HP Pavilion Gaming laptop düşük performans

eleutherios75

Hectopat
Merhaba, arkadaşımın HP Pavilion laptopu var. özellikleri GTX 1650 Ti i5 10300H 8 GB RAM 2933MHz böyle bir şeydi. Şimdi arkadaşım Fornite da 40 FPS alıyor performans ayarlarında(1600x900 her şey düşük görüş uzaklığı max) Ekran kartı ayarlarlarını da performansa ayarladım. Performans artımı için Razer'in bir uygulamasını kullanıyordu falan ama performansı düşük gibi. Sizce nedendir? Format atmayı düşünüyoruz da ama düşük performansın nedenini merak ediyorum.

Isınıyor olabilir, eğer ısınıyorsa temizlik şart ve RAM'leri çift kanal 16 yapsın. Kesinlikle büyük bir performans artışı sağlayacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra eğer bilgisayara uzun süredir format atılmıyorsa bence kendine gelmesi için format atabilirsiniz.

Isınıyor olabilir, eğer ısınıyorsa temizlik şart ve RAM'leri çift kanal 16 yapsın. Kesinlikle büyük bir performans artışı sağlayacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra eğer bilgisayara uzun süredir format atılmıyorsa bence kendine gelmesi için format atabilirsiniz.

Hocam dün gittik termal macun değişmeye ayak üstü değişim öncesi prize takılı Fornite açdık biraz Core Temp de Max 98 diyordu sonra gittik değiştik falan Max 89 falan oldu değişim sonrası. Bence yine de fazla. Aptallık ettik içini temizletmedik.

Laptopta 2 slot var biri dolu 1x8GB olarak. Dediğiniz gibi RAM alacağım çocuğa erken doğum günü hediyesi olarak. Zaten kendisi almak istiyordu.

Biliyorsaniz RAM alırken nelere bakmam gerekiyor söyler misiniz lütfen. Uyumlu olması için.

Hocam dün gittik termal macun değişmeye ayak üstü değişim öncesi prize takılı Fornite açdık biraz Core Temp de Max 98 diyordu sonra gittik değiştik falan Max 89 falan oldu değişim sonrası. Bence yine de fazla. Aptallık ettik içini temizletmedik.

O zaman bakımını tam teferruatlı bir şekilde yaptırın hocam.

Laptopta 2 slot var biri dolu 1x8GB olarak. Dediğiniz gibi RAM alacağım çocuğa erken doğum günü hediyesi olarak. Zaten kendisi almak istiyordu.

Biliyorsaniz RAM alırken nelere bakmam gerekiyor söyler misiniz lütfen. Uyumlu olması için.

@Artoria Pendragon @SEMIKAANCAKIR

İçini de temizletince iyice bir sıcaklık düşer. CPU Z indirip SPD kısmını atarsanız size RAM konusunda yardımcı olabiliriz.

İçini de temizletince iyice bir sıcaklık düşer. CPU Z indirip SPD kısmını atarsanız size RAM konusunda yardımcı olabiliriz.

Teşekkürler yardım için çocuğa dedim atsın atacağım o kısımları.

CPU-Z'den SPD ve Memory sekmelerini atarsanız RAM önerebilirim, tozları da alsaydınız cihaz zaten yeterince iyi bir sıcaklıkta çalışırdı. İdare şu anda da.

Sonunda atdı arkadaş.

Sonunda atdı arkadaş.
Bu uyumlu mudur arkadaşlar?

Sonunda atdı arkadaş.

Bu uyumlu mudur arkadaşlar?
Ayrı konu açtım bunun için

Dosya Ekleri

• IMG-20230713-WA0046.jpg
    IMG-20230713-WA0046.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG-20230713-WA0047.jpg
    IMG-20230713-WA0047.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2023-07-13-17-29-59-270_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2023-07-13-17-29-59-270_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Peki hocam daha iyi bir seçenek var mı?

Hocam bir de 3200MHz diyor CPU-Z de fakat Task Manager da 2933 MHz diyor BIOS'tan ayar mı yapmak lazım?

Peki hocam daha iyi bir seçenek var mı?

Hocam bir de 3200MHz diyor CPU-Z de fakat Task Manager da 2933 MHz diyor BIOS'tan ayar mı yapmak lazım?

Yani tam performans da kullanmıyor mu RAM'ı.

Dosya Ekleri

• IMG-20230713-WA0050.jpg
    IMG-20230713-WA0050.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı