd'ler şu an için bana pahalı geliyor, 240 da bence kurtarmaz. bir sene böyle kullanırım, seneye hem fiyatlar belki düşer, hem de sistem biraz ağırlaşırsa format atmak için bahane olur, ssd takarım.

tuş takımında arka aydınlatma var. fakat ışık ayarı yok ve gözü alıyor. ben aydınlatmasız kullanıyorum, alışkınım zaten ekran aydınlatmasıyla tuşlar yeterince görünüyor. tuş takımında alışamadığım tek şey virgül tuşunun konumu. enter'ın üzerine koymuşlar resmen. her virgül yapacağımda yanlış yapıyorum. enter da shift tuşu boyutunda, ona da alışmam biraz zaman alacak.

belki sırf benimkinde öyledir ama kulaklık jakı biraz sıkı olmuş. kulaklığı takıp çıkarken güç harcamam gerekiyor biraz. belki takıp çıkardıkça biraz daha iyi olur.

laptopun ses sistemi bang & olufsen imzalı. b&o'ya ses sistemlerinin apple'ı derler, çok kaliteli olmasından ziyade ürünlerinin tasarım konusunda çok başarılı olmasından ötürü yakıştırılan bir benzetmedir. bir bose kalitesinde değildir tabii ama yine de bir laptop için çok iyi bir sistem. sesini hoparlörden de kulaklıktan da test ettim, hem çok güçlü hem de oldukça temiz bir sesi var. belki de laptobun en sevdiğim yönü oldu ses kalitesi.

bilgisayarın bataryası cihaza entegre. dolayısıyla batarya ömrü bittiğinde yenisini almak biraz sıkıntı ama artık çoğu laptop aynı şekilde. asus'unki çıkabiliyordu ama. bir de ram ve hdd/ssd upgrade'i yapmak için alt kasayı komple açmak gerekecek, bölgesel vidalar yok.

bu arada gtx 1050 işlemci neden bu kadar ucuz diye düşünüyordum. araştırmama göre gtx 1050 ile 950 arasında öyle dağlar kadar fark yokmuş, %20 civarı maksimum bir fark söz konusu. hatta gtx 960 benchmark sonuçlarına göre 1050'den daha iyi bir kartmış. bense 960'tan bile daha iyi sanıyordum, ilk yorumda koyduğum 3999'luk hp bu yüzden daha pahalı sanırım.

başka sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım.

GTX 960M laptop kartı, GTX 960 masaüstü kartı, yani laptoplarda GTX 960 bulunmuyor. GTX 10 serisi ile artık mobil kartlardaki 'M' ibaresi kalktı. Yani masaüstü için de laptop için de yakın performanslar söz konusu. Karşılaştırma GTX 960m ve GTX 1050 mobile arasında yapılırsa 1050'nin daha iyi olduğu anlaşılır. Yani 1050 olan kartı alarak doğru olanı yapmışsın. :)
 
öyleyse sevindim. ben benchmarklarda daha geride göründüğü için daha kötü olarak düşünmüştüm. yanlış şeylere bakıyormuşum.

bu arada msi afterburner'ı kurup denedim. henüz kurulu yalnızca iki oyun olduğu için sırf onlara bakabildim. ikisi de max. ayarlarda cs:go ortalama 160 fps, ets2 ise 60 fps falan veriyor. ets2'de bir fps probleminden bahsediliyordu zaten, titan kartlarla bile öyle 200 fpsler falan görülmüyormuş sanırım.

yalnız son kurduğum afterburner sürümünde gpu sıcaklığı kategorisi yoktu ona bakamadım. cpu sıcaklığı ise 90-95 derece gösteriyor. bilgisayarda hiçbir ısınma yokken bana bu sıcaklık verisi yüksek geldi. gerçekte öyle midir, bilmediğimden soruyorum.
 
öyleyse sevindim. ben benchmarklarda daha geride göründüğü için daha kötü olarak düşünmüştüm. yanlış şeylere bakıyormuşum.

bu arada msi afterburner'ı kurup denedim. henüz kurulu yalnızca iki oyun olduğu için sırf onlara bakabildim. ikisi de max. ayarlarda cs:go ortalama 160 fps, ets2 ise 60 fps falan veriyor. ets2'de bir fps probleminden bahsediliyordu zaten, titan kartlarla bile öyle 200 fpsler falan görülmüyormuş sanırım.

yalnız son kurduğum afterburner sürümünde gpu sıcaklığı kategorisi yoktu ona bakamadım. cpu sıcaklığı ise 90-95 derece gösteriyor. bilgisayarda hiçbir ısınma yokken bana bu sıcaklık verisi yüksek geldi. gerçekte öyle midir, bilmediğimden soruyorum.
GPU sıcaklığını da gösteriyor olması lazım, gözünden kaçmış olabilir mi? Birkaç deneme yapıp sonuçları karşılaştır istersen. 90 dereceler biraz yüksek ama yaz sıcağında, uzun kullanımlarda böyle dereceler görülebiliyor. Sahiden işlemci o derecelerdeyken ele ısı iletmiyorsa başarılı iş bence. Bu arada dediğin gibi bazı oyunlar ekran kartı için zorlayıcı, 28-30 FPS alacağın oyunlar da var. 60 FPS akıcı, son derece iyi bir değer.
 
https://i.hizliresim.com/6XLm99.jpg

valla Afterburner'ın önceki kurduğum versiyonunda vardı ama onda da RivaTurner programı Win10'la uyumlu olmadığından oyun içi OSD görüntüsü alınamıyordu. Afterburner'ın en son beta sürümünü kurdum, OSD bunda alınabiliyor ama bu kez bu listede GPU1 kullanımı ve GPU1 sıcaklığı diye bir seçenek yok, GPU2 kullanımı, CPU sıcaklığı ve FPS seçebildim ben de sadece. %30'larda kullanıyor CS:GO GPU2'yi. Muhtemelen OB ekran kartı verisi o da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı