HP teknik servis laptopu değiştirmek yerine tamir etmiş

FidelSilverhand

Decapat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7840HS , RTX 4060 8GB, 16 GB DDr5 Ram, 1 TB Samsung 980 Evo.
Meslek
2037 Cumhurbaşkanı Adayı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim de yaşadığım sorunu bu kişi anlatıyor. Bu sabah HP destek ile görüşüp sorunumu ilettim. Video kaydı aldım, kaydı alırken laptop bayağı bir sıkıntı da yaşadı ekran gelmedi. Daha sonra ilgilenen arkadaş Windows kurma ve BIOS Update yapılması gerektiğini, bunların işe yaramama durumunda anakart değişimi olacağını söyledi. Kendisine sorduğumda hani 1 yıl sonra tekrar aynısı yaşanmayacak mı diye bana yaani hayır gibi bir cevap verdi. Kendisini her ne kadar yardımcı olmaya çalışsa da bunun garantisini veremiyor. Şimdi anakart değişimi yapmaları tabii ki kötü değil fakat kronik sorunun çözümü de değil. Ben bunu istemediğimi belirtebilir miyim? Farklı bir modelle (kronik olmayan) fiyat farkı ödeyerek değişim daha uygun gibi. Sizce ne yapmalıyım?

Tamir etmiş değil tamir etmek istiyor olarak değiştirmek istiyorum başlığı fakat olmuyor. Ayrıca konu onaylanana kadar tekrar yaptığım görüşme ile Windows kurulumu yapana kadar birkaç saat sonra arayacaklar. Anakart konusunu sorduğumda bu sorun 1 yıl sonra tekrar çıkmaz diyorlar. Tekrar çıkarsa sorun başka bir şeydir diye söylüyor konuşan kişi. Kronik bir sorun olduğunu anlamamış gibi ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Burada önemli olan, ürünü ne zaman aldığınız. İlk 6 ay içerisinde arızalandıysa seçim hakkı size ait hocam. Değişim talep ettiyseniz satıcı reddedemez.

Burada önemli olan, ürünü ne zaman aldığınız. İlk 6 ay içerisinde arızalandıysa seçim hakkı size ait hocam. Değişim talep ettiyseniz satıcı reddedemez.

İlk 6 ay değil 1 yıl oldu ama ayıplı ürün. Hiçbir şekilde benim suçum değil ki. Az önce servis kaydı açtılar sadece onarim için gidiyor diyorlar, servisin hasar tespiti yapıp tamir etmeden önce bana ulaşmasını sağlayamaz mıyım?

İlk 6 ay değil 1 yıl oldu ama ayıplı ürün. Hiçbir şekilde benim suçum değil ki. Az önce servis kaydı açtılar sadece onarim için gidiyor diyorlar, servisin hasar tespiti yapıp tamir etmeden önce bana ulaşmasını sağlayamaz mıyım?

Hocam talebinizi iletin, aksi durumda gizli ayıptan tüketici hakem heyetine vereceğinizi belirtin. Uğraştırmak isterlerse uğraştırırlar.

Anladığım kadarıyla bu ilk arızalanması. İlk 6 aylık süre geçmiş olduğu için maalesef sadece garantiden tamir yaptırma seçeneğiniz mevcut. Ancak garantide yapılan işlemlerin mutlaka servis raporunda olmasına dikkat edin. Eğer yoksa bunu kendilerine mail ile iletip tekrar servis raporu çıkarılmasını talep edin. Burada tekrar çıkarıp çıkarmamaları önemli değil, bu maili saklamanız gerekiyor.

Gelecekte aynı sorunu tekrar yaşadığınızda yeniden garanti kapsamında servise göndermeniz gerekiyor. Bu defa tekrar tamir olması gerekiyor şeklinde size iletildiği anda 2 kere arızalanması sebebiyle yani Garanti Belgesi Yönetmeliği kapsamında arızanın tekrarlanması sebebiyle size seçimlik hakkı doğuyor. Tekrar eden arızalanmasının ispatı olarak da bir önceki bahsettiğim mail ve size önceden verilen servis raporunu sunmanız gerekiyor. Ayrıca cihazınız yine tamir edilip de size gönderilirse endişe etmenize gerek yok. Satıcı değişimi kabul etmezse ikinci hazırlanan servis raporunu da ekleyerek THH dosyanızı yine değişim için açabilirsiniz. Bu sırada laptopu kullanmaya da devam edebilirsiniz.

Eğer kronik bir sorun olduğu konusunda durmak istiyorsanız, ürün tamir olduktan sonra ürün teslim alıp kullanmaya devam etmeniz fark etmeksizin, soruna ilişkin tüm görüşmelerinizi yazılı mail ile yapın. Bu görüşmeleri ve de sorunu anlatan THH'ye bir dosya açın. Dosyanın içerisine kronik sorunu olduğunu anlatarak kronik sorunu olması sebebiyle bu soruna sahip olmayan aynı özellikli veya en yakın bir üst misli ile değişimini istediğinizi belirtin ve kronik sorununun araştırması için bilirkişi talep ettiğinizi belirtin. Kronik sorunun varlığının tespiti durumunda size seçimlik hakkı tanınacaktır. Dosyayı satıcı veya ithalatçıya yapmanız gerektiğini hatırlatayim. Aleyhinize sonuçlansa bile bir zararınız olmaz ancak değişim için tekrar arızalanmasını beklemeniz gerekir.

Anladığım kadarıyla bu ilk arızalanması. İlk 6 aylık süre geçmiş olduğu için maalesef sadece garantiden tamir yaptırma seçeneğiniz mevcut. Ancak garantide yapılan işlemlerin mutlaka servis raporunda olmasına dikkat edin. Eğer yoksa bunu kendilerine mail ile iletip tekrar servis raporu çıkarılmasını talep edin. Burada tekrar çıkarıp çıkarmamaları önemli değil, bu maili saklamanız gerekiyor.

Gelecekte aynı sorunu tekrar yaşadığınızda yeniden garanti kapsamında servise göndermeniz gerekiyor. Bu defa tekrar tamir olması gerekiyor şeklinde size iletildiği anda 2 kere arızalanması sebebiyle yani garanti belgesi yönetmeliği kapsamında arızanın tekrarlanması sebebiyle size seçimlik hakkı doğuyor. Tekrar eden arızalanmasının ispatı olarak da bir önceki bahsettiğim mail ve size önceden verilen servis raporunu sunmanız gerekiyor. Ayrıca cihazınız yine tamir edilip de size gönderilirse endişe etmenize gerek yok. Satıcı değişimi kabul etmezse ikinci hazırlanan servis raporunu da ekleyerek THH dosyanızı yine değişim için açabilirsiniz. Bu sırada laptopu kullanmaya da devam edebilirsiniz.

Eğer kronik bir sorun olduğu konusunda durmak istiyorsanız, ürün tamir olduktan sonra ürün teslim alıp kullanmaya devam etmeniz fark etmeksizin, soruna ilişkin tüm görüşmelerinizi yazılı mail ile yapın. Bu görüşmeleri ve de sorunu anlatan THH'ye bir dosya açın. Dosyanın içerisine kronik sorunu olduğunu anlatarak kronik sorunu olması sebebiyle bu soruna sahip olmayan aynı özellikli veya en yakın bir üst misli ile değişimini istediğinizi belirtin ve kronik sorununun araştırması için bilirkişi talep ettiğinizi belirtin. Kronik sorunun varlığının tespiti durumunda size seçimlik hakkı tanınacaktır. Dosyayı satıcı veya ithalatçıya yapmanız gerektiğini hatırlatayim. Aleyhinize sonuçlansa bile bir zararınız olmaz ancak değişim için tekrar arızalanmasını beklemeniz gerekir.

Çok açıklayıcı oldu. Aklımdaki çoğu soruyu cevaplandırmiş oldunuz. Bunun için çok teşekkür ederim. Ben dün tanıdığım birine de danışarak ( kendisi bilgisayar tamiri mesleğinde) servise vermeye karar verdim. Ayrıca kargoya vermeden önce kutunun içine detaylı ne yapıldığına dair rapor istediğimi de ilettim içinde kağıt ile. Servis ile görüşmenin bir yolu olmadığıni söyledi HP destek. Bu yüzden dediğiniz maili atamayabilirim. Parça değişimi yapılması halinde muhtemelen mümkünse garanti uzatacagim. Gelişmelerden sonra sizinle iletişime geçebilir miyim hocam bu konudan? Bilgili birisi olduğunuz belli, benim ise hayatımda ilk defa teknolojik alet aldıktan sonra servise verme olayım. Teşekkürler.

Ayrıca kargoya vermeden önce kutunun içine detaylı ne yapıldığına dair rapor istediğimi de ilettim içinde kağıt ile.
Bu yüksek ihtimalle umursanmayabilir. Bu yüzden gerek aldığınız satıcıya gerekse HP'nin genel destek adresine bu konuya ilişkin koyduğunuz notun görseli ile birlikte bir mail atmanızı öneririm. Bunu sonradan ispat yerine kullanabilirsiniz. Aksi taktirde biz notu görmedik diyerek kolayca geçiştirebilirler.
Servis ile görüşmenin bir yolu olmadığıni söyledi HP destek.
Bunu genelde kendi servisleri olmadığı için, 3. şirketlerle servis hizmetlerini verdiklerinden dolayı yapıyorlar. Asus ile aynı durumu yaşadığım ve benzer durumları yaşayan onlarca kişiye denk geldim. Bu gibi durumlarda genelde servisin politikaları ile garantinin bağlı olduğu şirketin (örneğin HP) politikaları uyuşmuyor ve birbirleri ile iletişimde sorunlar yaşayarak sorumluluk almamaya çalışıyorlar. Bu nedenle her işleminizi daha sonra THH'de kullanabilmek için kendilerine (HP desteğin maili üzerinden) kendileri yardımcı olamayacağını belirtse dahi belgelendirme yapmanız çok büyük önem taşıyor.

Gelişmelerde konuyu güncelleyerek iletişime geçebilirsiniz. Bu gelecekte benzer sorunu yaşayanlar için de yardımcı olur.

Bu yüksek ihtimalle umursanmayabilir. Bu yüzden gerek aldığınız satıcıya gerekse HP'nin genel destek adresine bu konuya ilişkin koyduğunuz notun görseli ile birlikte bir mail atmanızı öneririm. Bunu sonradan ispat yerine kullanabilirsiniz. Aksi taktirde biz notu görmedik diyerek kolayca geçiştirebilirler.

Bunu genelde kendi servisleri olmadığı için, 3. şirketlerle servis hizmetlerini verdiklerinden dolayı yapıyorlar. ASUS ile aynı durumu yaşadığım ve benzer durumları yaşayan onlarca kişiye denk geldim. Bu gibi durumlarda genelde servisin politikaları ile garantinin bağlı olduğu şirketin (örneğin HP) politikaları uyuşmuyor ve birbirleri ile iletişimde sorunlar yaşayarak sorumluluk almamaya çalışıyorlar. Bu nedenle her işleminizi daha sonra THH'de kullanabilmek için kendilerine (HP desteğin maili üzerinden) kendileri yardımcı olamayacağını belirtse dahi belgelendirme yapmanız çok büyük önem taşıyor.

Gelişmelerde konuyu güncelleyerek iletişime geçebilirsiniz. Bu gelecekte benzer sorunu yaşayanlar için de yardımcı olur.

O zaman kağıt ile detaylı rapor istediğimi HP desteğe mail ile mi ileteyim hocam? Anlayamadım tam kusura bakmayın. Ayrıca kağıdı kutunun içine koyduğuma dair fotoğraflı kanıt yok. Bundan sonraki her işlemi THH'de kullanabilmek için nasıl belgelendirecegim?

O zaman kağıt ile detaylı rapor istediğimi HP desteğe mail ile mi ileteyim hocam? Anlayamadım tam kusura bakmayın. Ayrıca kağıdı kutunun içine koyduğuma dair fotoğraflı kanıt yok. Bundan sonraki her işlemi THH'de kullanabilmek için nasıl belgelendirecegim?
Fotoğraflı kanıt önemli değil ancak bu kağıdı kutuya koyduğunuzu ve içeriğini aynı şekilde HP desteğe de iletin. Bu iletmiş olduğunuz mail gelecekte böyle bir şey olmadığını söylediklerinde yaptığınız işleme dair kağıdın varlığına delil olacaktır.

THH'de belgelendirebilmek için her işleminizi yazılı bir şekilde karşı tarafın resmi kanallarına iletmeniz gerekiyor. Telefon görüşmesi bile yapsanız ne görüştüğünüzü kısa bir özetle dahi HP desteğe ileterek sürece dair soru sorar gibi yapabilirsiniz. Önemli olan tek şey yaptığınız işlemler ve servisin yaptıklarına dair yazılı kayıtlı belgeler olması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı